(MN Press)
(MN Press)

Bogdanović: Spremni smo za ono što sledi; Milutinov: Svaki poen je bitan

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 08:48

"Od sastava koji je bio na prethodnim Igrama, tu smo samo Joka i ja", podseća kapiten Orlova

Vedrih lica i sa pozitivnom energijom su košarkaši Srbije stigli na beogradski aerodrom odakle će se uputiti ka Parizu i Lilu, mestu održavanja Letnjih olimpijskih igara koje zvanično počinju za dva dana. Za njih lično, nešto kasnije, odnosno 28. jula kada se u meču prvog kola grupne faze sastaju sa selekcijom SAD, prvim favoritom za zlato.

Poslednji put su Orlovi deo najveće smotre sportista bili 2016. godine u Riju kada su uzeli srebrno odličje. Prošlo je od tada dosta vremena, ovo je sada jedna potpuno nova ekipa, međutim ponovo će deo nje biti Bogdan Bogdanović, sada u ulozi kapitena.

Izabrane vesti

"Nosim lepa sećanja odatle, ovo je novo takmičenje za nas, propustili smo prethodne Igre u Tokiju. Od sastava koji je u Riju bio, sada smo tu samo Joka i ja. Svi smo uzbuđeni i spremni za ovo", bilo je prvo što je popularni Bogi rekao na konferenciji za medije neposredno pred poletanje za Francusku.

Ono što se takođe menja u odnosu na prethodne Igre jeste sistem takmičenja koji je dosta drugačiji.

"Promenjen je sistem takmičenja, koš razlika igra važnu ulogu sada. Što se nas tiče, to nam ne menja pristup i način pripreme. Naša najvažnija utakmica je sledeća", kazao je Bogdanović.

Na njegove reči se nadovezao i Nikola Milutinov koji se pre svega osvrnuo na kvalitet naše grupe.

"Grupa nam je stvarno teška, svi timovi su pokazali koliko mogu u pripremnom periodu. Južni Sudan je zamalo pobedio SAD, Portoriko je bio odličan u kvalifikacijama. Za Ameriku ne moramo ništa da pričamo. Potrebno je da budemo fokusirani na svakoj utakmici, nema lošeg protivnika, moramo biti fokusirani na cilj koji imamo. Svaki poen je bitan, što bolji plasman u grupi će nam doneti bolje poziciju u nokaut fazi. Svaki napad i akcija će biti bitni", jasan je centar Orlova.



tagovi

Bogdan BogdanovićNikola Milutinovkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara