© FIBA
© FIBA

Džikić slavio i ispao, Gruzija komičnim autokošem pokušala nemoguće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 16:41

Takmičenje nastavljaju Letonija i Filipini

Slavili su košarkaši Gruzije, ali pobeda im ništa nije donela. Morali su izabranici Aleksandra Džikića da nadigraju Filipine sa 20 poena razlike da bi pobedili, na kraju su slavili jedva 96:94.

To znači da Filipini idu dalje, ali da se ovom rezultatu najviše raduju Letonci koji takođe nastavljaju dalje i to kao prvopasirani.

Izabrane vesti

Meč će ostati obeležen neverovatnom situacijom u samom finišu kada je Goga Bitadze pokušao autokošem da produži nadu Gruziji, a da stvar dobije komične note - promašio je i tako mu je čitav plan propao. Naime, da je kojim slučajem postigao autokoš, meč bi ušao u produžetak gde bi onda Gruzija imala dodatnih pet minuta da pokuša da dođe do 19 poena prednost.

Složićete se da se i to graniči sa naučnom fantastikom, ali bili smo svedoci zaista nestvarne situacije.

Najefikasniji je bio igrač Filipina Džastin Braunli sa 28 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Ramos je imao 16, Peres 14, a Njukom 12 poena.

Gruziju je u pirovoj pobedi predvodio Sandro Mamukelašvili sa 26 poena, 7 skokova i 3 asistencije, Goga Bitadze je imao 21 uz devet skokova, a Tornike Šengelija 17 poena, tri skoka i sedam asistencija.

Letonija i Filipini idu dalje iz grupe i protivnik će im biti Brazil, Crna Gora ili Kamerun.



tagovi

Aleksandar Džikićkošarkaška reprezentacija Gruzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara