Danilo Anđušić (©Star Sport)
Danilo Anđušić (©Star Sport)

Danilo Anđušić se vraća u Evroligu, pred potpisom za Monako

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 10:33

Srpski reprezentativac dobija nagradu za odlične dve sezone u Burgu

Srbija će od jeseni imati izvesno još jednog igrača u Evroligi. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta blizu potpisa u Monaku je Danilo Anđušić.

20.15: (1,85) Srbija (hendikep -27,5) Filipini (1,85)

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac dobiće zasluženu nagradu za odlične dve sezone u Burgu gde je vratio karijeru na pravi kolosek i potvrdio da je kadar za elitno klupsko takmičenje. On je u razgovorima za Mozzart Sport potvrdio želju da se ponovo oproba u društvu najboljih, a posle izbora u idealnu petorku francuskog prvenstva, koju je zasladio titulom najboljeg strelca takmičenja sa prosekom od 20 poena, Anđušić sada dobija veliku šansu da isto nastavi u Evroligi.

U Kneževini imaće mogućnost da sarađuje sa Zvezdanom Mitrovićem, koji vrlo dobro poznaje Anđušićeve kvalitete. Iskusni šuter trenutno ima reprezentativne obaveze u dresu Srbije sa kojom želi da se domogne plasmana na Olimpijske igre. Anđušić je u kvalifikacijama za Evrobasket bio među najboljim igračima Srbije, zbog čega ga je selektor Igor Kokoškov pozvao da pomogne u napadu na vizu za Tokio.

Rođeni Beograđanin je karijeru započeo u Hemofarmu 2009. godine, a tokom karijere igrao je za Megu, Partizan sa kojom je učestvovao u Evroligi tokom sezone 2011/12, zatim za Virtus iz Bolonje, Valjadolid, Bilbao, Anvil, Parmu, Uniks i Igokee, pre nego što je u septembru 2019. došao u Burg gde je bio najbolji igrač tima u ove dve godine.



tagovi

Danilo AnđušićEvroligaKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara