Nemanja Bjelica (©MN Press)
Nemanja Bjelica (©MN Press)

Bjelica: Specifičan turnir, sastavili smo dva-tri treninga zajedno, očekujem da odemo u Tokio

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 18:50

Istog je razmišljanja i Danilo Anđušić

Košarkaši Srbije odigrali su protiv Portorika najbolji meč u dosadašnjem toku olimpijskih kvalifikacija i zakazali megdan sa Italijom (20.30, RTS) koja je nešto ranije ubedljivo nadigrala Dominikansku Republiku.

Odličnu rolu u drugom poluvremenu imao je Nemanja Bjelica koji je sa 18 poena, odnosno 13 u drugom delu pogurao Srbiju ka finalu i duelu s Azurima.

Izabrane vesti

“Teška utakmica za igranje. Voleo bih da pohvalim navijače što su došli u ovolikom broju, nadam se da će i protiv Italije doći u istom broju. Očekujemo pobedu i da se plasiramo na Olimpijske igre“, izjavio je Bjelica posle meča.

Dosta problema muči Srbiju ovih dana, ali Bjelica nema dilemu – plasman na Olimpijske igre mora da se obezbedi.

“Uvek postoji pritisak igranja važnih utakmica, dosta nam igrača fali. Specifičan je i ovaj turnir i sistem. Sastavili smo dva-tri treninga zajedno, igrači su imali naporne klupske sezone. Nije izgovor, samo hoću da kažem koliko je teško pronaći formu u ovakvim uslovima. Najbitnije je samo da pobedimo i spremimo se za Olimpijske igre“.

Sličnog je razmišljanja Danilo Anđušić koji je očekivao da će Portoriko da odigra bolje nego u onom susretu u Atini pre dve sedmice.

“Dosta drugačija utakmica od one u Akropolis kupu. Igrali su dosta bolje, čvršće, što je normalno jer se igralo za finale. Pokazali smo najbolju igru otkako smo se okupili i verujem da ćemo biti sve bolji kako dani budu prolazili. Verujem da možemo da dođemo do cilja, da pobedimo i odemo na Olimpijske igre“, kaže strelac 15 poena.

Sada dolazi Italija, što su svi i očekivali još od momenta kada su određene grupe za olimpijske kvalifikacije.

“Italija ima prednost jer je odigrala jednu utakmicu manje od nas, što može zaista da predstavlja prednost. Ako budemo fokusirani i na svom nivou, verujem da možemo da pobedimo. Znamo šta je na stolu, ali uz pomoć naše publike možemo još bolje“.

Duel Srbije i Italije igra se u nedelju od 20.30 uz prenos na RTS.



tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija SrbijeMiloš TeodosićDanilo Anđušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara