Željko Obradović i Bruno Kaboklo (© Star sport)
Željko Obradović i Bruno Kaboklo (© Star sport)

Bruno Kaboklo ponovo tema u Partizanu: Razmatra se o njegovom povratku

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.08.24. | 16:30

Željko Obradović će imati konačnu reč kada je u pitanju Brazilac koji je prošle sezone bez pitanja napustio tim pred početak finalne serije sa Crvenom zvezdom

Onog momenta kada je Bruno Kaboklo odlučio da napusti Partizan Mozzart Bet pred finale sa Crvenom zvezdom kod većine se automatski bio otpisan za narednu sezonu. Brazilac je prekršio klupski disciplinski pravilnik kade je bez dozvole otišao. Sve informacije koje smo dobijali tokom leta su jasno govorile da klub iz Humske nema nameru da ga vraća, ali kako je vreme odmicalo tako je stav je izgleda omekšavao, kako u klubu tako i u kod Brazilca. Kako sada stvari stoje, Partizan razmatra šta je činiti sa Kaboklom koji ima ugovor za narednu sezonu. Klubu iz Humske fali jedan visoki igrač u rotaciji, Kaboklo nije pronašao angažman iako se svim silama trudio pa odjedno izjavio da bi se radio vratio u crno-beli dres da nastavi da radi sa najboljim trenerom koga je imao. Na sve to kada se doda da je odigrao izvanredan kvalifikacioni turnir u dresu reprezentacije, a potom i Olimpijske igre, sve više se vrata njegovog povratka otvaraju.

Prema našim saznjima, odluka oko Bruna Kabokla još uvek nije doneta. Ozbiljno se razmatra posle svega da li ga vratiti za narednu sezonu i tako sa njim kompletirati sastai jer je bilo velikih poteškoća pronaći krilnog centra. Pokušalo se svim silama sa Čimom Monekeom, ali Baskonija jednostavno nije htela da sarađuje. Bilo je pogleda i ka NBA ligi, za sada neupešnih. Sportski sektor na čelu sa Zoranom Savićem i Željkom Obradovićem i dalje gledaju ka NBA ligi, dok je Kaboklo očigledno potencijalna opcija posebno posle njegovih pomirljivih izjava.

Izabrane vesti

Pokušali smo da dobijemo i izjavu od njegovog agenta Danijela Hazana koji se tokom leta rado javljao da kritikuje Partizan i priča kako će Kaboklo tužiti klub, ali prethodna dva dana nije odgovara na naše poruke i pozive da pokuša da razjasni situaciju sa sa svojim kljentom koji je pre Olimpijskih igara bio u Las Vegasu sa samo jednim cilje, da poronađe NBA angažman. Kada u tome nije uspeo, krenio je ponovo da razmišlja o povratu u Humsku.

Sada je samo pitanje šta će odlučiti Željko Obradović. Da li će vratiti Kabokla koji je upoznat sa sistemom u Partizanu ili će se ostati pri prvobitnom satavu da se ceo tim zameni?

Do sada je ozvaničen dolazak Vanje Marinkovića, Ife Lundberga i Frenka Nilikine. Znamo i da su dogovoreni Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis, a poslednji u nizu koji je potpisao ugovor je mladi Mitar Bošnjaković.Što se tiče odlazaka, Kevin Panter je otišao u Barselonu, Zek Ledej se vratio u Milano, Alen Smailagić se preselio u Kanuas, Danilo Anđušić u Dubai, Džejlin Smit i Mateuš Ponitka u Bahčešehir. Aleksa Avramović je iznenadio mnoge kada je potpisao za CSKA Moskvu, Pi Džej Doužer se vratio u NBA ligu gde će sada nositi dres Minesote, čekaju se novi klubovi za Uroša TrifunovićaDžejmsa Nanelija, Ognjena Jaramaza Frenka Kaminskog koji je možda i završio karijeru.

Sada samo ostaje da se vidi rasplet sa Kaboklom za koga se mislilo da sasvim sigurno više neće nositi dres Partizana



tagovi

KK PartizanBruno KabokloŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara