Borna Kapusta (© ABA liga)
Borna Kapusta (© ABA liga)

Borna Kapusta - plej koji razbija Zvezdu i Partizan: Nije sve u budžetima

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.10.24. | 09:08

Plejmejker Splita sumirao je utiske u razgovoru za Mozzart Sport posle velike pobede nad Crvenom zvezdom u 3. kolu ABA lige

Ne dešavaju se često porazi Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi izvan večitih derbija, ali kada se dese uglavnom možete da potražite krivca u liku i delu Borne Kapuste. Hrvatski plejmejker se specijalizovao u prethodne dve sezone, bez obzira čiji dres nosi, da baš dva najjača regionalna kluba baci na kolena kada se to najmanje očekuje. Radio je to u Ciboni, SC Derbiju i sada u Splitu kada je bio najzaslužniji za senzaciju protiv Crvene zvezde u nedelju uveče.

Kada je Zvezda posle pobede u Parizu kročila na parket Gripa, svi su već unapred upisali pobedu, ali Kapusta i ostatak igrača u Splitu su imali druge planove. Šokirali su letargične crveno-bele, a Borna je bio statistički najbolji sa 12 poena, sedam asistencija za indekst korisnosti 24.

Izabrane vesti

To je samo jedna u nizu partija ovog momka protiv večitih koja je vredna pažnje. Sa njim smo pričali i pre dve sezone kada je vodio napad Cibone i tada takođe šokirao Zvezdu. Nadigrao je na tom meču Fakunda Kampaca i Luku Vildozu. Naredne sezone se preselio u SC Derbi i tada se nameračio na Partizan koji je srušio trojkom u poslednjoj sekundi u finalu Superkupa ABA lige. Sada je ponovo promenio klub, došao je u Split, ali navike ostaju iste... Kada vidi Crvenu zvezdu i Partizan, zaigra na posebnom nivou.

"Tako sada ispada da uvek dobro protiv njih odigram", uz smeh će Borna za Mozzart Sport.

Ozbiljnije nastavlja priču.

"Pokušavam svaku utakmicu da odigram na najvećem mogućem nivou. Uvek ima i dobrih i loših utakmica kod svakog igrača, tako i kod mene".

Podsećamo ga i na čudesnu trojku kojom je doneo trofej SC Derbiju protiv Partizana, ali ni tu ne uspevamo da probijemo hladnokrvnost plejmejkera.

"Nemam neki omiljeni detalj sa tih utakmica, osim da volim pobeđivat utakmice u kojima nam ljudi daju male šanse za pobedu".

Uprkos skromnosti Borne Kapuste, moramo da naglasimo da je uvek bio u ulozi ozbiljnog autsajdera od koga se nije očekivalo da sruši klubove koji imaju vešestruko veće budžete. Ove sezone oni prevazilaze brojke od 20.000.000 evra, kako su istakli predsednici oba kluba.

"Uvek kažem da nije sve u budžetima, naravno puno znači i budžet ekipe, ali da bi pokazao da si bolji moraš pobedit na terenu, jedino se to gleda na kraju".

Sada je posebna inspiracija na terenu bila činjenica da prekoputa sebe ima legendarnog Miloša Teodosića. Ipak ni legendarni Teo nije uspeo da zaustavi razigranog Bornu, nije ni Kodi Miler Mekintajer, a ni Jago Dos Santos.

"Više puta sam izjavio kakav je igrač Teodosic i šta on znači za svoju ekipu. Uvek kažem da želim da igram protiv najboljih jer tako možeš dokažeš koliko vrediš i šta možeš, a Teodosić sigurno spada među najbolje".

Okrećemo priču na samu utakmicu u Splitu koju je sa tribina gledao i legendarni Toni Kukoč... Nije ostao razočaran izdanje svoje nekadašnje ekipe koja je svojevremeno harala Evropom. Ti dani su možda davna prošlost, ali trijumf nad aktuelnim šampionom ABA lige je nešto što će se prepričavati.

"Atmosfera je bila dobra i pre pobede ali sigurno da će nakon ovakvog rezultata biti još bolja i da će ekipa imati još više samopouzdanja za nastavak teške sezone u ABA ligi".

Za kraj nešto detaljnije analizira ključne detalje meča.

"U ovakvim utakmicama kada su ispred nas veliki favoriti bitno je ući opušteno i verovat da ih se može iznenaditi. Cilj je bio držati ih što duže možemo u egalu, to smo uspeli i onda je veći pritisak bio Zvezdi, mislim da je ključna bila treća četvrtina kada im nismo dopustili da se odvoje na veću razliku ,tada je i samopouzdanje raslo u ekipi i na kraju smo uspeli da ih pobedimo".

Da čitava priča bude još neverovatnija, Split je protiv Crvene zvezde upisao prvu pobedu ove sezone u ABA ligi, dok je Crvena zvezda neprijatno iznenadila sve jer sada ima identičan učinak kao Split.

ABA LIGA, 3. kolo

Subota

Dubai - Mega 80:83

/Tejlor 14 - Kondić 16/

Mornar - Cedevita 82:92

/Dženkins 25 - Robinson 14/

Igokea - Budućnost 71:75

/Karter 19 - Rajt 14/

Krka - Spartak 89:87

Nedelja

FMP - Borac Mozzart 74:67

/Rebec 21 - Valinskas 18/

Split - Crvena zvezda 85:78

/Šorter 17 - Nedović 16/

Partizan Mozzart Bet - Cibona 113:78

/Nakić 18 - Barber 20/

Ponedeljak

SC Derbi - Zadar 86:62

/Drobnjak 17 - Mihailović 19/



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaBorna KapustaKK SplitABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara