Janis Adetokumbo (©AFP)
Janis Adetokumbo (©AFP)

Adetokumbo spreman za olimpijske kvalifikacije

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 16:40

Potvrdio selektor Vasilis Spanulis

Odlične vesti za košarkašku reprezentaciju Grčke pred početak borbi za mesto na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Janis Adetokumbo će se staviti na raspolaganje nacionalnom timu, otkrio je selektor Vasilis Spanulis.

"Janis će biti deo tima u olimpijskim kvalifikacijama", kratko je naglasio Spanulis i time obradovao celu naciju koja je kao na iglama čekala da čuje da li će as Milvokija biti u stanju da igra nakon što je zbog teške povrede lista propustio gotovo sve utakmica plej-ofa NBA lige u kojem je njegov tim ispao već u prvoj rundi od Indijane.

Izabrane vesti

Čini se da je povreda iza njega i da će jedan od najboljih košarkaša današnjice biti u mogućnosti da predvodi Helene na putu ka overavanju vize za Pariz. Grčka je inače domaćin kvalifikacionog turnira koji se od 2. do 7. jula održava u Pireju. Za protivnike u grupnoj fazi ima Dominikansku republiku i Egipat, dok se u drugoj grupi nalaze Hrvatska, Slovenija i Novi Zeland.

Poslednji put je Adetokumbo igrao za reprezentaciju na Eurobasketu 2022, a sem toga je bio deo tima i na kontinentalnom šampionatu 2015, kao i prvenstvima sveta 2014. i 2019. godine.


tagovi

Janis Adetokunbokošarkaška reprezentacija GrčkeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara