Nikola Jokić u akciji (©Reuters)
Nikola Jokić u akciji (©Reuters)

Crne slutnje preko bare: Srbija kao Ali protiv Formena, kriju stvari za drugi meč sa Amerikancima

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 09:34

“Jokić u Denveru ima važniju ulogu od one u Srbiji“, kaže novinar I-Es-Pi-Ena Brajan Vajndhorst

Srbija na Australiju, a SAD protiv Brazila. I ako sve prođe kako treba, u polufinalu još jedan sudar srpskog i američkog „drim-tima“. Apsolutno jasno, s Amerikancima kao izrazitim favoritima, jer taj individualni kvalitet na svakoj poziciji nema niko do Stiva Kera.

Međutim, američki novinari pribojavaju se da Srbija ima spreman odgovoro. Samo što niko još ne zna koji, jer ga Svetislav Pešić navodno – krije?! Takav je bar utisak stekao ugledni novinari I-Es-Pi-Ena Brajan Vajndhorst.

Izabrane vesti

Lude se stvari dešavaju ovde. Recimo, Nikola Jokić u Denveru ima važniju ulogu od one koja mu je namenjena u Srbiji. Lično mislim da je to ludo“, počeo je Vajndhorst, ali se ubrzo pojasnio, jer nije da je on želeo da drži bio kakve lekcije srpskom selektoru.

Prosto, pokušavao je da objasni Amerikancima razliku u stilu igre ovde i tamo.

Jokić igra samo 27 minuta utakmica. Jer njihov selektor je stara, stara, baš stara škola. On preferira sistem. To je srpski način. I oni to rade. Čak i ako bi bilo bolje da je lopta 98 odsto vremena kod Jokića. Ali ne, srpski sistem je drugačiji i oni ga se drže“.

Da li to prija Jokiću ili ne? To niko ne zna, mada zasad nema apsolutno nikakvih naznaka da mu nešto smeta.

Jokić ovde ne priča sa novinarima, sa srpskim medijima nije pričao tipa od 2016. godine. Ne priča ni sa našima ovde. Fin je, zahvaljuje se, ali ne priča. Tako da ne znamo kako razmišlja“, odgovara Vajndhorst.

I poentira za kraj. Podsećanjem na čuveni “Rumble in the Jungle“ bokserski meč između Muhameda Alija i Džordža Formena. Baš tada je skovan izraz “Rope-a-dope“, bi se lukavi Ali naslonio na konopce i mamio Formena da bezopasno zamahuje i samo se umara, iako rivali ne nanosi štetu. Savršene eskivaže, da opišemo narodski. I to je ono što Srbija sada radio, sumnja Vajndhorst.

Mislim da Srbija ima neku zaista razrađenu ’roup-a-doup’ taktiku. Mislim da kriju nešto, da se trude da nešto ne otkriju nama u Americi, a da će, ako budemo opet igrali, izvući nekog keca iz šešira“.



tagovi

košarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara