Mario Hezonja (©FIBA Basketball)
Mario Hezonja (©FIBA Basketball)

Brutalno izdanje Marija Hezonje: Pet trojki uz 39 poena protiv Brazila

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 23:37

Bruno Kaboklo ubacio 16, Šarić je bio na skok do dabl-dabla

Generalna proba je uspela, Hrvatska je rezultatom 81:71 (19:23, 23:24, 22:15, 27:19) pobedila Brazil i zaokružila mini-pripreme za olimpijske kvalifikacije.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Mario Hezonja. As madridskog Reala i nesuđeno pojačanje Barselone i Partizana odigrao je meč za pamćenje pošto je ubacio čak 39 poena uz pet trojki iz jedanaest pokušaja! Istina, ispalio je 26 lopti iz igre, ali je ubacio čak 16 i bio daleko najbolji u svojim redovima. Za nešto više od 34 minuta dopisao je još šest skokova i jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Statističari iz Hrvatske izvukli su podatak da je Mario Hezonja igrač sa drugim najboljim učinkom u jednoj utakmici, a rekorder i dalje ostaje Dražen Petrović koji je 1993. godine ubacio Estoniji 48 poena u kvalifikacijama za Evrobasket. Hezonja je takođe popravio lični rekord za dva poena, postavljen u meču sa Slovenijom 2021. godine.

Brazilci su najveći deo prvog poluvremena bili u vođstvu i vodili glavnu reč, imali prednost osam poena (47:39) pred sam odlazak na odmor, da bi trojka Džejlina Smita - posle pet uzastopnih promašaja - pokrenula Kockaste i najavila preokret u nastavku.

Hrvati su u drugom delu imali mnogo bolji protok lopte, daleko boljom defanzivom su sveli igrače Ace Petrovića na samo 34 poena, a kada su jednom preokrenuli rezultat, više nisu dozvolili rivalu da se vrate. Štaviše, prednost je rasla maltene do samog kraja susreta. Sve zahvaljujući kvintetu Hezonja - Šarić - Zubac - Smit - Filipović.

Dario Šarić je takođe bio dominantan sa 20 poena i devet skokova uz šest asistencija (4/6 za tri), dok je Ivica Zubac imao po devet poena i uhvaćenih lopti. Džejlin Smit nije imao svoju partiju, ubacio je osam poena uz 3/11 iz igre (2/10 za tri), ali uz pet razigravanja i četiri skoka. Kod Brazilaca najbolji je bio Bruno Kaboklo sa 16 poena, šest skokova i dve asistencije.

Crna Gora je na Akropolis kupu dobila Bahame rezultatom 93:80, a najefikasniji je bio Marko Simonović sa 20 poena, od čega 11 u poslednjoj četvrtini. Nikola Vučević je imao po 15 poena i skokova, dok je Kendrik Peri uz 15 poena podelio i 11 asistencija. Zapaženu rolu imao je i Luka Bogavac sa 13 poena uz četiri dodavanja. U protivničkom taboru Franko Miler Džunior je imao 20, a Ej Džej Stor 15 poena. Deandre Ejton je uz 11 poena imao i pet skokova, dok je Badi Hild ubacio tek osam poena uz 3/11 iz igre.

Crnogorci su pokazali reakciju posle teškog poraza od Grčke i pokazali da su spremni da se bore u Rigi za plasman na Olimpijske igre.


tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatskekošarkaška reprezentacija Crne GoreMario HezonjaMarko SimonovićNikola VučevićDario ŠarićBruno Kaboklokvalifikacije za Olimpijske igreKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara