Košarkaši Denver Nagetsa (©AFP)
Košarkaši Denver Nagetsa (©AFP)

Denver ponizio Dalas - na semaforu plus 31: Lagani dabl-dabl Jokića i traumatično iskustvo Dončića

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 06:35

Meč prelomljen u trećoj četvrtini, MVP imao 11 poena, 16 skokova i osam asistencija

Demonstracija sile košarkaša Denvera. Ove noći Nikola Jokić i saigrači nisu imali spram sebe protivnika, već džak za udaranje. Igra mačke i miša, mučenje Dalasa i Luke Dončića. Mevsi bi napustili halu da su mogli već u trećem kvartalu. Sve nakon toga bilo je iživljavanje kakvo se ne viđa često. Odmarao je startere Majk Meloun u poslednjoj deonici, a da je bilo i trunke neizvesnosti možda bi Nikola Jokić upisao tripl-dabl... Pošteno se nije oznojio, kao ni većina njegovih saigrača, upisao je lagani dabl-dabl, a Denver pobedu od 31 razlike - 106:75!

Obesmislio je utakmicu Denver, ukrao je ove noći košarku. Isisana je moć iz košarkaša Dalas Maveriksa. Toliko “erbolova” i “cigli” pitanje je da li su ispalili za celu prošlu sezonu koliko za jednu utakmicu. Nije želeo Majk Meloun da ponizi rivala, povukao je sve startere, ali to ništa nije pomoglo. U Dalasu nije imao ko da povuče ručnu, pa su i drugopozivci Nagetsa postali svemirski brod za njih.

Izabrane vesti

Razlika je neprestano rasla, delovalo je kad da bi u Denveru svako mogao da pogodi šta god poželi. Ostajali su sami, o dignutoj ruci i izlasku na šut nije bilo ni reči. Prosto rečeno Dalas je izgledao kao razbijena banda, bez imalo želje da utiče na to da ne doživi debakl. 

Nikolu Jokića rivali nisu mogli da spreče da pokupi sve lopte ispod obruča, postiže koševe kao od šale i deli asistencije, ali su ga tolikom nezainteresovanošću izbacili iz meča i sprečili da upiše prvi tripl-dabl. Nije imalo smisla da Majk Meloun drži Nikolu Jokića na parketu u četvrtom kvartalu. Meč je odavno bio rešen. Jedina dilema bila je hoće li rezervisti Dalasa bar malo uspeti da spuste razliku ili će i rezervisi Denvera sipati kao od šale. Bio je crni scenario za Maverikse...

Pucao je Nikola Jokić iz igre pet od devet, nije preterano forsirao i meč je završio sa 11 poena, ali i 16 skokova i osam sistencija. Po efikasnosti je poenterski bio tek peti u Denveru. Listu strelaca predvodio je Vil Barton sa 17 poena, a sledio ga je Džef Grin sa 14, kojem je ovo bila partija sezone. Aron Gordon je imao 13 poena i pet skokova.

Dok je bio na parketu, Luka Dončić privatizaovao je loptu. Uputio je duplo više šuteva od bilo kog saigrača, a nišanske sprave nisu bile podešene. Jeste bio dvocifren, jedini u timu uz Treja Burka, ali daleko od toga da se izdanje slovenačkog virtuoza može nazvati i dobrim ili prosečnim. Nije ovo bio njegov dan.

Ispucavao se Luka Dončić, pokušavao na silu da dođe do poena. Na kraju, kada se podvukla crta, stigao je do 16 poena (izuzetno loši procenti šuta - iz igre 6/18), a upisao je i šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Boban Marjanović je dobio tri minuta da pokaže šta zna, u delu meča kada je odavno sve već bilo rešeno. Polovićan učinak sa linije za slobodna bacanja jedino je vredan pomena.

NBA REZULTATI

Subota

Toronto - Orlando 110:109

/Barns 21 - Entoni 24/

Bruklin - Indijana 105:98

/Harden 29 - Krejg 28/

Majami - Šarlot 114:99

/Batler 32 - Hejvord 23/

Nju Orleans - Sakramento 109:113

/Valančijunas 24 - Foks 23/

Denver - Dalas 106:75

/Barton 17 - Dončić 16/

Portland LA Klipers 111:92

/Lilard 25 - Džordž 42/

LA Lejkers - Klivlend 113:101

/Džejms 26 - Mobli 23/



tagovi

Nikola JokićBoban MarjanovićLuka DončićDenver NagetsDalas MaveriksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara