Komentari na vest

Dimitris Itudis sanja revoluciju u Evroligi: 30 timova kao NBA, domaća prvenstva kao razvojna liga

P

POŠTENO

pre 5 dana

Navijam za manji broj utakmica i da Partizan dobija novac od TV prava.
K

Kalabasas

pre 5 dana

30 klubova. ...pa kvalitet sve gori...i sa ovim nategnucem....nema radne snage...svake godine sve gori igraci...
G

Gorostas

pre 5 dana

Nikad nisam gledao Partizana uzivođ, ja sam nekrstena sirotinja
G

Grobarcina

pre 5 dana

Preboleti me mogu nikad sto dade nam nas Bertans korpu i ode u Dubai, a ja ne mogu vise da zadrzim bol,ne pomazu tablete ni sav alkohol...😭😭
n

ne trebamo

pre 5 dana

penzose, ima ko pere lovu sa penzosima
K

Krme

pre 5 dana

Kako moze EL da igra klub iz Laktasa koji tu istu EL i titulu video nije cak 13-14 godina u ovoj deceniji,tako nesto nigde nema!
K

Krme

pre 5 dana

Kako moze EL da igra klub iz Laktasa koji tu istu EL i titulu video nije cak 13-14 godina u ovoj deceniji,tako nesto nigde nema!
G

Gost99

pre 5 dana

Kako to 13-14 godina u ovoj deceniji? a u ovu deceniju smo tek stigli do 4. godine, mozda da nisi misleo na vek?
P

Psihoza6

pre 3 dana

Pa vidiš da ne zna ni šta su godine a kamoli decenije spominje 13-14 a misli na manje od 10. Ne zna čovek šta piše već neko vreme :)
B

Bertans u Dubaiju

pre 5 dana

A u laktasima Muk!
B

Bertans u Dubaiju

pre 5 dana

A u laktasima Muk!
M

Marko Srbija

pre 5 dana

Bolje je ovako...za nas
K

Kolfild

pre 5 dana

Mislim da su Itudis ili Trinkijeri najbolji izbor za selektora. Obojica su odlicni treneri, namazani i fleksibilni, sto je dobar preduslov u 21. veku. Nisu Srbi, ali znaju jezik i mislim da bi nasli odgovarajucu komunikaciju sa Jokicem, Bogdanom i ostalima. Nazalost nemamo vise nasih trenera, koji bi bili taj kapacitet. Sasa Obradovic je dobar, ali vidi se da je izdanak stare skole, povukao je od prethodnika tu neku krutost i nefleksibilnost, sto danas bojim se ne prolazi.
E

EL2

pre 5 dana

Gluposti. Evropa nije Amerika i nikad neće biti. Evroliga treba da izgleda slično LŠ u fudbalu, da se kroz nacionalne lige ulazi. Za početak 24 kluba, od toga direktno ESP4, FRA2, GER2, ITA2, RUS2, GRE2, TUR2, ABA2, ISR1, LTV 1, jedno mesto za pobednika Evrokupa i tri kroz kvalifikacije u koje bi išli prvaci ostalih liga plus po jedan klub ispod crte u ligama koje imaju direktan prolaz. Naravno svi pre toga moraju ispuniti i druge uslove budžet, dvorane, igrače i trenere, mlađe kategorije, finansije i sl. To će povećati gledanost širom Evrope, privući više sponzora i novca.
M

Marko Srbija

pre 5 dana

Izvini brate ali mislim da gresis... ...oni pricaju o necemu sto nama nikako ne odgovara...aba2?Mozda 1 i to kroz kvalifikacije(dva kola)...ne zanima njih atraktivan za oko,zanima ih novac...trziste.Isto kao i u fudbalu...
O

Ovako…

pre 5 dana

Ne kapirate ni jedan ni drugi. Regionalne lige treba da se gase, a domace lige da budu razvojne, nesto poput Koledz lige i razvojnih timova u Americi, dok “glavni” klubovi koji imaju uslove za Evroligu u njoj i ucestvuju. Crpe domace igrace i druge talente iz domace razvojne lige, i tako se kosarka razvija u svakoj drzavi. Ideja je vrhunska ali evropa to ne moze da izvede jer je evropa zatucan kontinent sa socijalno-monarhijskim mentalitetom.
E

EL2

pre 5 dana

@Ovako To je pogrešan koncept. U takvoj EL bi opet igrali jedni te isti klubovi klubovi iz 7-8 liga a ostali ništa. I kako bi se košarka razvijala u npr Poljskoj ili Belgiji kada znaju da nijedan njihov klub nikad ne može u EL, koji interes imaju da ulažu? Da prodaju igrača, za koje pare? Što se tiče regionalnih liga ni ja ih ne podržavam nešto posebno.
E

EtoNaBrzaka

pre 5 dana

Odlična ideja, s tim da recimo poslednjih 6 timova mora da ispadne, a u EL sledeće sezone da uđu timovi koji su kroz nacionalna prvenstva (i međusobne kvalifikacije) obezbedili prolaz (slično kvalifikacijama u Ligi Šampiona). Ekipe koje ispadnu iz EL moraju da igraju nacionalno prvenstvo kako bi se ponovo vratile u EL. Takođe, Evroligaše koji igraju EL a nisu ispali, usloviti ih da moraju biti u top6 u svojoj ligi kako ne bi izgubili mesto u EL. Tako bi se nacionalna prvenstva održala konkurentnim, a opet bi se zaštitili kvalitetni Evroligaši od raznih malverzacija u domaćim ligama gde se titule mogu namestiti političkim i raznim drugim uticajem (kao u Srbiji na primer). Ovo sa trajnim licencama gubi smisao, jer imamo Albu koja ulaže smešne pare, bude zadnja svake godine ali zbog A licence igra stalno, dok neki drugi atraktivni klubovi sa većim budžetima ne znaju do Juna da li igraju EL ili ne. Takođe, Neto budžete za plate igrača i trenera ograničiti na 25 miliona EUR, kako ne bi došlo do situacije da jedan pijani milijarder potpiše 15 vrhunskih igrača za po 3 miliona i obesmisli takmičenje!
P

PP

pre 5 dana

Partizan i Zvezda imaju preko 11000 prodatih sezonskih ulaznica...zajedno. Pojedinačno kako ko. Isto kao što Željko Ovradović i ovaj Grk iz Zvezde imaju osvojenih devet titule prvaka Evrope.
H

Hulio

pre 5 dana

Vama brate to sve u sezonskim ?? Pa nema cas deceniju u basketu,nema vas nigde godinama..u fudbalu imate sezonu kupanja..u kosarci ste sw primili jer ste ovce..i posle svega samo 11 prodatih karata ?? Zvezda u fudbali kada igra sa tekstilcem iz odzaka ima visw navijaca od vas za celu sezonu ..na kosarci pravite ambijent pozorista,neke ceremonije ...kucaj na you tube kada se zvezda vratila u EL pre 10g kakav je ambijent bio,igraci pistaljku nisu culi,pucali prizori po areni ...druze moj jedi kacamak i gledaj zadrugu..uskoro ce vas trener iz univerzuma u zadrugu ..i ponece taj jedan trofej hahaha
D

Dzoni-1970-

pre 5 dana

Hulio sine, jeste da imas to "evropsko" ime, da ne napisem drugacije, jer nece objaviti, ali daj konsoliduj se malo, ti poredis navijace Partizana sa nekim? Daj sinak uozbilji se molim te...
D

Da se zna

pre 5 dana

KK.PARTIZAN JE AVANGARDA
D

Dođi brate.

pre 5 dana

Mogao si da nam budeš selektor. Poznaješ naš mentalitet, naš jezik, našu košarku. Verujem da bi nam dobro legao.
P

Pećko Pivo

pre 5 dana

Ako poznaje srpski mentalitet onda tek neće da bude selektor!
8

8-0

pre 5 dana

Doneti zakon da Evroligu ne moze da igra ni jedan klub koji nije osvojio titulu Sampiona u svojoj zemlji,kada bi se to uvelo Dodikov privatni klub igokea ne bi EL videla po 30 god za redom s obzirom da u zadnjih 14-15 god jedva su osvojili samo 1 trofej a svs ostalo pogubi,u zadnje 3 god izgubili cak 2 triple krune,i oni takvi da "zasluzuju" da igraju Evroligu pa to nema ni u crtanom filmu!
@

@@@@

pre 5 dana

U tvom slučaju tvoj fmp ne bi ni igrao nekoliko puta. Zaboravljaš.
R

Realno samo

pre 5 dana

Evroligu si prvi put video kada ste usli umesto Cibone. Toliko. A vrv tad nisi bio ni rodjen, iako je bila 2014a
K

Krme

pre 5 dana

Hahahahah, sve jače kmečite. Jednom umesto baš te Igokee, jednom umesto Cibone, jednom zbog korone. Malo li je? Da ne pričam o tome što ste jednom ispali iz Aba, pa onda volšebno promenjena pravila, te ste ostali. To je bilo pre gašenja, mislim. I, za kraj, samo jedna adresa, samo jedan PIB, samo jedan grad, samo Partizan Beograd, hehehe.
T

Tripla Kruna

pre 5 dana

@krme@realno... U zadnje 3 godine pogubljene cak 2 Triple krune i 8-0🧹 to je za Ginisa i udzbenike da deca izucavaju u skoli!
G

Gost IV

pre 5 dana

Kažeš da treba da uvedu da samo prvaci igraju Evroligu. Pa znaju oni da prvenstva nisu regularna u svim zemljama.
8

8-0

pre 5 dana

Doneti zakon da Evroligu ne moze da igra ni jedan klub koji nije osvojio titulu Sampiona u svojoj zemlji,kada bi se to uvelo Dodikov privatni klub igokea ne bi EL videla po 30 god za redom s obzirom da u zadnjih 14-15 god jedva su osvojili samo 1 trofej a svs ostalo pogubi,u zadnje 3 god izgubili cak 2 triple krune,i oni takvi da "zasluzuju" da igraju Evroligu pa to nema ni u crtanom filmu!
7

73

pre 5 dana

Najbolje ukinuti Evropu i da to bude Amerika 2...kao što imamo Igokeu 1 i Igokeu 2.
K

Krme

pre 5 dana

Hahahah, drago mi je da me pratiš, i da pogađam tamo gde treba. Nije Igokea 1 i 2, nego FMP i FMP 2. Cenim tvoj trud, tako da ti opraštam nedostatak kreativnosti, Rio Tintaro iz Stjepana Šupanca.
@

@73

pre 5 dana

Bilo bi glupo da ne igra partizan. Da igra fmp protiv fmp2 i neki novi fmp3 protiv crvene zvezde dive radnickog bg. De je mozak? A da, isprao ga Covke. Zamisli da navijas za privatni klub Nebojse Covica i na svim vestima, ali svim pominjes partizan
N

News

pre 5 dana

30 klubova koji ce da placaju invitacije da igraju evroligu od koje ne mogu ni da pokriju troskove putovanja
E

Evropski Model

pre 5 dana

I šta onda jednog dana Evroliga odluči da izbaci CSKA i oni ne treba više ništa da igraju već treba da ugase klub? Košarka se igra za trofeje, nacionalni trofeji su osnov svega, kao i u fudbalu. Da li se u fudbalu igra samo Liga Šampiona? Reci to prvo Englezima da treba da se ukine Premijer Liga ima da te sastave sa crnom zemljom. Tek posle nacionalnih trofeja gleda se uspeh u Evropi. Pa i NBA je nacionalno prvenstvo. Sad što je Amerika 100x veća teritorijalno od prosečne evropske zemlje, to je nešto drugo. A da se pretvaramo kako smo mi Open Mind Free Europe gde smo svi braća to okači mačku o rep. Onog trenutka kada Dubai udje u Evroligu, za njim ce hteti i Abu Dhabi, pa Doha, pa Riyadh, pa Baku... pa sad treba liga od 150 timova po celoj Evropi i Aziji? Nemoj me z'j'bavati.
@

@evropski model

pre 5 dana

...covek nigde nije ni spomenuo da se ugase nacionalna prvenstva.
D

Djurgården

pre 5 dana

Druzee ne mozes uporedjivati fudbal i kosarku nikako to su dva razlicita sveta.U Evropi jf fudbal broj 1 i to se nece promeniti nikada,basket je daleko iza. Cak ni u USA basket nije prvi,ali su oni eksperti za pravljenje para,dok se u Evropi posluje u gubitcima. Svrha je zarada a toga u ovom nskaradnom takmicenju zvanom EL nema. I sad zamisli za ulazsk moras da platis ej da platis.Plus ako si sampion nemas prolaz je neko vec ima ugovor da mora da igra. Domaca prvenstva su odavno izgubila smisao.Videli smo kako je prosao pokusaj stvaranja EL u fudbalu. No passaran!!
J

JSO

pre 5 dana

Steta sto nas KS nije krenuo po Itudisa. Covek se razvijao pored nasih trenera,zna srspki,zna nas mentalitet,veliki strucnjak...jbg,niko to nije prepoznao. Nadam se jednog dana da ce Itudis voditi Srbiju.
C

Chelsea1234

pre 5 dana

Gotivan covek, ali koliko je on kalibar za reprezentaciju je pitanje. Predvodio je Grcku, bez nekih uspeha, glatko su ih Nemci resili na proslom evropskom.
j

just

pre 5 dana

izblamirao se sa Grckom.Fenerom
D

Drvo

pre 5 dana

Nije on bi prići Kariju, bolji od Đorđevića doduše, ali preskup.
K

Khal Drogo

pre 5 dana

Здрава размишљања и великог стручњака и великог заљубљеника у ову предивну игру
R

Rebel

pre 5 dana

Treba uvesti zakon da u EL ne mogu da igraju mali o nesposobni klubovi,koji za 15 godina jedva osvoje samo JEDAN jedini trofejcic,koji nisu igrali EL cak 13 god za redom,koji dobijaju redovno 8-0🧹 u svim mogucim derbijima a u EL slave 12 mesto ko da su osvojili olimpijadu,takve male i nesposobne klubove treba izbaciti iz EL jer zbog njih samo opada kvalitet takmicenja!
P

Pedjahn

pre 5 dana

@Rebel... Tako je slazem se potpuno! 🧹👍
s

sasa70

pre 5 dana

a sta tek onda sa kk rekreativo koji 15 godina AMA BAS NISTA NIJE URADIO U EL?????
1

1100

pre 5 dana

Tacno tako...treba izbaciti male mutante..koji nikad F4 nisu videli u svojoj istoriji...ali zato imaju gomilu top16 pozicija...na nivou Asvela i Albe...to treba razmotriti..kome treba takav klub medju svim ovim velikanima evropske kosarke...sa magistrom kao najvecom legendom kluba..posto od igraca to niko nije..obzirom da su osnovani 2011 godine...

Bojan Urosevic

pre 5 dana

Treba onda uvesti zakon da mutant ugašeni klub koji je napravio fuziju sa tri kluba i promenio ime adresu prodao grb ne može da se takmiči u ni jednu profesionalnu ligu samo amaterske lige da može da igra rekreativno.
P

PUTA MADRE

pre 5 dana

Rebel@ Buntovnice, u redu to, ok. A nije lose da celnici EL razgledaju mogucnost da zabrane ekipama, koji svake godine nisu ni namirisali 8,10 mesto, I tako vec svake sezone...... sta kazes a? Sta I da kazes ne ti repliciram. Pozdrav.
K

Kengur

pre 5 dana

Nije tako loša idea
R

Rubikova kocka

pre 5 dana

Ma neka Evropa postane 🇺🇲 i neka sve ide u tri lijepe!
N

Najiskrenije

pre 5 dana

Glup predlog.