Keni Etkinson (©AFP)
Keni Etkinson (©AFP)

Bolje asistent u Golden Stejtu, nego glavni trener Šarlota

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.06.22. | 02:44

Keni Etkinson izabrao

Samo dva dana posle osvajanje sedme klupske titule u NBA Golden Stejt mogao je da ostane bez bitnog dela stručnog štaba, tačnije pomoćnika Kenija Etkinsona.

Čovek čiji rad i znanje Stiv Ker izuzetno ceni bio je označen kao prvi kandidat za klupu Šarlota, ali je posle dosta razmišljanja ipak je odustao. Najveću ulogu u ovakvom raspletu odigrao je povratak Voriorsa na NBA tron. Koliko je ovaj događaj imao uticaj na Etkinsona potvrđuje to da je prethodno imao razgovor za posao u Hornetsima, čak verbalno prihvatio novu ulogu i ugovor na četiri godine, da bi se u danu posle osvajanja prstena u TD Gardenu predomislio.

Izabrane vesti

Etkinson će postati prvi pomoćnik Stiva Kera, posle odlaska Majka Brauna u Sakramento. Zanimljivo je da je 55-godišnji stručnjak promenio tri posla u protekle tri sezone. Posle četiri godine rada napustio je klupu Bruklin Netsa gde je radio kao prvi trener, prošle godine bio je pomoćnik u Los Anđeles Klipersima, da bi se letos preselio u Golden Stejt posle Kerove odluke da osveži stručni štab. Tada je angažovao i Dejana Milojevića, čiji je doprinos u razvoju igrača poput Kevona Lunija i Džonatana Kuminge bio izuzetan.

Što se Šarlota tiče, opcija broj jedan da zameni Džejmsa Borega je Majk D’Antoni.


tagovi

NBA ligaŠarlot HornetsGolden Stejt VoriorsKeni EtkinsonKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara