Luka Dončić sa loptom (© FIBA)
Luka Dončić sa loptom (© FIBA)

Dončić se razgoropadio, Slovenci i dalje u borbi za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 18:15

Slovenci su danas morali da pobede preko 10 razlike, to su rutinski odradili protiv Novog Zelanda. Dončić promašio šut za prvo mesto u grupi

Znali smo da će u Atini biti ubedljivo najzanimljivije kada su u pitanju kvalifikacije za Olimpijske igre. Videli smo do sada sve. Sjajno izdanje Hrvata protiv Slovenije, pa raspad protiv Novog Zelanda što je ozbiljno ugrozilo Slovence, ali sa Lukom Dončićem u ekipi sve je moguće. Danas je selekcija Slovenije morala da pobedi sa preko 10 razlike Novi Zeland kako bi nastavili dalje borbz za odlazak u Pariz i to su uradili bez većih problema pošto su nadigrali Novi Zeland 104:78.

Koliko je Luka Dončić bio dominantan dovoljno govore brojke. Ponovo je imao tripl-dabl, samo je sada bio neuporedivo precizniji. Imao je 36 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Izabrane vesti

Ipak, možemo donekle da konstatujemo da je Dončić i tragičar jer je mogao da odvede Sloveniju čak i do prvog mesta, ali je promašio trojku, a pre toga i ključno slobodno bacanje koje bi donelo Sloveniji prednost i prvi poziciju na tabeli, ovako Hrvati ostaju prvi.

To znači da Slovenci najverovatnije polufinale igraju protiv Grčke. Biće to vanserijski okršaj dve NBA zvezde. Na jednoj strani Luka Dončić, a na drugoj Janis Adetokunbo.

Što se tiče same utakmice, odmah se videlo po izrazu lica Luke Dončića da će dešavanja na parketu biti znatno drugačija nego što je to bilo protiv Hrvata. Videlo se da je Dončić na prvom meču bio umoran, bez energije zbog čega je promašio svih devet šuteva za tri poena. Sad je govor tela bio znatno drugačiji. Odmah je krenuo silovito da naprada obruč, pronalazio je i saigrače koji su mu sada konkretno pomogli. Slovenija je već u prvoj deonici imala 18 poena prednost i već tada suštinski rešila pitanje pobednika.

Kasnije su pokušali da dođu i do prvog mesta, ali promašaji Dončića i Prepeliča su kumovali da ostanu na drugom mestu. Zanimljivo da je ova grupa okončana tako što su sve tri ekipe upisale po pobedu i poraz, ali na kraju Hvati su prvi, Slovenci drugi, a Novi Zeland ostaje bez plasmana na Olimpijske igre.

Za kraj moramo da pomenemo i još neke broje u taboru Slovenije. Izvanredan je bio novopridošli Džoš Nibo. Koristio je sve asistencije saigrača i na kraju upisao 20 poena, imao je i 12 skokova. Dvocifreni su još bili sa po 14 poena Klemen Prepelič i Gregor Horvat koji je na ovom meču bio iks faktor.


tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara