Geršon Jabusele (©AFP)
Geršon Jabusele (©AFP)

Barsa opet nemoćna u Madridu, Real 'stotkom' došao na korak do finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 22:34

Madridski tim slavio i drugi put u razmaku od dva dana - 104:98

"Sada je pravi trenutak da pokažemo karakter Real Madrida, da čestitamo rivalu i nastavimo da koračamo napred", izjavio je trener Reala Ćus Mateo posle poraza od Panatinaikosa u finalu Evrolige.

I bi baš onako kako je rekao. To što je morao da prepusti evropsku krunu nije pokolebalo košarkaše Reala. Da i dalje imaju motiva najbolje je na svojoj koži osetila Barselona, koja se našla pred eliminacijom iz ACB lige. Katalonski klub poražen je i u drugom meču polufinala španskog prvenstva pa Madriđane sada deli još samo jedan korak od finala - 104:98.

Izabrane vesti

Za razliku od prvo meča, u kojem neizvesnosti nije ni bilo, Barselona je ove večeri u Vizink centru pružila otpor, doduše samo do poluvremena. Finalista Evrolige napravio je početkom treće deonice seriju 8:0 koja se ispostavila kao presudna za dalji tok meča.

Ubrzo je domaćin stekao dvocifrenu prednost, koju je do kraja bez problema održavao, a Barselona je tek u poslednjem minutu uspela da smanji zaostatak na 'minus šest', ali ne i da zakuva finiš utakmice.

Stoga je nadahnuta partija Jana Veselog bila uzaludna. Bivši košarkaš Partizana bio je najefikasniji pojedinac utakmice sa 24 poena (šutirao 10/14 iz igre), a zabeležio je i po jedan skok i asistenciju. Pratio ga je sunarodnik Tomaš Satoranski sa 15 poena i 11 asistnecija, dok je Džabari Parker zabeležio 13 poena.

U pobedničkom timu prednjačili su Džanan Musa i Serhio Ljulj sa po 18 poena, Fakundo Kampaco dodao je 14, a Mario Hezonja i Edi Tavares ubacili su po 12, s tim da je snažnom centru nedostajao još jedan skok do dabl-dabl učinka.

Treća utakmica igra se u nedelju u Barseloni od 18.30. Podsetimo, u drugom polufinalu igraju Unikaha - Mursija, a tamo je oba prethodna meča dobila Mursija.


tagovi

KK BarselonaKK Real MadridACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara