Adam Hanga (©Star Sport)
Adam Hanga (©Star Sport)

Adam Hanga poručio: Želim da ostanem u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 22:23

"Želim da igram na najvišem nivou"

Završio je sezonu ranije od planiranog zbog preloma metakarpalne kosti na treningu pre nešto više od mesec dana, ali Adam Hanga je bio uz svoje saigrače tokom finala Jadranske lige i zajedno sa njima proslavio sedmu titulu regionalnog šampiona.

Već dan posle povratka na jadranski tron počele su spekulacije oko toga kako će da izgleda Zvezdin tim u narednoj sezoni i šta će između ostalih biti sa Hangom. Mađarski reprezentativac ima ugovor sa crveno-belima na još jednu sezonu i, kako je poručio za lokalni Nemzeti Sport, njegov cilj je da odradi saradnju do kraja.

Izabrane vesti

"Trenutno nema ništa konkretno, ali kao otac troje dece, primarni cilj mi je da ostanem u Beogradu. Ne mogu da svoju porodicu izlažem stalnim selidba, u drugi evroligaški klub svake godine. Pošto imam ugovor na dve sezone, moja želja je da ostanem i igram na najvišem nivou do kraja ugovora", rekao je Hanga.

Prekaljeni krilni košarkaš je podvrgnut operaciji, iako je prva prognoza bila da operativni zahvat nije potreban.

"Posle obavljenih snimanja, dobio sam fiksacioni zavoj i dogovor je bio da za tri nedelje dođem na kontrolu. Tada je utvrđeno da kost nije srasla lepo, zbog čega sam prošlog četvrtka morao pod nož. Od tada mi je uklonjen gips, ali mi iz ruke vire ružni šrafovi. Prema sadašnjem planu, mogu da počnem rehabilitaciju za četiri sedmice".

Crvena zvezda je osvojila duplu krunu i ima šansu da se kroz Superligu okiti i trećim peharom! Tako će samo loš rezultat u Evroligi ostati kao mrlja na sezoni...

"Sa ovim uspehom ostvarili smo plasman u Evroligu. Pobedili smo Partizan sa 3-0, što se nikada ranije nije dogodilo. Sada ostaje još Prvenstvo Srbije. Možemo da se okitimo triplom krunom".

Hanga je odigrao 26 utakmica u Evroligi za Crvenu zvezdu. Beležio je osam poena, 2,9 skokova i 2,4 asistencije, uz jednu ukradenu loptu. U ABA ligi je na 20 mečeva imao 6,3 poena, 2,6 završnih dodavanja i 2,3 uhvaćene lopte.


tagovi

KK Crvena zvezdaAdam HangaEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara