Derik Rouz (©AFP)
Derik Rouz (©AFP)

Dan kada će Čikago poslednji put klicati Rouzu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 13:01

Bulsi doneli konačnu odluku

Prelepo je mirisala 'ruža', ali i prerano uvenula. Derik Rouz stavio je tačku na karijeru dugu 16 godina, odsvirao je kraj, a još jednom će se pojaviti na mestu na kome je igrao najbolju košarku.

Ne može da ode u penziju tek tako, ne bez pozdrava sa navijačima u Gradu vetrova, gde je sve počelo. Čikago Bulsi će mu se pokloniti 4. januara u Junajted centru.

Izabrane vesti

Bivši student univerziteta Memfis je ušao u NBA ligu kao prvi pik 2008. godine i devet sezona nosio je dres Čikaga Bulsa, koji su ga izabrali na tom draftu, a 2016. godine trejdovali u Njujork Nikse.

Rouz je posle Niksa imao po jednosezonsku epizodu u Klivlend Kavalirsima i Minesota Timbervulvsima, da bi od 2019. do 2021. godine nosio dres Detroit Pistonsa, sve dok ga bivši trener iz redova Bikova, Tom Tibodo, nije pozvao da se vrati u Njujork Nikse i da još jednom sarađuju kao nekada.

Proveo je dve sezone Rouz u Niksima, otišao u Memfis i tamo je završio karijeru ovog leta.

Najmlađi MVP u istoriji NBA lige se povukao, a Čikago nije imao opciju da potpiše Rouza na makar jedan dan, što mnogi timovi rade, kako bi završio karijeru kao igrač Bulsa. Čikago je iskoristio sve ugovore i nije bilo realno da otpuste nekog kako bi toliko učinili Rouzu.

Rouz će dobiti svoju ceremoniju 4. januara, kada će Čikago Bulsi dočekati Nikse i tako će se simbolično i jedni i drugi oprostiti od trostrukog Ol-stara.



tagovi

Derik RouzČikago BulsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara