Nik Kalates (©Star Sport)
Nik Kalates (©Star Sport)

Dan posle titule, Fener kreće u velike promene: Prvi odlaze Kalates i Sestina

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 11:05

Na izlaznim vratima još Madar, te Dorsi, Motli, Papajanis...

Povratak Fenerbahčea na krov turske košarke jeste doneo privremeni osećaj zadovoljstva, ali već jutro posle osvojene titule u redovima istanbulskog kluba radi se ubrzo na spremanju tima za narednu sezonu.

Nedugo pošto je Fenerbahče savladao Efes u finalu, obelodanjeno je da klub prvi napuštaju Nik Kalates i Nejt Sestina, dok bi za njima mogli da krenu Džonatan Motli, Jorgos Papajanis, Tajler Dorsi, Jam Madar...

Izabrane vesti

Kalates je još pre kraja sezone potpisao za Monako na dve godine, tako da se tokom šampionskog slavlja oprostio od kluba i navijača.

“Srećan sam što sam bio deo ovakve grupe. Bili smo kao porodica. Takav smo tim, da svako može da igra dobro uz nas. Malo sam tužan, jer sam uživao da igram pred ovim navijačima. Srećan sam što bar mogu da kažem kako idem u dobrim odnosim. Zahvalan sam na prilici koju mi je Fener dao“, poručio je Grk.

Za njegovim odlaskom već žali Najdžel Hejs Dejvis. Rekorder Evrolige po broju ubačenih poena u jednoj utakmici je za beIN Sports rekao da su njih dvojica bili kao popularni keks Oreo.

“Jako sam tužan što odlazi. Činio me je boljim igračem. Bar ide sa titulom u rukama. Iz Barselone smo otišli kao gubitnici. Bili smo kao Oreo, tamna i bela čokolada. Naša prva zajednička godina bila nam je katastrofa, moja najgora godina u karijeri. Prošli smo je zajedno, mnogo mi je pomogao tada. Volim Nika. Zbog njega sam izabran u idealan tim Evrolige. On je moj veliki brat“, poručio je Hejs Dejvis.

Iz kluba takođe ide Nejt Sestina. Prema navodima sajta Basket News, on će da iskoristi opciju izlaska iz ugovora kako bi potpisao za Valensiju. Slepi miševi su i dalje između učešća u Evroligi i Evrokupu, a ako želi da ostanu u eliti moraće da plate milion evra za specijalnu pozivnicu.

Sestina je svoju prvu sezonu u Evroligi završio učešćem na Fajnal foru. Istakao se šuterskom klinikom u prvom meču četvrtfinala protiv Monaka sa pet trojki, čime je Fenerbahče preuzeo prednost domaćeg terena. Na kraju se serija završila u majstorici, brejkom istanbulskog kluba.

Tokom plej-ofa imao je prosek od 6,2 poena, na Fajnal foru oko osam, mada je ligašku fazu završio sa tek 2,8 poena po meču.

Što se ostalih tiče, sve je još u fazi spekulacija. Motli se dovodio u vezu sa Panatinaikosom pošto mu ističe ugovor, Dorsi ponovo sa Olimpijakosom, dok je sa Madarom situacija gotovo jasna jer je mesecima u silaznoj putanji i kod Šarunasa Jasikevičijusa nije imao ulogu kao kod Dimitrisa Itudisa. Za njega su opcije Makabi i Bajern.

Bez ugovora ostaju Melih Mahmutolu, Amin Nua i Šehmus Hazer koji razmišlja o odlasku iz Turske i transferu u NBA.


tagovi

KK FenerbahčeNejt SestinaNik KalatesKošarkaški transferiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara