Davis Bertans u Dubaiju (©BC Dubai)
Davis Bertans u Dubaiju (©BC Dubai)

Ciklon sa Bliskog istoka zatalasao i Jadran: Davis Bertans zvanično u Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 08:13

Kapitalno pojačanje za novog člana ABA lige

Najavljivano je pompezno, krenulo nekako tromo i svi su mislili da projekat Dubai, bar na početku, neće biti grandiozan u skladu sa očekivanjima. Ali poslednji potpis novog člana ABA lige otklonio je sumnje i kompletnoj košarkaškoj javnosti stavio do znanja da se klub iz Ujedinjenih Arapaskih emirate ne šali. Novi član Dubaija je Davis Bertans, nekadašnji košarkaš Partizana i dugogodišnji NBA ligaš.

Ko je zaboravio da podsetimo: Bertans je za crno-bele igrao od 2012. do 2014, potom još dve sezone proveo u Baskoniji pre no što se preselio u SAD i tamo branio boje San Antonio Sparsa, Vašingtona, Dalasa, Oklahome i Šarlota. I nije samo bio puki učesnik, imao je i neka zapažena izdanja, pa je tako u sezoni 2019/2020 za Vizardse prosečno ubacivao 15,4 poena uz 4,5 skokova i 1,7 asistencija što je zaista impresivan učinak u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

Poslednji klub mu je bio Šarlot u čijem dresu je beležio 8,8 poena po meču, a poslednjih dana Bertans je trenirao sa Golden Stejtom, ali se tamo nije izborio za ugovor, pa je otišao na Bliski istok. Dubai mu je izašao u susret tako što je u ugovor ubačena izlazna klauzula u slučaju da se pojavi neka ponuda iz NBA lige.

Možda je 31-godišnje krilo i završilo svoju NBA avanturu, ali za ABA ligu to je strašno pojačanje. Za Dubai epsko. Najveće u istoriji tima koji sada dobija sasvim drugačije obrise.       

Nisu naravno nivo Partizan Mozzart Beta ili Crvene zvezde, ali će sa Bertansom svakako dobiti na ozbiljnosti. Za sada, tim Jurice Golemca izgleda ovako…

Bekovi: Klemen Prepelič, Danilo Anđušić, Aleksa Uskoković, Tirdi Ravena, Nejt Mejson;

Krila: Davis Bertans, Nemanja Dangubić, Abas Avudu, Džakori Vilijams, Lejton Hamonds;

Centri: Leon Radošević, Ahmet Duverioglu, Bora Jasar.



tagovi

KK DubaiDavis Bertans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara