Lorenco Braun protiv Panatinaikosa (©MN Press)
Lorenco Braun protiv Panatinaikosa (©MN Press)

Braun o dolasku u Panatinaikos: Deliću teren sa Slukasom, Nanom i Grantom, bićemo najjači u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 10:32

Bivši plejmejker Makabija u izjavi za grčke medije poručio da jedva čeka da uči od Ergina Atamana

Ponos Izraela je u procesu izgradnje tima za predstojeću sezonu. Makabi se ovog leta rastao sa svojim najvećim zvezdama u poslednje dve godine - Vejdom Boldvinom, Bonzijem Kolsonom, Džošom Nibom i Lorencom Braunom.

Američki organizator igre sa španskim papirima, nekada as Crvene zvezde, pojačao je nedavno prvaka Evrope Panatinaikos. Braun (34) je u izjavi za grčke medije rekao da jedva čeka da obuče zeleni dres.

Izabrane vesti

"Uzbudljivo je i jedva čekam da igram pod vođstvom trenera Ergina Atamana. On može da napravi još jedan korak napred u mojoj igri. Želimo da pobeđujemo sve vreme", rekao je iskusni plej. "Razgovarao sam sa nekoliko drugih timova, ali sam osetio da me PAO najviše želi. Učinio je sve da dođem. Uzbuđen sam što ću deliti bekovsku liniju sa Kostasom Slukasom, Kendrikom Nanom i Džerijanom Grantom. Bićemo najjači u Evroligi".

Bivši as NBA ekipa Filadelfije, Minesote, Finiksa i Toronta, te Zvezde, Fenerbahčea i Uniksa, minule dve sezone je bio perjanica evroligaša iz Tel Aviva. Braun nikada u karijeri nije proveo pune dve sezone u jednom timu, pa ne čudi što mu rastanak sa Makabijem nije bio lak.

"Odluka da napustim Makabi Tel Aviv bila je nepodnošljivo teška. Jedna od najtežih u karijeri. Svi su znali koliko volim taj klub i svoje saigrače. Kada je došao trenutak, morao sam da donesem pravu odluku za porodicu i krenem u novu avanturu".

Šampion Evrope sa Španijom 2022. na Evrobasketu u Nemačkoj jedva čeka predstojeće derbije protiv Olimpijakosa.

"Radujem se. Kada uđete u dvorane ovih timova, odmah uđete u užarenu atmosferu. Radujem se što ću ući u istorijske knjige i igrati u OAKA areni kao domaći igrač", poručio je Lorenco Braun.

Makabi je inače kompletirao centarsku poziciju potpisivanjem Venjena Gabrijela i zadržavanjem Hasijela Rivera, a sada čeka da vidi da li će Roman Sorkin na kraju potpisati sa timom u NBA ligi. Očekuje se da će Džordan Lojd i Deril Mejkon popuniti praznine na bekovskim pozicijama.

Što se tiče Panatinaikosa, Braun je njegova jedina dosadašnja akvizicija. Pominjalo se da je Ataman zainteresovan za bugarskog asa Sašu Vezenkova iz Toronta, a Zelene je napustio jedino Luka Vildoza.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA, OSTALO JE JOŠ FINALE U NEDELJU!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

KK Makabi Tel AvivLorenzo BraunKK PanatinaikosEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara