Divac: Vreme će pokazati da li sam pogrešio oko Dončića, sad izgleda da jesam

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.09.24. | 19:22

Legendarni as pričao o trejdu za Brajanta, igranju za Zvezdu, Nikoli Jokiću

Kao najveći greh Vlada Divca u funkcionerskoj karijeri u Sakramentu uzima mu se što nije draftovao Luku Dončića.

Slovenački as je završio u Dalasu i postao jedan od najboljih igrača NBA lige, pa se to često prebacuje Divcu kada se osporavaju njegovi dometi kao generalnog menadžera.

Izabrane vesti

U intervjuu za hrvatski Indeks velikan srpske košarke se osvrnuo na tu priču.

„Na toj poziciji imao sam DeArona Foksa, kojeg sam draftovao godinu dana ranije. U tom trenutku smatrao sam da je Foks igrač koji u narednom periodu može da postane igrač franšize. Vreme će pokazati jesam li pogrešio. Kako sada stvari stoje, izgleda da jesam, ali imam veru u malog Foksa da će imati bolju karijeru“, objasnio je Divac.

Dodao je da misli da Foks i Dončić ne bi mogli da igraju zajedno.

"Foks je plej kojem je potrebna lopta, baš kao što je potrebna i Luki. Mogao sam jedino da uzmem Luku, ali tada bih morao da trejdujem Foksa. Zanimljivo, Luku je preskočio i Finiks, a tada im je trener bio Igor Kokoškov, koji mu je bio trener u Sloveniji. Atalanta ga je izabrala, ali ga je i ona predala. Tek tada ga je Dalas uzeo. Volim da gledam Luku, jako volim njegovu košarku, ali imao sam neke svoje rezone zašto sam odlučio kako sam odlučio. Možda sam pogrešio, vreme će pokazati“.

Demantovao je Divac priču da Luku Dončića nije izabrao zbog loših odnosa sa njegovim ocem Sašom.

„Ma kakvi, to su obične novinarske budalaštine. Sašu znam jako dobro, volim ga i cenim. Čak je i igrao u Kraljevu dok je Luka bio mali. Nema to veze s vezom. Pratim Luku i vidim da ide pravim putem. Ponavljam, moraće samo da pripazi na telo“.

A, pričao je Divac i o danima kada je i on bio trejdovan. Iz Lejkersa u Šarlot i to za – Kobija Brajanta. Otkrio je Vlade celu priču o tom transferu.

„Medžik i još neki igrači su otišli u penziju i ostao sam jedini od starijih. Dolazili su novi, a Lejkersi su najpre hteli jednog drugog igrača da trejduju za Kobija, međutim, Šarlot je insistirao na meni. Lejkersi su svakako želeli da dovedu Kobija kao potencijalnog MVP-a, ali su preko seleri kapa napravili čistku kako bi mogli da dovedu i Šakila. Naravno da sam se ljutio, nisam želeo da idem, ali iz sadašnje perspektive, sam sebe bih menjao za Kobija“.

Malo je nedostajalo da Brajant ne završi u Lejkersima, jer je Divac odbijao da ode u Šarlot.

„Kada su mi rekli za trejd, odbio sam. Rekao sam da neću da idem. Onda su me uveravali da moram, da mi to stoji u ugovoru, da ako ne pristanem, neću moći više da igram košarku. Tada sam im jasno stavio do znanja da košarku igram iz ljubavi, a ako tako mora da bude, da više ne igram, neka tako bude... Održali su sastanak sa mnom i zamolili me da odem tamo na makar dve-tri nedelje, da vidim hoće li mi se ipak svideti, pa da onda odlučim. Kada sam došao u Šarlot, video sam da mi stvarno tamo može biti lepo i prihvatio sam. Ali, da, tih desetak dana je stvarno bila frka“.

Ispričao je Divac i kako je došlo do toga da obuče dres Crvene zvezde.

„Bio je to splet neobičnih okolnosti. Jedna moja šala je otišla predaleko i da ne bih ispao neozbiljan, prihvatio sam dolazak u Zvezdu kao jednu od avantura u životu. Iskreno, čak i nije bilo neke drame među navijačima Partizana. Oni su vrlo dobro znali da sam ja partizanovac. Uvek sam govorio da iz ljubavi igram samo za reprezentaciju i Partizan, sve ostalo je samo posao. Kada je bio lokaut (u NBA ligi, prim.aut.), jedan prijatelj zvezdaš pitao me da li bih došao u Zvezdu. U šali sam rekao da nema problema. To je došlo do ljudi u klubu koji su to ozbiljno shvatili. Onda sam ja pokušavao da se izvučem, pa sam rekao da će to koštati toliko i toliko. Rekli su može. Pa sam im rekao da će morati da plate ogromno osiguranje. I na to su rekli može. Pa kada sam video da ne odustaju, dodao sam da će sve to morati da plate unapred. I opet može. Porez. Može. Sve je bilo – može. A, ništa, nisam imao izbora kada sam se već uvalio u tu priču“.

Na pitanje da li je Nikola Jokić već sada najbolji evropski košarkaš svih vremena, Divac je odgovorio:

„Brojke tako kažu. Rezultati to govore. A, čitava osnova sporta su rezultati. Prema tome, mislim da onda tu nema dileme“.

Izabrao je Vlade Divac na kraju i najbolju evropsku petorku svih vremena.

„Počeću od kraja, od petice. Neka petica bude Krešo Ćosić. Četvorka Nikola Jokić, trojka Toni Kukoč, dvojka Dražen Petrović, a na pleju Saša Đorđević“.

Toni Parker umesto Đorđevića?

„Nema šanse“, podvukao je Divac.


tagovi

Vlade DivacLuka DončićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara