© FIBA
© FIBA

Crna Gora ostala bez Olimpijskih igara, Srbin napravio čudo sa Libanom

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 20:38

Šokantan kiks Brazilaca protiv Kameruna najviše koštao košarkaše Crne Gore

Velika šteta za ekipu Crne Gore. Došli su u Rigu na kvalifikacioni turnir sa sjajnim timom, sa ciljem da pokušaju da izbore Olimpijske igre, ali već je jasno da u tome neće uspeti. Prvo zbog poraza od Brazila u prvom kolu, a onda ih danas Brazil ponovo šokirao jer je tim Ace Petrovića potpuno neočekivano izgubio od Kameruna (77:74) što znači da Crna Gora neće biti u prilici da se bori za Pariz.

Da čitava stvar bude gora, baš ova razlika od tri poena je bila najgora po Crnu Goru. Ovakav rasplet šalje Brazilce i Kamerunce dalje u turnir gde ukrštaju sa Letonijom i Filipinima.

Izabrane vesti

Crna Gora se poput Gruzije oprostila od daljeg takmičenja.

Najefikasniji je bio u pobedi Kameruna bio je Džeremaja Hil sa 22 poena, a 15 je imao Brajs Ejaga Bidijas. Kamerun je toliko dominirao u jedno momentu da su imali čak i 17 poena prednosti. Međutim, Brazil je u četvrtoj četvrtini zaista krenuo u veliki protiv udar. Stigli su na samo minus dva, potom je Vitor Benite i izjednačio, ali je Kamerun šutem sa distance došao do trijumfa.

U redovima Brazila, 19 je imao Mejndl, a 16 Lukas Dijas. Uočljiv je bio slabiji učinak Bruna Kabokla i Jaga Dos Santosa. Dok je plejmejker Crvene zvezde i dalje rovit od povrede, Kaboklo je imao znatno slabiju utakmicu u odnosu na prvi meč kada je dominirao protiv Crne Gore. Sada je ubacio svega 10 poena. Jago je bio još slabiji sa šest poena, ali je imao i pet skokova i šest asistencija.

Kada već pričamo o iznenađenjima, moramo da pomenemo današnju pobedu Libana na turniru u Valensiji. Ekipa srpskog stručnjaka Miodraga Perišića je napravila senzaciju tako što je uspela da se plasira u polufinale. Liban je pobedio žilavu Angolu (74:70) koja je prethodnog dana pokazala zube Špancima, ali sada su kiksnuli pa Liban ide dalje kao drugoplasirani iz grupe na čijem vrhu je Španija.

Do velikog trijumfa Liban je predvodio nekadašnji NBA igrač Omari Spelman, koji je meč završio sa 22 poena i 13 skokova.

Bio je ovo direktan okršaj dve ekipe za plasman, iz kog su košarkaši Libana izašli kao bolji.

Naredni protivnik Libana je selekcija Bahama koja ima veliki talenta, pre svega sa dva NBA igrača - Deandre Ejton i Badi Hild koji je danas postao novi košarkaš Golden Stejta.



tagovi

košarkaška reprezentacija Crne Gorekvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara