Čukarički doveo napadača iz Kolumbije, može da igra već protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 14:35

Dilan Ortiz stigao na pozajmicu, s pravom otkupa

Puče bomba na Banovom brdu u osvit nastavka Superlige. Doveo je Čukarički Vinseta Ezea iz Vojvodine, Milana Savića iz Mehelena, kao i nadu IMT-a Luku Zorića, ali je na opšte iznenađenje javnosti, četiri dana pred prvu zvaničnu utakmicu u 2020, objavio da je angažovao i špica iz – Kolumbije.

U pitanju je mladi reprezenativac Dilan Ortiz, iz „klase 2000“. Stigao je na pozajmicu iz Atletiko Nasionala, koji ga je u drugoj polovioni 2018, dok je još bio omladinac, slao na kaljenje u Real Kartagenu. Ortiz je visok 191 centimetar i trebalo bi da donese više snagu i prednost u skok igri ekipi Aleksandra Veselinovića.
Dilana smo doveli na pozajmicu do juna, sa pravom otkupa. Imaćemo dovoljno vremena da vidimo kako će se mladi igrač privići na novu sredinu. Sve ovo je novo za njega, drugi kontinent, drugi jezik, ali igrači pričaju na terenu, fudbalskim jezikom. Dilan poseduje ogroman potencijal. Napadača smo dugo tražili, ne znam ni sam koliko smo ih pregledali, na kraju smo se odlučili za Kolumbijca. Uklapa se u našu filozofiju forsiranja mladih, a ujedno je i reprezentativac svoje države do 20 godina“, pojasnio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Brđana.

Izabrane vesti

Ostaje nedorečeno kako je Čuka angažovala igrača po isteku prelaznog roka. Moguće da je proces prijave Fudbalskom savezu Srbije započet u petak, kad se zatvarala zimska pijaca, a da se iza formulacije na klupskom sajtu da su „završene sve formalnosti“ krije odgovor na pitanje kako se u međuvremenu čekala dokumentacija sa drugog kraja sveta.

U svakom slučaju, Ortiz je drugi igrač iz Južne Amerike koji će se oprobati na Banovom brdu, posle Brazilca Lukasa Pjasentina (84 utakmice, sedam golova, osvojio Kup Srbije).
Imamo dobro iskustvo sa igračem sa tog kontinenta. Dilan, doduše, nije prošao pripreme sa nama na Kipru, s obzirom da su pregovori dosta dugo trajali. Od srede ulazi u rad sa ekipom, teoretski će imati pravo nastupa već protiv Crvene zvezde, ali je sigurno da će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na novu sredinu i saigrače“, dodao je Mirosavljević.

Meč Čukarički – Crvena zvezda na programu je u subotu od 14.30, uz prenos na TV Arena sport 1.

(FOTO: Star sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara