Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embid sanja Igre u Parizu: Dobro se osećam, to je ono što sam sanjao kao dete

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.06.24. | 15:08

Kamerunac ne može da dočeka

Dugo je trajala neizvesnost oko toga čiji će dres da zaduži Džoel Embid. Između Kameruna, Francuske i SAD izabrao je Amerikance, iako se obećao Trikolorima što je podiglo ogromnu prašinu pa je čak bilo priče i oko toga da mu se zabrani dolazak u Pariz.

On se na kraju našao na konačnom spisku Stiva Kera za Olimpijske igre, međutim zbog velikih problema sa povredom kolena on je propustio veći deo prošle sezone i uprkos tome što je zaigrao pred kraj sezone, on je i dalje u procesu rehabilitacije.

Izabrane vesti

“Osećam se odlično, spremam se za Olimpijske igre. Velika je to stvar za mene, nešto o čemu sam sanjao kao dete“, rekao je kratko Embid.

Amerikanci su u grupi zajedno sa Srbijom, Južnim Sudanom i kvalifikantom koji će doći posle turnira u San Huanu, a u konkurenciji su domaćin Portoriko, Bahrein, Obala Slonovače, Italija, Litvanija i Meksiko.

Stiv Ker će u Lilu, gde se igra grupna faza i Parizu, imati jednu od najjačih selekcija u istoriji košarke, a tokom priprema za Igre odmeriće snage, između ostalih, sa Srbijom i Australijom na pripremnom turniru u Abu Dabiju sredinom jula.


tagovi

Olimpijske igre 2024Džoel Embidkošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara