Kevin Durent (©Reuters)
Kevin Durent (©Reuters)

Durent u klinču sa navijačima Denvera: Igrači poštuju Jokića, ne dižu ga u nebesa kao vi

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 14:14

“Nikoga nije briga šta vi mislite o tome ko je najbolji u ligi“, kaže jedan od najboljih igrača SAD

Kevin Durent se u pobedi nije poneo kao, recimo, Džoel Embid čiji su provokativni potezi izazvali bes među navijačima. Ukazao je poštovanje prema Srbiji u prvim izjavama posle utakmice, kasnije je govorio o tome koliko je ovaj trijumf veliki, da bi u sitne sate ušao u žustru raspravu sa pratiocima na društvenim mrežama. Konkretno - navijačima Denver Nagetsa.

Durenta je očigledno propisno iznerviralo to što je deo njegovih sunarodnika otvoreno navijao za Srbiju zbog Nikole Jokića i posebno mu se nije dopalo to što su o centru iz Sombora pisali u superlativu, sa etiketom najboljeg košarkaša na planeti.

Izabrane vesti

To nije leglo kako treba kod vrsnog košarkaša Finiksa. I nije štedeo one sa kojima se prepucavao oko pola šest ujutru, po srednjoevropskom vremenu...

"Pišem ovo svim navijačima Denvera, nikoga nije briga šta vi bezveznjakovići mislite o tome ko je najbolji igrač u ligi. Igrači imaju veliko poštovanje prema Jokiću, ali ga ne dižu u nebesa i gledaju kao u božanstvo. Većina vas se divi njegovoj briljantnoj igri. Ali, trolovati vas bezveznjakoviće koji navijate protiv svoje zemlje je deo ove igre. Prihvatite to", napisao je Durent.

Tu se rasprave nisu završile. Na odgovor jednog od pratilaca o američkoj sportskoj kulturi i tome što Durenta nerviraju priče o Jokiću usledio je odgovor:

“Hajde da pričamo i o navijačkoj kulturi izgrađenoj nedavno. Mnogo velikih ega koji veruju da su oni razlog zašto je sport napredovao. Mnogo idolizovanja, mnogo mržnje i razdvajanja baziranih na odnosu pobeda i poraza. Previše nepoštovanja prema radu i trudu koji mnogi ulažu dolazi od ljudi koji nemaju pojma šta je potrebno da biste bili dobri u nečemu, ali opet pričate. Idite i radite nešto, sklonite se sa puta“.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je na komentar da su navijači idolizovali Majkla Džordana i Lerija Birda Kevin Durent poludeo još više.

“To je ono što svi vi klovnovi radite. Koristite igrače da biste gurali vašu klovnovsku agendu. Ovo što mi imamo je porodica, kojoj vi ne pripadate. Problem je taj što su društvene mreže pune vas klovnova koji hodate okolo sa isturenim grudima kao da nešto značite na ovom svetu. Ne značite i vaše mišljenje je nebitno“.

Durent nije blistao u polufinalu, zabeležio je devet poena, ali je neke ključne ubacio u prelomnim trenucima. Posle utakmice je pohvalio požrtvovanost i ponos Srbije.



tagovi

košarkaška reprezentacija SADKevin DurantNikola JokićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara