Stiv Ker (©Nikola Mikić / Mozzart Sport)
Stiv Ker (©Nikola Mikić / Mozzart Sport)

Emotivni Stiv Ker: Mislim na Dekija svakog dana, nosiću majicu ’Brate’ protiv Srbije

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.07.24. | 10:37

“Bio je neverovatan čovek, mislim na njega svakog dana“, rekao je trener SAD

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Dolazak američke košarkaške reprezentacije u Ujedinjene Arapske Emirate ispraćen je sa izuzetnom pažnjom javnosti. Ekipa je dočekana baš onako kako i priliči grupi najboljih svetskih košarkaša, takoći uz “svilu i kadifu“.

Izabrane vesti

Uslovi za rad koji Amerikanci, te Srbija i Australija imaju u Abu Dabiju su vrhunski. Trening dvorana univerziteta Njujork je besprekornog kvaliteta i pruža maksimalan ugođaj, najviše standarde postavljene za ovakav događaj. Uostalom, Amerikanci kao organizatori celokupnog događaja su uvek u biznis varijanti koja garantuje potreban kvalitet usluge.

Posle Stefa Karija, koji se prisetio Novog Sada 2007. i Madrida 2014. godine, pred novinare je izašao i selektor Stiv Ker. Nismo mogli, a da ga ne pitamo o njegovom dugogodišnjem prijatelju i saradniku Dejanu Milojeviću, koji nas je 17. januara prerano napustio...

“Deki je bio neverovatan prijatelj i trener, prijatelj, otac i muž. Svakog dana mislim na njega. Kada budemo igrali protiv Srbije, definitivno ću obući svoju ’Brate’ majicu. Pričaću naravno i sa ljudima iz srpske reprezentacije, siguran sam da će nam jedna od tema biti i Dejan Milojević. Verujem da nam svima mnogo nedostaje“, poručio je Ker na parketu trening centra univerziteta Njujork u Abu Dabiju.

I prošle godine Amerikanci su deo priprema za Mundobasket proveli u Abu Dabiju.

“Ovo nam je drugi put da smo u Abu Dabiju, bili smo i prošle godine, jako smo uživali. Sjajan narod, prelepa zemlja i jako smo srećni što smo ovde“.

Prokomentarisao je Stiv Ker događaje iz američke republike Pensilvanija, gde je pokušano ubistvo nekadšanjeg predsednika SAD Donalda Trampa. Ostao je u šoku.

“Za ono što se dogodilo saznao sam na porodičnom grupnom četu. Video sam poruke, da se desilo u 5.30 po vremenu ovde. Tako sam saznao, zatim sa pogledao po medijima šta se desilo. Težak, tužan momenat, sve ovo što se desilo... Dvoje ljudi je preminulo. Tako demorališući dan za celu naciju. Ovo je samo još jedan primer kakva je politička slika, ali i kultura upotreba oružja. Jedan dvadesetogodišnjak je rukovao oružjem, probao je da upuca nekadašnjeg predsednika. Teško je sve ovo da se procesuira i plašim se uopšte da pomislim kuda sve ovo vodi zbog svih problema koji postoje u narodu. Ovo je užasan dan“, zastao je Ker i zatim nastavio misao:

“Ovo je vreme kada moramo da budemo još više ponosni na to što predstavljamo SAD, što nosimo opremu reprezentacije, što se takmičimo na Olimpijskim igrama. Pričali smo sa igračima o tome koliko je važno da pokažemo najbolju stranu naše ljudskosti, da predstavljamo našu zemlju na dostojanstven i reprezentativan način. Još i više sada, jer je ovo što se desilo sramno. Sramno jer i mi sada sedimo ovde i razmišljamo o tome šta se dešava u našoj zemlji. Ovo što mi radimo je trivijalno u poređenju sa tim što se dogodilo. Zato i želimo da predstavimo našu zemlju u najboljem svetlu, da probamo pružimo narodu ovde uvid u to kakvi možemo da budemo. Kada čujete ovako nešto, demorališe vas. Pogotovo još kada znate da ima i preminulih. Zamislite samo kako je njihovim porodicama i prijateljima“.

Takođe je govorio i o stanju u Gazi i poručio da se nada miru i da će eskalacije širom planete da se smire uskoro i da će zavladati spokoj i mir među ljudima.



tagovi

Stiv Kerkošarkaška reprezentacija SrbijeDejan MilojevićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara