Boban Marjanović (AFP)
Boban Marjanović (AFP)

Bobi Marjanović među šestoricom finalista za nagradu sezone u NBA

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 01:54

Bilo bi to lepo priznanje za srpskog košarkaša

Nikola Jokić se bori za treće uzastopn zvanje najboljeg igrača sezone u NBA ali još jedna prestižna nagrada najjače lige na svetu bi mogla da ode u ruke srpskog košarkaša.

NBA liga je večeras objavila se Boban Marjanović među šestoricom finalista za nagradu „najvećeg sportiste“ u ovoj sezoni. Reč je o nagradi za igrača „koji je primer sportiste sa etičkim ponašanjem, fer-plejom i intengritetom na terenu“.

Izabrane vesti

Svaka od šest divizija u NBA ligi je dala po jednog finalistu, a naš Bobi je kandidovan kao predstavnik Jugozapadne divizije u kojoj se takmiči njegov Hjuston. Pored Marjanovića, kandidati za plemenito piznanje su još Bem Adebajo iz Majamija, Harison Barns iz Sakramenta, Majk Konli iz Minesote, Džejlen Branson iz Njujorka i Darijus Garland iz Klivlenda.

Marjanović ove sezone malo igra za Hjuston i učestvovao je samo na 29 mečeva. U proseku je na parketu provodio 5,2 minuta po meču i beležio tri poena i 1,8 skokova. Ali mnogo je bitnija je uloga koju ima u svlačionici gde je kao jedan od iskusnijih postao pozitivan lider i mentor mladim saigračima koji su često tokom sezone isticali njegove zasluge i hvalili ga za savete i pozitivnu atmosferu.

Pobednik između šestorice finalista će biti izabran glasovima igrača NBA lige. Ova nagrada se dodeljuje od sezone 1995/96 kada je prvi osvajač bio legendarni Džo Dumars, a kasnije su je osvajala neka velika imena poput Dejvida Robinsona, Reja Alena, Grenta Hila, Džejsona Kida, Čonsija Bilapsa, Stefa Karija, Vinsa Kartera... Prošle sezone je laureat bio Peti Mils.

 


tagovi

Boban Marjanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara