Antonić, Klipa i Šakota (MN pres / privatna arhiva)
Antonić, Klipa i Šakota (MN pres / privatna arhiva)

Antonić se vraća na Mali Kalemegdan posle dve decenije, Šakota preuzima jednu od selekcija Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 09:30

Zvezda pojačala trenerski kadar u mlađim kategorijama

Crvena zvezda je letos renovirala trenerski i igrački kadar seniorskog tima, ali je ojačala i stručni deo u mlađim kategorijama. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, na Mali Kalemegdan se, posle skoro dve i po decenije vraća Jovica Antonić. Dugogodišnji asistent Aleksandru Đorđeviću u periodu kada se Srbija pela na srebrno postolje evropskog i svetskog šampionata, odnosno Olimpijskih igara, preuzima ulogu koordinatora za mlađih selekcija.

Slobodan Klipa koji je, između ostalog sa generacijom 1996. crveno-belih osvojio Evroligu za igrače do 18 godina, a proleće kasnije momke rođene 1997. godine i mlađe doveo do finala, brinuće (ponovo) o juniorskom timu.

Izabrane vesti

Kadetska selekcija poverena je Milošu Šakoti, inače sinu trofejnog srpskog stručnjaka Dragana Šakote, dok će na klupi pionirske selekcije sedeti Nemanja Novašikić.

Podsećanja radi, po odlasku Dejana Radonjića u Panatinaikos, Zvezda je imenovala Vladimira Jovanovića za glavnog trenera seniorskog tima. Mladom stručnjaku će asistirati doskorašnji igrački as crveno-belih Marko Simonović i Branko Jorović, dok će za fizičku spremu igrača zadužen Vladan Radonjić.

Što se igračkog kadra tiče, na Mali Kalemegdan su stigli povratnik Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Filip Petrušev, zatim Džejlen Adams, Džon Holand, Bendžamin Bentil i Hasan Martin, dok je produžena saradnja sa kapitenom Brankom Lazićem.

Iz Zvezde su otišli Nikola Kalinić koji je iskoristio opciju da izađe iz ugovora, potom Dejan Davidovac, Nejt Volters, Ostin Holins i Maik Cirbes kojima je istekla saradnja, a kako je navedeno Simonović je posle uspešne igračke karijere odlučio da uplovi u trenerske vode.


tagovi

Jovica AntonićSlobodan KlipaMiloš ŠakotaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara