Komentari na vest

Da li znate kako se igra plej-in Evrolige?

B

Baš kako treba

pre oko 2 meseca

Znači, baš kako treba. 92.smo prošli u razigravanje jedva, kao zadnji u grupi pa preko prvaka Evrope na f4. 98. takođe preko prvaka na f4
J

JAMES BOND 007

pre oko 2 meseca

Najbitnije od svega je da simpatizeri "veselog drustvanceta iz Zeleznika" imaju argumente da ukoliko Partizan prodje u top 10 tese svoju sujetu i tvrde kako je to ustvari najbolje za njih, jer zele umorni i iscrpljeni Partizan u borbi za titulu Aba lige...
c

cvrle

pre oko 2 meseca

cuj ovog barselona legendarni klub od reala,15 godina sigurno ima
D

Dadopv

pre oko 2 meseca

Eto slucajno pratimo Nba ligu pa znamo i za tako razigravanje…
K

Kako ljudi pišu a ne znaju

pre oko 2 meseca

Prvo, KKCZ je u poslednjih 10 nastupa u EL, jednom igrala TOP8, izgubila od CSKA 3:0 i dva puta je bila na pobedu od TOP8, ali malo povrede, malo sudije i nije se plasirala. Za svih 10 sezona, KKCZ je imala budžet u poslednje tri ekipe, znači ne ponekad, nego sve i jedne sezone KKCZ je po budžetu trebala da bude u tri najlošije ekipe, a to je i bila dva puta i ove godine verovatno još jednom, odnosno sedam puta smo bili bolji i par puta daleko bolje plasirani u odnosu na to koliko smo novca imali. Dalje, KKCZ od svih klubova u bivšoj SFRJ ima najbolji odnos pobeda i poraza u EL, sa 40% pobeda, sa druge strane, KKP je na četvrtoj poziciji sa 35% pobeda. Što se tiče osvajanja EL, KKP nije osvojio ligu kao klub iz države Srbije ili klub iz države Srbije i Crne Gore, nego kao klub iz Savezne Federativne Republike Jugoslavije i u toj državi sa svojom jednom osvojenom titulom u EL, KKP deli treće mesto sa Bosnom, dok su ispred Cibona i Jugoplastika kao ubedljivo najuspešniji klub iz tadašnje države koja je postojala. Dalje, u bivšoj SFRJ najviše titula ima KKCZ, 12 titula, dok KKP ima 3 titule, najuspešniji klub iz te države je ponovo KKCZ. Dalje, Košarkaška liga Srbije, prvo mesto dele KKCZ i KKP sa po osam titula. Dalje, ABA Liga, prvo mesto ima KKP sa 7 titula, drugo KKCZ sa 6 titula. Od svih takmičenja od 1945 godine, jedino gde je KKP ispred KKCZ je u ABA Ligi i to za jednu titulu. Da ne pišem o porazima KKP od nekih Zelengora, Prokoma i sličnih klubova sa čudnim ne košarkaškim imenima. Slagao Vas je neko da ste neka sila, a činjenica je da nigde niste ni najbolji ni najveći niti sa najvećom istorijom.
P

Poki011

pre oko 2 meseca

A sta ste vi osvojili u evropi
@

@ssss

pre oko 2 meseca

Neverovatno si smorio sa komentarom.Kako te nije mrzelo?I Real Madrid u fudbalu ima najviše titula ali će ti svako reći da je sinonim za fudbal Barselona i da je verovatno najlegendarniju klub.Nisu samo titule merilo veličine jednog kluba.Uzgred ako već gledamo titule prvih deset titula ste osvojili kada se košarka igrala na betonu i kada je liga bila otprilike kao kada bi se sada skupilo društvo sa basketa pa igralo ligu.Smorio si.
P

Perica86

pre oko 2 meseca

A 10 titula Zvezde na sljaci, za vreme letnjeg odmora koje su uzimali radnici sa svojih poslova da bi igrali kosarku na turniru 4 tima... Nema ogranicenja napada, igra se i ako pada kisa i duva vetar, Nema suta za 3 poena... to je to zlatno doba kosarke... Titula se vrednuje kao i ona iz 80-tih kada je to bila najjaca liga Evrope...
G

Gost ali bukvalno

pre oko 2 meseca

@Perica86 A vi niste igrali u tih 10 godina kad je Zvezda uzela titule?! Pa što ih vi ne uzeste kad je to bilo toliko lako? Bolje da si ćutao, da se ne brukaš.

Odgovori

pre oko 2 meseca

@Gost ali bukvalno i ostalima ,Gospodo koja se sljaka titulama podize u nebesa tih prvih godina pored svih pravila bez kojih kosarka nije bila ni nalik onoj koja se pamti.Takozvana liga je bila slicna danasnjoj odigraj bukvalno 3 utakmice i ti si sampion 2 puta je Partizan imao isti skor sa Zvezdom i u to vreme ali se valjda racunao kos kolicnik.Da se vratimo malo u moderna vremena budzeta ,aviona, kamiona koje Partizan ima a Zvezda kao nema i 4,5 miliona samo od kosarkaskog saveza.U vreme Duleta Vujosevica budzet Partizana ne znam da li je bio najmanji ali je bio smesan u odnosu na osrednje da ne govorim najjace timove, mogao je da sanja igraca kao Nejpira i to da dovede u sred sezone i da ga pusti a ne da ima kompletan Evroligaski roster to se odnosi i na sadasnji Partizan za koga ne postoji opravdanje ako ne udje u plej in makar.Sada nema tima u Evroligi koji im 3,4 puta veci budzet od oba nasa predstavnika a tada je Partizan izlazio na crtu i prolazio naspram sebe timove sa 20 puta vecim budzetom.
@

@odgovori i tebi

pre oko 2 meseca

Vi bi uvek birali godine kada ste prvaci, a da se vrišu one kada niste? Zašto ste imali lošiju koš razliku? Čak i kada bi izbrisali tih 5-6 titula, opet bi imali duplo više od Vas u SFRJ. Što se budžeta Vašeg tiče, u pravu si, niste imali veliki budžet, ali jeste imali mogućnost da otmete sve i jednog talentovanog košarkaša drugim klubovima i to ste i radili. Kao da danas Zvezda može uzeti Vama sve domaće igrače i MEGI i po Crnoj Gori svim klubovima, pa onda ti i ne treba veliki budžet, a onda iste te igrače uslovljavaš igranjem za KKP da će tako igrati za reprezentaciju. Vidi, ja razumem da je teško pogledati istinu u oči, posebno kada svaki dan na svim portalima ima po 1000 komentara o Evropskom Bostonu i onda kako je moguće da je iz iste države jedna Jugoplastika 3x uspešnija u Evropi, da je Cibona 2x uspešnija, da ste nivo Bosne, a onda hajde to i nekako, nego ste na petom mestu po titulama. Boston je ekipa koja je najviše puta osvojila NBA, Vi ništa niste najviše puta osvojili.
N

Nekoo

pre oko 2 meseca

Partizan 2010?
H

Hhahaa

pre oko 2 meseca

U vašoj istoriji i pokojne i ove sadašnje zvezde u zadnjih 50 godina imate jedan f8 i kažete da to nije uspjeh za vas hahah.

Odgovori

pre oko 2 meseca

To su najvece nebuloze otimanje igraca vi pojma nemate u to vreme smo imali razvijene kosarkaske centre i liga nam je licila na nesto imali smo Hemofarm ,Radnicki i stari FMP koji su bili mnogo jaki stizali do zavrsnica Evrokupa oni su jaki bili tako sto su iz manjih klubova uzimali talente i medjusobno su igraci prelazili iz jednog u drugi klub, uzimali su i od Partizana kao sto su mu i davali i Zvezda je uzimala. Nije imao Partizan nikakav monopol i moc jer da je imao nikada ga ne bi onako uvukli u regionalnu ligu.Danas i unazad 12 godina veliki deo tog perioda smo imali prakticno jedan klub Zvezdu sa svim monopolom tu je bila i Mega ali Misko u dilu sa njima skupljali su sve sto valja. Generacije propalih talenata proslo kroz Zvezdu i FMP toliko juniorskih sampiona Evrope zasto pa zato sto nema struku pravu ko da radi sa njima ,nema nikoga ni nalik kakav je bio Dule Vujosevic to nazalost vazi i za Partizan.
c

chester

pre oko 2 meseca

Bespotrebne utakmice.. Prvih 8 i ajd cao
D

Dzoni-1970-

pre oko 2 meseca

Pa neki znamo, ali dajte i ovo za razigravanje od 16. do 18. mesta, kako se to igra?
R

Realistično

pre oko 2 meseca

Znaci lagano pobedjujemo sve ove tutubane i idemo preko Reala u TOP 4 !
G

Gost747647

pre oko 2 meseca

Covicevci u komentarima,smesni ste ali sad vec postaje malo i jadno,poceli smo da vas zalimo,a to vam bas i ne ide uz imidz!
I

IVAN 82

pre oko 2 meseca

Kad nismo medju 8 i nemamo prednost domaceg parket,ovoce biti samo mucenje gde zbog imorenosti igraca necemo moci biti soremni za plej/off ABA lige,navijacu da nebudemo 10. Da mi sa ovim rosterom dobijemo 2 utakmice na strani je naucna fantastika. A i da pridjemo te 2 utakmice doci ce nam metla od Reala. Zato bolje tim da se fokusira na zadnja kola ABA lige kako bi smo tu 2 poziciju sacuvali. Tim da se spremi i tempira forma za plej off ABA lige jer neuzmemo li zvezdi brejk i ne osvojimo ABA ligu,nema nas sledece godine u EVROLIGI.
G

Gostgost

pre oko 2 meseca

Znaci Partizan zapinje samo da bi ispao kasnije? Malo je to za 35+ miliona budzeta. Morace opet u dogovoru sa ABA ligom da prave raspored da bi sto vise sabotirali Zvezdu.
J

Jaaaa

pre oko 2 meseca

Ja kao Zvezdaš navijam da partizan igra čuveni play aut ... Mislim da vam je jasno zašto 🙂
R

Realnoo

pre oko 2 meseca

Partizan nema 35 miliona evra budžeta. Partizan je prošle godine imao fantastičnu sezonu u Evropi, ove još uvek imaju šansu za prolaz dalje, što je dobro. Partizanu je kao nekadašnjem šampionu Evrope čast da se nadmeće sa najvećim evropskim klubom svih vremena Realom iz Madrida u četvrtfinalu. Crvenoj zvezdi su svake godine evropske utakmice i takmičenje potpuno nebitni, igraju ga bez ikakvog cilja, ne lože se na najveće evropske klubove i jedina utakmica na koju se lože u toku cele sezone je utakmica sa Partizanom. Pa ti vidi koje su to razlike u filozofiji sporta i takmičenja.
g

gost4

pre oko 2 meseca

a zasto igra Zvezda EL? I onako samo zauzima mesto u takmicenju nekom ko bi bar jednom u poslednjih 50 god uspeo da udje u zavrsnicu
B

Bida

pre oko 2 meseca

A koga ceka fmp u plej autu jel se zna
Z

Zijani

pre oko 2 meseca

čeka partizan sad će i oni samo se malo duže lože:))
G

Grobar NBG

pre oko 2 meseca

Meni bi bilo lakše da smo 18-i nego NE DAJ BOŽE da završimo 11-i.
L

Lepo

pre oko 2 meseca

Prosle godine kad je Zvezda bila deseta,bila je na stubu srama,a ove godine ispade da je osvojiti desto mesto,kao da si usao u finale Nba
m

merllin_pfc

pre oko 2 meseca

Ceka se rasplet Lion , Alba I FMP2 da se vidi ko je domain
I

Izgubili derbi 3x

pre oko 2 meseca

Pozvao bih celnike EL da se smiluju i da udele klubu iz laktasa neki mali trofejcic za ulazak u Top 13 ove godine,pa makar onaj za decu sto se kupuje kod Kineza,jer to ce im biti jedini trofej i titula sto ce dobiti ove sezone i nista vise od toga!
p

posle draftujete budi miran

pre oko 2 meseca

Ćuti bato, vas sad tankuju pred draft...
G

Gost55646

pre oko 2 meseca

Au druze al si trso,sta napisa....hahahahahahah
T

Top 11-12

pre oko 2 meseca

JEL ZNA NEKO A KOJI 'TROFEJ' SE DOBIJA ZA ULAZAK U TOP 11 U EL,POSTO SU KUP VEC IZGUBILI A IZGUBICE ISTO I ABA LIGU I KLS,PA REKO RED JE DA DOBIJU BAR NEKI TROFEJ ZA ULAZAK U TOP 11
2

22334455

pre oko 2 meseca

Mislim da je bolje da batale ovu godinu. Ako Bog da pa da i sledece godine igraju Evroligu, da se fokusiraju na sledecu godinu. Da se dovedu adekvatna pojacanja koja bi donela potrebnu energiju. Ova ekipa nema psihu za celu utakmicu
b

b200

pre oko 2 meseca

ti bi jos pojačanja
!

!?

pre oko 2 meseca

Pa cemu onda se zapravo i lozima i ako budemo 10. i to prodje i odemo na real posto su prvi i to je to kraj.. uzas
F

Filippoinzaghi87

pre oko 2 meseca

Zasto se ne bi lozili? Pa to je sport, jaki su kao crna zemlja, igramo pa neka nas pobede 3x i izbace. Nije mi jasno stvarno, ljudima je malo da 2x igras play off, a do pre dve godine smo igrali Evrokup, saberite se ljudi, da nam je neko ponudio 2x play off protiv Reala pevali bi. Steta jeste jer smo propustili lepe sanse da pojurimo neko bolje mesto pa cak i to 6. mesto, ali sta da se radi, ja cu biti zadovoljan i ako budemo 10. pa kako bude. Naravno uz osvajanje Aba lige. Pozdrav i budite realni braco
v

vs

pre oko 2 meseca

Razlika je što si u top 8 u evropi i imaš šanse za neko iznanađenje
D

Drvo

pre oko 2 meseca

Ako budete deseti, što nećete, morate da pobedite dva gostovanja u play inu da bi uopšte igrali protiv Reala. Partizan je cele godine pobedio na ukupno tri od 15 gostovanja. Eto to su vam šanse. Jedina olakšavajuća okolnost može da bude da se jedna od tih utakmica igra protiv Makabija u praznom Pioniru. Ali Makabi je jači realno. Bez publike ste nula.
U

Uopste

pre oko 2 meseca

Ne razumem ovakvo razmisljanje. Jel to znaci da niko ne treba da igra play off jer zna unapred da ce izgubiti? Ako ne mogu da osvojim bolje da budem poslednji. Ali eto, ima ljudi koji tako razmisljaju.
G

Gif

pre oko 2 meseca

Ma šta ih briga i onako ni jedan naš klub neće u play in.
l

lol12

pre oko 2 meseca

Imace BG jednog predstavnika, Makabi
G

Gif

pre oko 2 meseca

@lol12 E daa u pravu si, njih sam zaboravio.
G

Ggoosstt

pre oko 2 meseca

Ovde u tekstu zvuci kao da 99% sve odlucuje duel Partizan-Valensija u poslednjem kolu. A bas je daleko od toga. Ima milion scenarija sta moze biti i u mnogima taj mec moze da izgubi znacaj, posto za to 10. mesto igra 6 ekipa sa pobedom razlike, a pre tog meca imaju 2 i po kola.
S

Sofkle

pre oko 2 meseca

Uzmi nesto za smirenje, i okupaj se.
D

Dexl

pre oko 2 meseca

A teže je jer se moraju pobjediti dvije ekipe...a po 1 meč sve je moguce...onda bi se išlo na Real ...
j

ja123

pre oko 2 meseca

ja bih voleo kada bi neki novinar pitao Pantera sta misli o plej-in -u,da li je EL napravila pravi potez uvodjenjem plej-in-a
@

@ja

pre oko 2 meseca

...rekao je na pocetku sezone da mu se ne svidja novi sistem.
K

Khgvbb

pre oko 2 meseca

Da on i James veliki mislioci...
C

Carim9

pre oko 2 meseca

Sa obzirom na raspored i nije neka frka ako se ne udje 🤔
H

Ha ha ha

pre oko 2 meseca

A sad nije frka a do juče bilo loženje? E moji grobari.
O

OkosBokos

pre oko 2 meseca

Zaista me ne bi cudilo da ima onih koji nisu imali pojma, kao onaj sto mu Musa levoruk ili sto najavljivali Berona kao pojacanje Zvezda, a zavrsen prelazni rok u EL. Bitno kad jedni izgube da drugi prozivaju, pa onda obrnuto, a u kosarku se razumeju kao Marica u…
M

Miloš 1970

pre oko 2 meseca

Nema plej in za Partizan ove godine, realno izgubili šansu još pre par kola...
M

Mek

pre oko 2 meseca

Ako gledamo raspored, Partizan je u najboljoj situaciji da bude na desetom mestu.
B

Bnm

pre oko 2 meseca

NEMOJ PRICATI, NEMA SANSE A NA 10 MESTU... MISLIM DA ONA EKIPICA NA 16 MESTU NEMA SANSE, ALI SE NESTO NE POMINJE
m

mek0

pre oko 2 meseca

Cak moze i 9 da bude sa tri pobede... Baskonija moze da dobije Efes kuci, gubi Virtus i Real u gostima