Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kokoškov: Srećan sam što smo igrali nesebično, možemo bolje u odbrani

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 18:19

“Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju”

Srbija je u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre! Orlovi su odradili dobar posao protiv Portorika, posebno u drugom poluvremenu, tako da sada mogu da se spreme za završni sudar protiv Italije koji je zakazan za nedelju uveče.

Mogao je Kokoškov da bude zadovoljan i činjenicom da je njegov tim ubacio čak 102 poena.

Izabrane vesti

"Portoriko ima dobar tim, strukturu, budućnost. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim. Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani. Biće važno izboriti se sutra sa visokim igračima Italije", rekao je Kokoškov.

Zadovoljan je i energijom koju je reprezentacija dobila sa tribina.

"Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku".

Finale je iza ćoška, već sutra od 20.30h. Protivnik je Italija. Ako Orlovi slave - idu u Tokio.

"Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene", rekao je Kokoškov.

Vasilije Micić je istakao da će biti spreman za sutrašnji duel protiv Italijana.

"Bila je ovo važna utakmica jer znamo da smo imali problema sa povredama. Ali, ne možemo tražiti izgovore i pokazali smo da smo spremni da igramo sa onima koji su spremni. Svako je dao svoj doprinos i moramo da zaboravimo pobedu već danas i da se okrenemo meču protiv Italije. U tom meču igramo protiv veoma jakog tima, imaju sedam vrlo kvalitetnih igrača. Mogu da razvuku protivnika sa visokim igračima. Ali, fokusiraćemo se na svoju igru. Osećam se spremno, deo naše karijere je da hendlujemo probleme sa povredama. Nadam se da će sve biti u redu sutra", rekao je Micić.

Trener Portorika Edi Kasijano istakao je da je ponosan na svoje izabranike, a nije baš bio zadovoljan suđenjem.

"Veoma sam ponosan na ekipu, borili smo se tri četvrtine, šutnuli smo manje slobodnih bacanja. Nisu nam dali da igramo, svaki put kad smo probali da se vratimo - sudije bi svirale lak faul za Srbiju. Igrali smo jaku odbranu. Oba tima su se borila do kraja, moji igrači su mladi, ali su dali sve od sebe. Mnogi moji igrači nemaju iskustva u igranju ovakvih turnira. Ponosan sam na sve njih. Dali smo sve od sebe. Predstavljali smo Portoriko na najbolji način", rekao je Kasijano.

Finale između Srbije i Italije zakazano je za 20 časova i 30 minuta.


tagovi

Igor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara