Nebojša Čović (©Starsport)
Nebojša Čović (©Starsport)

Čović: Kukavički bi bilo da sada odem! Ostoja nek aparatom ugasi sve koje je uspalio pričama o Evroligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 21:21

"Hoću dobre odnose sa Partizanom, proveo sam u tom klubu osam godina, međutim za zdrave odnose moramo da budemo zdravi u upravama oba kluba", ističe prvi čovek Crvene zvezde

Očekivano, strasti se ne smiruju ni 24 sata nakon druge utakmice finala Superlige Srbije, koja je u sredu uveče prekinuta zbog uvredljivog skandiranja Partizanovih navijača, pa nastavljena pred praznim tribinama, ali bez košarkaša crno-belih što je dovelo do pobede Crvene zvezde službenim rezultatom 20:0 i nove titule. Treće od moguće četiri u sezoni za nama.

Crveno-beli su večeras u dvorani Aleksandar Nikolić podigli pehar pred oko 1.500 svojih navijača, nakon čega je prvi čovek kluba Nebojša Čović održao konferenciju za medije. Govorio je o raznim temama, među kojima su naravno bile sinoćnja utakmica u Areni i odnosi sa predsednikom Partrizana Ostojom Mijailovićem.

Izabrane vesti

"Nikakve veze nismo imali (sa prekidom) i mislim da je taj scenario bio konstruisan bez obzira na rezultat. Sinoć bi Zvezda svakako dobila, u to sam uveren 95 odsto. Za dva i po minuta smo stigli 15 razlike. Vratili smo se sa zone na čoveka i da vam ne otkrivam šta je Janis naumio... Bilo bi im teško da pred njihovim navijačima po drugi put uzmemo trofej", rekao je Čović podsetivši na trijumf u finalu ABA lige.

Osvrnuo se Čović i na navijače Partizana, koji su pre izlaska iz hale tražili od svojih navijača da nikako ne nastavljaju utakmicu.

"Sinoć nisam imao kontakt ni sa ekipom do prekida, pa posle jedno deset minuta kada su otišli u svlačionicu. Rekao sam: Svi u svlačionici čekate sudiju i delegata. Zašto je Arena pražnjena? To treba da ih bude sramota. Prvo su vređali predsednika, što je sramota, a onda su držali 'proglas'. Šta, oni glume opozicionu avangardu, a mi smo sekcija SNS? Mi nemamo nijednog člana Glavnog odbora. I Nedovićeva supruga i Teova supruga, a nakon toga je ušlo oko 400 predmeta na teren... Znate šta su zavrtnji, čokanjčići, flaše sa vodom. Došlo je do prekida i traženo je pražnjenje hale. Ta priča da će se utakmica igrati za 24 sata, to je laž", izjavio je Čović misleći na informaciju koju je sinoć saopštio zvanični spiker u dvorani.

Što se tiče odnosa sa kolegom po funkciji u Partizanu jasno je da nisu prijateljski.

"On mi sugeriše da pehar stavi pored aparata za gašenje požara, a ja mu savetujem da njime 'ugasi' sve one koje je uspalio da će osvojiti Evroligu, Kup, ABA ligu... Ni Superkup nije osvojio. Najviše mrzim da mi neko ko je zalutao u košarku drži pridike. Niti sam imao kontakt sa delegatom, niti sa sudijama, sedeo sam kod kuće, mučio me pritisak i gledao kako moju suprugu sa imenom i prezimenom vređaju. Naši navijači ni ne znaju kako se zovu supruge njihovih. A Savić ima velike zasluge za ono kako ga zovu zbog svega sa Kampacom i odnosom prema nama. Sami sebi nacrtate nadimke, neko je Pacov, Limar, Slina, Sekač... Ja ništa nisam postigao na protekciju, nego radom i učenjem".

Pominjalo se prošlog leta da bi Nebojša Čović mogao u penziju, a umesto njega da brigu o klubu preuzme Željko Drčelić.

"Umorio sam se, otišao sam u penziju prošle godine, a obećao sam da će Partizan biti prvi kada se penzionišem. Nisam, zato što su me iznervirali satanističkim ispadima pred petu utakmicu prošlosezonskog finala regionalne lige. Nisam ispoštovao reč i sada ćemo da vidimo. Meni mandat traje do 2026, neki me savetuju da odem sada kada samo uzeo tri trofeja, ali ja mislim da je to kukavički. Ukupno sam u Zvezdi osvojio 25. trofeja za sve ove godine. Jeste bilo priče da je Željko Drčelić neko koga vidim kao svog naslendika jer može da pomogne energijom i stručnošću. To je bila proba da vidimo kako misli javnost. Hoću dobre odnose sa Partizanom, proveo sam u tom klubu osam godina, međutim za zdrave odnose moramo da budemo zdravi u upravama oba kluba", zaključio je Čović.



tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićKK PartizanOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara