Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Budućnost ponovo lider grupe, Ivanović ispratio Ulm trojkom u zadnjim sekundama

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 20:57

Treća pobeda Podgoričana u Evrokupu

U danu kada je odjaknula vest da je nekadašnji kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović potpisao za Budućnost, podgorički tim se vratio na pobednički kolosek u Evrokupu. Domaćin je četvrtom kolu u Morači vodio čitavim tokom susreta i na kraju zasluženo slavio protiv Ulma 73:68. Gost je konstantno pokušavao da unese kakvu takvu neizvesnot u završnici, a na kraju neizvesnosti nije manjkalo. U takvim okolnostima bio je inspirisan najefikasniji pojedinac susreta Nikola Ivanović. Pored toga što je prebacio brojku od 20 poena, 26-godišnji plejmejker je 11 sekundi do kraja poslao dalekometnu trojku za konačni slom nemačkog predstavnika.

Izabrane vesti

Podgoričani su bili odlični u prvoj četvrtini koju su dobili 23:11, uvodne minute naredne iskoristili su da dodatno uvećaju rezultatski suficit koji je iznosio maksimalnih plus 14. Ali četa Jake Lakovila uspela je da odgovori i do odlaska na odmor smanji na svega četri poena razlike - 37:33. U prvom poluvremenu domaćin je igrao na napadački pogon Nikole Ivanovića. Plejmejker je na poluvremenu imao 14 poena, a niko od njegovih saigrača preko četiri. Međutim, Budućnost timski nije bila na visokom nivou kada je reč o šutu za tri poena. Na poluvremenu svega tri od 15, na kraju su procenti poboljšani u određenoj meri - 8/27

Budućnost je na startu treće deonice napravila seriju 8:0, čime je sebi utabala put da u poslednjih deset minuta susreta uđe sa prednošću od osam poena. Mogla je prednost uoči odlučujuće četvrtine da bude i veća, da na suprotnoj strani nije bilo raspoloženog Dilana Osetkovskog koji je meč završio kao najefikasniji pojedinac gostiju sa 18 poena.

Izabranici Petra Mijovića su kao i u dotadašnjem toku meča, ponovo pokazali određene oscilacije u igri, pa su rivalu dozvolili da im strpljivom igrom otopi prednost od 10 poena. Dva minuta pre kraja Ulm je prišao na jedan posed, ali su usledile trojke prvo Šehovića, a potom Nikole Ivanovića za 73:66 posle koje nije bilo povratka za nemački tim.

Pored udarne igle Nikole Ivanovića koji je meč završio sa 21 poenom, dvocifreni su bili Suad Šehović sa 13, odnosno Vili Rid sa 10 poena.

EVROKUP - 4. KOLO

Grupa A

Utorak

Bahčešehir - Partizan 76:82

/Grin 23 - Miler Mekintajer 22/

Huventud - Venecija 92:78

/Brodzijanski 15 - De Nikolao 13/

Odloženo

Burž - Uniks

GRUPA B

Utorak

Bulonj - Mornar 78:65

/Grej 16 - Pulen 22/

Sreda

Budućnost - Ulm 73:86

/Ivanović 21 - Osetkovski 18/

Unikaha - Breša (u toku)

GRUPA C

Sreda

Lijetkabelis - Antverpen 80:73

/Masijulis 26 - Smit 15/

Lokomotiva - Andora

Virtus - Monako

GRUPA D

Utorak

Trento - Cedevita Olimpija 61:51

/Braun 14 - Peri 13/

Sreda

Promiteas - Nanter 88:72

/Janopulos 21 - Kaba 20/

Bursa - Gran Kanarija 76:94

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Budućnost PodgoricaKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara