Komentari na vest

Ciklon sa Bliskog istoka zatalasao i Jadran: Davis Bertans zvanično u Dubaiju

g

gonpi

pre 6 dana

Za nauk mladima da prvo skoče pa kažu HOP! Samo zbog izjave mladog Bertransa treba ga prvo izvizdati pa mu dati aplauz na kraju tekme...da zna za koga je igrao i sta je rekao! Mad rekao je za povratak u Evropu...ne i dubai
T

Tripla Kruna

pre 7 dana

Vidim bas se polomio Bertans isto kao i Milutinov,Moneke,Dzejms,Slukas,Mirotic...itd da potpise za Dodikov privatni klub koji u zadnjih 15 punih godina Jedva osvojio samo Jedan trofej a pritom Pogubio cak 2 Triple krune u poslednje 3 godine i dobio metlu od cak 8-0 🧹 u svim derbijima u toku samo jedne sezone, i jos na sve to ispao iz EL i zavrsio u Top 12 ove godine,svim najboljim igracima u Evropi i NBA je prosto "san" da zaigraju u takvom klubu definitivno!
B

Bertans

pre 7 dana

Ljubav prema klubu ne moze da prestane,ja odoh u Dubai a ti placi igokeizane!
B

Bertans

pre 7 dana

Ljubav prema klubu ne moze da prestane,ja odoh u Dubai a ti placi igokeizane!
P

Pedjahn

pre 7 dana

Znaci to je ta legendarna "ljubav prema klubu" sve dok arapi ne daju pare🤣
O

Osmopulos

pre 7 dana

to je to simfonijsko iznenadjenje :D
A

Al vam je krivo

pre 7 dana

Vidim da je moderatorima krivo i muka im sto ih je Bertans ispalio i umesto u njihovu igokeu otisao u Dubai,pa su toliko frustrirani da ne pustaju ni jednu poruku o tome....ako ako samo cenzurisite Ostojini poslusnici,sledece sezone stajati necemo dok ne bude 10-0🧹 na kraju i proslava nove Triple na Kalisu! Nista vam osim cenzure nije ostalo haha....pozdravite gazdu limara!
F

FrkaRodjaci

pre 7 dana

Iskreno mi je drago zbog konkurencije, da malo zamuti vodu. U ABA i KLS konkurencija je već dugo nelojalna, jer KKCZ već 10 godina ima obilatu pomoć od vlasti kojom puni čak 60% klubskog budžeta svake godine (prema zvaničnom izveštaju nedavne budžetske Inspekcije). Pored pomoći za budžet, država je kroz UPPR pomogla KKCZ da se “izbriše” dug od 13 miliona EUR za kratko vreme, dok sada opet imamo situaciju da KKCZ duguje oko milion EUR za porez. Zatim, KKCZ ima svoj “razvojni” klub FMP u ABA i KLS (samo formalno FMP se vodi kao nezavistan klub) što je aspurd. Zatim, imamo KKP koji je klub sa najozbiljijom reputacijom u ABA, ali koji se takođe finansira jednim delom od države, iako država učestvuje u budžetu KKP sa manje novca (ispod 30% budžeta KKP) nego u slučaju KKCZ. Ovo su činjenice iz zvaničnih izveštaja. Takođe, KKP duguje još uvek oko 4 miliona EUR za porez od ukupno 8 miliona (to je bio nasleđen poreski dug jer KKP svojevremeno nije želeo da prihvati da proda ime i grb da bi ušao u UPPR, pa su dugovi ostali). Zatim, poreski sistem u Srbiji omogućava našim klubovima da dovode skupa pojačanja jer su jako niski porezi i doprinosi na visoke plate (svega oko 14%, za nevericu jel da?!) . Zatim imate Budućnost koja je takođe polu-državni klub, a ima i svoj razvojni klub takođe u ABA. Ovo može da vam se ne sviđa ako ste ostrašćeni navijač, ali ne može da se negira jer se radi o apsolutnim činjenicama . Zbog svega gore opisanog, Hrvatski i Slovenački klubovi su u potpuno podređenom položaju u ABA, naročito Olimpija, jer nemaju podršku države poput CZV i KKP a moraju da plaćaju ogromne doprinose i poreze na neto zarade igrača (60%). I onda ljudima bez mozga u Srbiji smeta Dubai u ABA, koji ima love i uopšte ne plaća poreze!? E pa drugari, vi to tako radite već decenijama a narod plaća iako nas niko ne pita!
O

Osam Nula

pre 7 dana

Nosta ti ne brini,bice 🧹 i sledece sezone,a onda idete nazad u laktase.
1

15 god 1 trofej

pre 7 dana

Dobra vam ta tradicija o kojoj pricas...u 15 zadnjih godina samo Jedan jedini trofejcic,13 god za redom bez odigrane EL,u zadnje 3 god pogubljenje cak 3 Triole krune i metlanje od cak 8-0 u samo jednoj sezoni...itd itd Samo nastavite sa takvom "tradicijom" nemam nista protiv! 👍
E

Eeeeee...

pre 7 dana

....ovo je cepanje šizofrenije i pljuvanje po drugima,primer škola pume i fegija....
S

Samo jedan covek

pre 7 dana

Habibi come to dubai! Kao sto je Bertans otisao za pare isto tako su ovi nasi pristali da ih puste u ABA za pare. Samo daj pare, pare, pare, sve ostalo je nebitno! To je svet u kojem zivimo...
N

Nikako tako

pre 7 dana

Ovo je pre svega skandalozno. Nemoj da zaboravite da kada su prestavljali prokekat receno je da ce pomoci ABA ligi i klubovima,da se nece razbacivati sa novcem i da ce budzet biti ne vise od 4 miliona evra.Trener Pesic ili Djordjevic,prosrpski klub,razvijanje mladih igraca i tako dalje. Na kraju smo dobili sledece,treneri iz Hrvatske i Bosne sto ja licno nemam nista protiv ali imam jer je receno da ce biti iz Srbije,Djokovic dao ostavku sto znaci da je nesto mutno u drzavi Danskoj,dovodjenje igraca od 30+ godina,budzet je povecan sa 4 na 14 miliona. Ovo pisem jer se plasim da sutra slucajno neosvoje pa bude,po pravilima ABA sampion igra Evroligu. Ja sam vise za to da se oni svi lepo vrate svojoj kuci,vidim tamo da je neki glavonja iz Mongolije dosao sto je meni neverovatno,pa neka ide tamo da jase konje,a ovi lepo ostali u ljepu njihovu,molim lepo. Ne nego ste nasli ovce za sisanje.
D

DarkoSrbija

pre 7 dana

Da a budzet 4 m kao sto kazu😏
M

Mongolia

pre 7 dana

Kazu da se u Monogliji radjaju vrsni treneri,pogotovu oni sto dolaze iz Bosne.Ovo je najkomicniji klub koji sam ikada video.Molim vas idite na sajt BC Dubai i procitaj te ko su i odakle su treneri.Izgleda da onaj Kinez sto radi za njih je tu najstrucniji,bar ima godine.
D

Dubai dubai

pre 7 dana

I opet dodjosmo na isto.Dejan karikatura Kamenjasevic nas sve propisno z…… 4miliona budzet a on dovodi igrace iz NBA
D

Dubaidor

pre 7 dana

Ovi sto pljuju Bertansa ne znam odakle vam informacije da je Partizan njega hteo uopste, kako moze da dodje u Partizan, ako ga niko ne zove
H

Hahahaha....

pre 7 dana

....jooooj taman posla da ste ga hteli kao i plejadu ovih što su vas odbili....
P

Pa zar....

pre 7 dana

....i ti sine brute a kleli se u tebe.
Z

Znas onu

pre 7 dana

A Kleo se Kleo😂
@

@Znaš onu ti

pre 7 dana

.....smejem se a plakao bi....
s

sasa70

pre 7 dana

Posto je budzet za ceo dubai 4 milke, jel to znaci da ce ostali da igraju za dzabe da bi Bertans dobio platu? Da uloze 100 milijardi godisnje u kosarku nece napredovati ni 1%.
A

A Dubaji

pre 7 dana

Bas zanima da napreduje.Oni sve kupuju.Tako je bilo,tako sad i tako ce biti.
z

zdš

pre 7 dana

Ne znam koliko je to pametan posao bertansa, verovatno su pare u pitanju. Igrati jednom nedeljno protiv Splita, Krke, Zadra, Mornara i ostalih iz donjeg doma i nije neko merilo ali moci ce da dominira pa ce se mozda i vratiti u NBA
a

asi

pre 7 dana

Nije zbog love. On je trenutno fizički nije spreman za vrhunsku košarku. Jednostavno je otišao u tim u kojem ce igrati bez ambicija i pokušati da se vrati u NBA. Nijedan EL tim mu neće dati ugovor po kojem moze u NBA da se vrati kada god zaželi. Dubai je to prihvatio.
N

N1204

pre 7 dana

Otišao u Dubai zato što odatle može da ode kad hoće,za max.mesec dana stiže ponuda iz NBA i ćao Dubai.
V

Visente Del Boske

pre 7 dana

Kao sto sam i rekao za 2-3 godine dubai ce biti tim pun nba igraca i vladace aba ligom,a onda ce jedan od vecitih da izvisi za el,jer kako je dubai kupio mesto u aba ligi kupice i u el.
X

Xao

pre 7 dana

Polako, da ih prvo vidimo na terenu
N

NN3

pre 7 dana

Neće Dubai ni igrati ABA za 2-3 godine, otići će na nivo više.
£

£

pre 7 dana

Ispalio je jedini klub u koji je hteo da dodje i otisao u drugi.
D

Dobar je Bertans

pre 7 dana

Dubai fali jednog centra dobrog i malo jačeg beka da bi bili kompetivna ekipa
M

Ma odlučan!

pre 7 dana

U jednom timu Andjuša i Danguba, samo Jare fali za trio fantastiko!
Ј

Јосиф

pre 7 dana

Тим који је ниво Олимпије,има ту пуно посла! На центарској позицији су танки,а питање и дали је Големац тренер који може да води овакав искусна тим,треба ти неки авторитет типа Репеша,Радоњиќ.
A

Ammmmmam

pre 7 dana

Repeša 🤣🤣🤣
@

@Ammmmmam

pre 7 dana

Kakav god bio Repesa, covek ima 25+ god karieru i osim Cibonu i Cedevitu je trenirao Virtus, Beneton, Olimpiju, Unikahu i ima bar 10tak trofeja. Daleko da je sjajan, ne svigja se i meni ali nisi ti bas u stanje da omalazavas nekog, evo sta si ti radio u zivotu i sta si osvojio?
g

gostiVAR

pre 7 dana

jak igrač do mojega... sledeceg komentara
B

Budi u blizini x3

pre 7 dana

Izmedju ozbiljne takmicarske kosarke i dobrih novaca i novonastalog projekta u pokusaju ozbiljne kosarke i takodje dobrih novaca, sasvim je normalno da ce jedan 33-to godisnjak izabrati laksi put do novca. Ipak mi to previse romantizujemo i mastamo o nekim visim vrednostima i ljubavi prema klubu. Momak je posteno odradio svoj mandat, lepo prica o partizanu u novinama, ali nije to nista dovoljno da se otisne u novu avanturu sa klubom iako bi i sada bio prva cetvorka. Licno mogu da razumem, i sam bih birao sta mi je lakse i da mi karijera duze traje, nije Beograd njemu rodni grad, proslo je tu 10 godina... Pozdrav za moje drugare Jtd i Immobile.
B

Bafana

pre 7 dana

Igrace na otvorenom ugovoru, koji mu niko drugi ne bi dao…
i

igor977

pre 7 dana

Ima 31 a ne 33 godine, i ima OTVOREN ugoovr, što znači da može da ode bukvalno kad god želi! Ni jedan ozbiljan klub mu ne bi to dao, plus, nema apsolutno nikakav pritisak rezultata…
d

dusan12345

pre 7 dana

Da li je moguce da Partizan nije mogao da ga potpise? Po meni im je on bas baas falio na 4- vorci…
d

dežurn1kr1vac

pre 7 dana

Mi imamo 4 pa i 5 igrača na pozicini 4 .. Šta će nam ?? 😏 .. Mike , Bonga koji pokriva i tu poziciju , Poku , T.Jons koji može da igra i 4-5 , i + mladi Bošnjaković 🤷 . I više nego dovoljno
k

konj

pre 7 dana

Obradovic je rekao da je roster zatvoren, nece doci jos jedna 4, trebalo je probati potpisati bertansa bar na 1 godinu
N

Naravoučenije

pre 7 dana

"Neka deca su zahvalna a neka su Bertans"...i Kaboklo!