Bogdan Bogdanović (©Star Sport)
Bogdan Bogdanović (©Star Sport)

Bogdanović i Dobrić ne igraju protiv Australije

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.07.24. | 17:34

Kapiten Srbije i šuter Virtusa biće podrška saigračima u civilu, razlog preventiva

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Košarkašku reprezentaciju Srbije čeka prva od dve pripremne utakmice u Abu Dabiju, a duel sa Australijom propustiće Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić je iz preventivnih razloga odlučio da poštedi kapitena opterećenja i šutera Virtusa. Srbiju već za 24 časa čeka naredni izazov. U sredu od 18 časova po srednjoevropskom vremenu zakazan je kontrolni meč sa SAD, uz direktan prenos na RTS.

U sastavu Srbije naći će se svi ostali košarkaši koji su doputovali u Abu Dabi. Na nezvanični deo zagrevanja, više od sat i po vremena pojavili su se Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski, za njima su stigli Aleksa Radanov i Ognjen Dobrić, potom i ostatak ekipe. Dobrić je na kraju ipak skinuo opremu i izašao na zvanično zagrevanje u civilu zajedno sa kapitenom.

Ostaje da se vidi koliko će ko minuta da dobije u meču protiv Australije, pošto će selektor verovatno da dozira opterećenje.

Podsetimo, Srbija se posle turnira u Abu Dabiju vraća u Beograd gde su na programu još dve kontrolne utakmice – protiv Japana 21. i Grčke 22. jula. Odlazak u Lil planiran je za 24. jul.



tagovi

Abu DabiSvetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeBogdan BogdanovićOgnjen Dobrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara