Komentari na vest

Čovićev plan za KSS: “Bonus“ pravilo i u KLS, a pet klubova u Fibinim takmičenjima

M

Milos29

pre 28 minuta

Ne razumem zašto je dao ostavku u Zvezdi? Mogao je kao nas predsednik da bude predsednik + predsednik u stranci, onda se pravi blesav kako nikog ne favorizuje i tako. Kad njemu prolazi već evo 12 godina, ne znam zašto Čović se pravi pametan?
T

Trojka_iz_coska

pre oko 1 sat

Krajnje populističke mere i predlozi. I neće od njih biti apsolutno ništa. Jer i cenjeni politički kadar nema osnova niti podršku, a niti logiku da ih sprovede. Dok se moderni klubovi otvaraju ka drugim igračima, dozvoljavajući rast i kvalitet, mi insistiramo na finansiranju iznutra i nekom efektu unutrašnje eksplozije koje nema. To se najbolje vidi u toku kvalifikacija za prvenstvo kada je i B reprezentacija selektirana od B igrača koji igraju po Evropi, a ne u Borcu ili u Vojvodini. Na tom efektur se ne radi tako što insistiraš na finansiranju iznutra ili na minutaži na silu, kao ni na vraćanju igrača iz dijaspore (sve već viđeni modus rada cenjenog političkog radnika), već tako što se fokusiraš da ojačaš klubove iz Vršća, Leskovca, Sombora, Užica. Opet, ne unutrašnjim već spoljašnjim parama. Ovo za FIBU možda nije loša ideja, ali neće se desi, jer nije da može to baš tako. Posebno sa pet klubova. Sve to lepo zvuči, i lepo se piše na papir. Ali ne ide u praksi i nije u skladu sa ozbiljnim ošarkašim pravilima i načinim rada. Ovo je SFRJ razmišljanje koje jeste donelo košarkaše uspehe i legende, ali ne može u 2024 godini, a kamoli kasnije.
К

Кљаки

pre oko 1 sat

Нешто слично сам писао пре 2,3 сата. Наивност људи ће превагнути као и у другим сферама ван кошарке.
D

Dr Excela

pre oko 1 sat

Za početak da se zna, sudijama ne garantujemo bezbednost. Kao drugo, FMP niko ne može da se zabrani kako će da se zove. Kao treće, pokušaćemo da rešimo drmanje koševa, pljuvanje, aktiviranje po aparata, krađu pehara. I na kraju ne manje bitno, citat ih jutarnjeg pograma TV Prva: "Ja jednostavno nemam šta da krijem i cifre koje su se vrtele po medijima bar kada je KK Crvena Zvezda u pitanju nisu tačne jer je njima pridruženo nešto što je bila BIVŠA Zvezda". Tačka.
J

Jtd

pre oko 2 sata

Ove tzv promene su nesto sto je odavno trebalo da postoji u svakom normalnom savezu, tako da kasnimo, mnogo kasnimo. Nisam nigde procitao ogranicenje broja stranaca a pise se o uvodjenju bonusa, malo nelogicno ali slutim da interesi tu imaju uticaja. Mnogo je to posla i onda tek kad se sve to pripremi mozete da pricate o aba ligi, do tad bolje i jace takmicenje ne postoji
S

Samo da ode

pre oko 2 sata

Zli i pokvareni Boris Tadić pa da svane ovoj zemlji!
G

Gostiona

pre oko 2 sata

Koje su to kombinacije ???????
0

053i3i

pre oko 2 sata

Ranije sam mislio da su bitni programi i ideje, a ne ko su pojedinci koji ih donose. Ali, iskustvo me naučilo da je mnogo bitnije ko je osoba i kakav je neko karakter nego kakav je program na papiru. Ovaj čovek se pokazao kao neko ko deli ljude i ne preza ni od čega, tako da je njegov program bezvredan.
S

Streptomicin

pre oko 2 sata

Upravo je obrnuto. Nije vazno ko kaze, nego sta kaze. Program je odlican, kao i sve ostalo sto je doktor masinstva do sada uradio.
R

Realno1389

pre oko 2 sata

Ja gledam na pitanje KLS i Abe ovako.. Kad je osnovana ABA liga, srpska kosarka je bila na niskim granama. Reprezentacija bila bas lose plasirana, ispadala u grupama ili se nismo ni kvalifikovali.. i da bismo ojacali, ujedinili smo se sa eks-ju. Danas, mi smo mnogoo iznad eks-ju klubova i ajde da ojacamo srpske klubove koje smo nazalost zaboravili zbog Aba lige i preporoda srpske kosarke i da se izadje iz abe i igramo KLS
O

Od mene

pre oko 2 sata

O boze, samo smo u to vreme bili prvaci evrope i poslednji put prvaci sveta. Ljudi hajde prvo se informisite, pa onda pisite.
R

Rsc

pre oko 1 sat

Imali smo direktno mesto u Evroligi timovi nam i u drugim takmicenjima stizali do zavrsnica kao Hemofarm i stari FMP onda prvo nasilno uvlačenje drugih i Partizana ,Coviceva fuzija stari FMP se gasi nakon toga za par godina i Hemofarm i Radnički ,gubimo mesto u Evroligi ,pa se gubi mesto i u Aba ligi da bi se iz domaće lige moglo oci samo u Aba 2.
D

DOSTA LAŽI!

pre oko 3 sata

Čović i Zvezda su uništili domaću ligu zarad Jadranske lige a sad se predstavljaju kao spasioci.
N

Ne.

pre 30 minuta

Netacna informacija
B

Borky10

pre oko 4 sata

Bravo. Sad pitanje koliko je sta izvodljivo al treba probati ostvariti ovo sve a posebno ovaj dio sa mladim igracim. Danilovic je proveo 8 god. na celu i nije uradio bas nista al bas nista,nevjerovatno. Pesic trubi svaku konferneciju da se mora nesto bar probati uraditi sto se tice nase kosarke al jok bitnije se bosti sa kumovima po kafanama i jahati na ostavstini Djilasa. Znam da ce navijaci Partizana pljuvati sve po automatizmu al realno ne mogu reci jednu pozitivnu promjenu za vreme Danilovica. Sreca da imamo Bogdanovica i Jokica pa seniorska kosarka je pravila pristojne rezultate iako se moglo i vise narucito na EP.
m

merllin_pfc

pre oko 3 sata

KKPartizan ce se 100 % sloziti sa predsednikom a I sa tobom naravno. Posto nebi trebalo biti bilo kakvih problema oko dobijanja license u Euroleague siguran sam da ce KK Partizan igrati sa juniorima I sa timom do 20 godina KLS I sva takmicenja na cijem celu su Covic I Grujin. I neka se svi pitaju zasto je to tako.
c

cv

pre oko 4 sata

nisu to neke drastične promene trebate da napravite ligu gde ce svaki tim biti konkurentan zvezdi i partizanu da se svakom timu daje podjednak budzet.
L

Limeni 2728

pre oko 5 sati

Nista nije rekao po kojoj formuli, tj koliko i kada se deli kojim klubovima. na primer, Zvezda je od KSS ove godine dobila 6mil evra. Po kom osnovu? Da li je to titula i kup ali je to nesto drugo. Ako je titula i kup onda je to odlicno i tako treba da ostane za ubuduce. Neka objave koji klub je dobio i koliko od saveza.
A

Alberto Bueno

pre oko 4 sata

Pa to su pare koje svaki klub dobija od države ne misliš valjda da ti država iz budžeta republike izvadi pare i da ti to uvek prodje kroz savez kao i u fudbalu iste pare je i partizan dobio potvrdio je ostoja neki dan kad je gostovao.... Isto kao i u fudbalu licwncu su vam platili preko saveza i onda savez vama sasvim normalna stvar odakle kss da bilo kome šta daje a uz to nema ni nadležnost nad večitima
m

metalika moj dobar

pre oko 4 sata

on je majstor da napravi zlo, sad ce da potkupi Megu da ih izvuce iz ABE . Da je pametna ABA da ga izbaci pa nek ide da igra sam sa sobom-fmp2
B

Bogoljub Gagic

pre oko 4 sata

Tako je Zvezda je ove godine dobila 6 miliona evra,sledece ce 16 a one tamo 66.Dok ce samozvana institucija i avangarda da dobije 6 miliona guldena.
Z

ZV

pre oko 5 sati

Srecno doktore,nemam gram sumnje da ce Savez da procveta sa tobom. A mi ne znam kako cemo bez tebe protiv Mordora i sila Zla....
S

Streptomicin

pre oko 5 sati

Ne mogu da prezalim njegov odlazak iz najtrofejnijeg srpskog kluba, ali za savez je on spas.
1

149

pre oko 4 sata

Moli se za zdravlje palačinkara kakav čović.
H

Helsingborg

pre oko 2 sata

Nije on iz Partizana otišao,šta buncaš.
S

Streptomicin

pre oko 5 sati

Recept za unistenje Partizana, uvedi bonus za igrace iz skole. Bukvalno su napravili dva igraca od Titove smrti, od kojih je jedan Vanja Marinkovic.
@

@Streptomicin

pre oko 4 sata

Dva igrača od 1980?! ĐORĐEVIĆ,DANILOVIĆ,PASPALJ, DIVAC,BERIĆ,DROBNJAK itd Uzmi streptomicin
S

Streptomicin

pre oko 3 sata

Nijedan osim Berica nije iz Partizana.
g

gosqt

pre oko 5 sati

najvazniji pravilo da mogu da se finansiraju klubovi iz nadleznih saveza ili republickog nivoa🤣 suska se suska da se slilo do marta vec 6m u jedan klub samo ne zna mu se ime da l je fmp il czvidea
L

LFCC

pre oko 5 sati

Teska glupost od plana. Osim meceva sa Buducnoscu i Cedevitom sve ostalo u ABA ligi je presmesno. Hocemo KLS sa Zvezdom i Partizanom kao sto Pesec trazi, dosta nam je vise jugoslovena koji vode srtsku ksoarku!
V

Vojvodinas1914

pre oko 4 sata

Pa ako nećeš jugoslovene,onda ti ne trebaju ni zvezda ni partizan. Valjda imamo i neki srpski klub koji bi bio prvak u sopstvenoj državi.
G

Gostarevic

pre oko 5 sati

RADE SAMO NAJSTRUČNIJI - Sektretar će biti Jakovljević, koji je najstručniji u čemu tačno? Pored bljuvanja vatre na Areni?
V

View

pre oko 5 sati

Nerealno, napravimo jak tim i odmah frka da moraju ovog da postave za predsednika
@

@View

pre oko 4 sata

Plaše se. Očekuj još veću krađu ove godine sa njihove strane.
К

Кљаки

pre oko 5 sati

1.одбранити младе играче да одлазе ван Србије је тешко јер постоји закон о слободној кретњи људи,робе,идеја,капитала, технологија чији смо и ми потписници. 2.Првак Клс директно у ФИБА ЛШ-тешко јер ФИБА се уједињује са еврокупом односно ФИБА ЛШ + ЕВРОКУП а првак клс је сувише слаб и неинтересантан за њих. То је више за Партизан и Звезду. 3.остали у квалификацијама за фиба куп-можда са великим ? 4.КСС не може да утиче на Евролигу јер је Евролига приватно такмичење. Ако желе да нам дају уговоре даће ако не желе неће нема ту Човић нити било ко други утицаја.
P

PFC

pre oko 5 sati

RIP srpska kosarka
p

pvo

pre oko 5 sati

Cekaj ako zeli da sampion kls da ide u FIBA liga sampiona za cega ce da Onda igraju polufinale I finale Zvezda I Partizan ako igraju Euroligu. Besmislena prica oko ksl ako nema direktan prolaz u Euroligu a on prica da ABA nema nikakvu perspektivu? Cudno
R

RADE NEĐELJKOV

pre oko 5 sati

BUDI ČOVEK A NE ČOVKE!
p

pp

pre oko 5 sati

SPRDNJA!
j

just

pre oko 5 sati

bonusi neki novi Djiga ili Prucev doktor Covic kopira doktora Terzica
š

ššmmuu

pre oko 2 sata

A Zubaira ti ne smeta kao bonus sa pasošem? Samo Điga i Prucev
S

Samo jedan covek

pre oko 5 sati

Ne mogu ocima da gledam ovog coveka
S

Streptomicin

pre oko 5 sati

To sto ti smeta doktor nauka i redovni profesora fakulteta, puno toga govori o tebi.
њ

њега ни

pre oko 5 sati

унуче не воли....
B

Bobb Macadoo

pre 38 minuta

Gde je on profesor, na kojem fakultetu i koji predmet predaje? Gde ste to izmislili i još dodali redovni profesor???
g

gost4

pre oko 5 sati

a kakve veze imaju KSS sa KSL, ako sam razumeo to je privatna liga koja je u vlasnistvu klubova
S

Streptomicin

pre oko 5 sati

Grobari Zidjinovci su trazili da se liga organizuje pod okriljem saveza, izgleda da ce im ta zelja biti ostvarena. Tako su i fudbalu trazili var i od uvodjenja ne mogu ni drugi na tabeli da budu.
D

Donnie Brasco

pre oko 5 sati

Slika govori više od reči!!!
H

Haxer

pre oko 5 sati

Pored toliko kosarkaskih legendi i strucnjaka koje imamo, dosli smo do toga da nam ovakav jedan covek vodi KSS...propadamo brzinom svetlosti
p

pre oko 5 sati

za 14 godina 25 trofeja....
P

Peralozacsupergenije

pre oko 5 sati

Istina. A tek kad vidis ko vodi drzavu.Tuga.
к

кикоман

pre oko 5 sati

уместо да прочиташ текст и просудиш да ли је ово што је написано добро за српску кошарку, ти си се ухватио за Човића...претходни председник је убо ножем кума у кафани...мсм живимо где живимо не мораш да доприносиш ненормалности
@

@haxer

pre oko 5 sati

...svidjalo se tebi ili ne, jedan takav covek je napravio najvise reprezentativaca u poslednjih 30 godina u srbiji.
Z

Zauvek zvezdaš

pre oko 5 sati

Grešiš i to debelo grešiš, naša košarka velikom brzinom ide na put bez povratka. Nemoj da te zavaravaj Partizan i Zvezda sa 9 odnosno 6 stranaca u rosteru i njihove igre u Evroligi. Ili genije Pešić i njegove dve medalje sa poslednja dva velika takmičenja. Ako Čović zajedno sa Pešić em kao predsednik tog stručnog saveta sve ovo što je naveo u programu uspe da sprovede u delo biće to spas za srpsku košarku u suprotnom za deset godina bićemo na nivou Hrvata, Crnogoraca i Bosanaca.
N

Novalis

pre oko 5 sati

To što je neko bio dobar igrač ne znači i da je dobar rukovodilac. Imamo primer sa Danilovićem.
h

ha_ha

pre oko 5 sati

Mozete da ga ne volite zato sto vas poslednjih 12 godina uzistava na svim poljima ali je izuzetno sposoban za ovu funkciju sto je i dokazao u proslosti
P

Pedja Vrbas

pre oko 5 sati

Mogao je da se kandiduje ko je hteo. Posto nije niko predao kandidaturu eto nam. Čović ima rezultate iza sebe. Pustite ga da radi pa na kraju da presudimo.
S

Statler

pre oko 5 sati

Niko im nije branio da se kandiduju, koliko znam.
H

Haxer

pre oko 3 sata

Znamo dobro tezinu vecinu tih trofeja i kako je do njih doslo..da je takav mag, za deceniju i vise maknuo bi se nekada sa 16.mesta u Euroligi...Moze da se kandiduje ko hoce, ali uzalud kada se zna ko bi pobedio, unapred kao i sve kod nas. Plus, covek koji je u velikom sukobu sa drugim taborom, sigurno ne moze da bude idealan kandidat za predsednika..jos Terzic da bude i zvanicno na celu FSS i cirkus da bude potpun