Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dončić: Moramo svi bolje, počevši od mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 12:01

"Naša odbrana nije bila dobra, Hrvatska nas je potpuno nadigrala. Užasno sam odigrao"

Uprkos impresivnoj statistici od 26 poena, 11 skokova i deset asistencija, Luka Dončić se u teškom porazu njegove Slovenije od Hrvatske (108:92) na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira mučio sa šutom. Ubacio je samo 8 od 23 pokušaja uz svih devet promašaja za tri poena, pa je posle meča očekivano bio vidno samokritiačan.

"Video sam svoju statistiku, svoje šuteve. Užasno. Moram da igram mnogo bolje od ovoga. Mislim da je Hrvatska igrala odlično. Nadigrali su nas. Naša odbrana nije bila dobra, tako da moramo svi da radimo na tom aspektu naše igre, počevši od mene. Moramo da igramo mnogo bolje od ovoga, i moramo da igramo sa mnogo boljom energijom", rekao je Dončić na konferenciji posle utakmice.

Izabrane vesti

On je odigrao skoro 37 minuta, a njegov indeks plus/minus je bio najgori od svih -24. U protekloj NBA sezoni je odigrao 92 utakmice, uključujući i regularne i plej-of nastupe, ali svejedno predstavlja Sloveniju četvrto leto zaredom u FIBA takmičenjima. Što je za samu pohvalu, još više s obzirom da se takođe borio sa višestrukim povredama tokom velikog NBA finala.

"Čast mi je da igram za svoju zemlju. Mnogo puta će biti povreda, ali ja samo vidim veliku čast da igram za svoju zemlju. Mi imamo dva miliona stanovnika. Predstavljanje ove zemlje mi znači sve. Želim da se zahvalim Dalasu. Pustili su me da igram, i nikada nemaju problema sa ovim. Oni uvek znaju da ću igrati."

Svaka čast, momčino.


tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara