Aleksa Avramović (©FIBA Basketball)
Aleksa Avramović (©FIBA Basketball)

Aleksa Avramović možda ode u NBA?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 11:27

I to samo nekoliko dana pošto je potpisao za moskovski CSKA

Okitili smo se bronzanom olimpijskom medaljom i na pravi način zatvorili još jedno sjajno poglavlje, te najavili da bi sledeća godina mogla da bude ta u kojoj ćemo konačno napasti evropsko zlato!

Jedan od onih koji je ponovo uspeo da pokupi najveće simpatije nacije je Aleksa Avramović koji je svojom energijom i zalaganjem u najvažnijim utakmicama turnira podsetio koliko je velika njegova vrednost na parketu i daje 'FIBA Aleksa' zaista najbolja verzija beka iz Čačka.

Izabrane vesti

Posle odličnih partija u polufinalu i meču za bronzu oglasio se njegov agent Miško Ražnatović koji je otkrio zanimljiv detalj - Aleksa Avramović ima izlaznu klauzulu za NBA ligu koja ističe 20. avgusta!

”Sjajan turnir za srpskog beka Aleksu Avramovića koji je izabran za najboljeg defanzivnog košarkaša olimpijskog turnira. Još devet dana, do 20. avgusta, za njega da iskoristi izlaznu klauzulu za NBA ligu”, napisao je Miško Ražnatović.

To znači da bi teoretski osvajač olimpijske bronze mogao da napusti moskovski CSKA bez problema u slučaju da tokom narednih devet dana dobije poziv iz najjače lige sveta. Iako dosad nije bilo naznaka da bi tako nešto moglo da se dogodi, ne bi jedan od najuticajnijih košarkaških agenata ovako nešto napisao, da nema informaciju o eventualnom interesovanju sa one strane Atlantika.

Podsetimo, Avramović je po završetku olimpijskog turnira izabran za zvanično najboljeg defanzivca, čime je delimično ispravljena nepravda jer mu isto priznanje nije dodeljeno na prošlogodišnjem Mundobasketu.

Čačanin je pre samo nekoliko dana prešao iz Partizan Mozzart Beta u moskovski CSKA. Možda bi uskoro mogao da uveća srpsku koloniju u SAD?



tagovi

Aleksa AvramovićNBA ligaKK CSKA MoskvaPariz 2024košarkaška reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara