Aleks Abrines (©MN Press)
Aleks Abrines (©MN Press)

Abrines nezadovoljan: Nije baš da mi se ide u Rusiju da igram košarku

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 14:47

U Španiji velika zabrinutost zbog bezbednosti Barselone u Sankt Peterburgu, Real u Litvaniji koja je pred uvođenjem vanrednog stanja, dok Bajern navodno trpi pritisak da ne odigra meč protiv CSKA

Ratni sukob između Rusije i Ukrajine alarmirao je , a izazvao i određene nemire u sportu jer se u pitanje dovodi organizacija nekih događaja na teritorijama obe zemlje. Ukrajinska fudbalska liga je odložena bar na mesec dana, mnogi košarkaški radnici su uveliko napustili tu zemlju, nezvanično se pominje da će UEFA u petak javiti Sankt Peterburgu da mu se oduzima organizacija finala Lige šampiona, dok je stanje u dva vodeća klupska košarkaška takmičenja, zasad, redovno.

To se uopšte nije dopalo prvotimcu Barselone i reprezentativcu Španije Aleksu Abrinesu. On je na društvenim mrežama jasno izrazio svoje nezadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Iskreno, nije da mi se baš ide u Rusiju da igram košarku", poručio je Abrines koji sa Barselonom u petak od 20 časova treba da gostuje Zenitu u Sankt Peterburgu.

Ubrzo se na njegovu poruku nadovezao Brazilac Augusto Lima koji je ukazao na to da je “ludost odluka Evrolige da se utakmica igra“ i poželeo mu sreću, na šta je Abrines uzvratio:

“Da ti kažem iskreno, nema nikakve je....e logike. Voleo bih da i oni (ljudi iz Evrolige) pođu sa nama za Rusiju, pa da vidimo da li bi im bilo prijatno“.

Petak, 18.00: (2,15) Zenit (14,5) Barselona (1,80)

Posle prvih bombi koje su širom Ukrajine odjeknule rano jutros, zatvoren je vazdušni prostor iznad te zemlje, dok je u Rusiji kretanje letelica ograničeno. Interesantno je videti da li će dvojica Amerikanaca iz redove Barselone Najdžel Hejs i Brendon Dejvis dobiti dozvolu granične policije u Sankt Peterburgu da uđu u zemlju zbog tenzija na relaciji sa SAD.

Odgovorni kadrovi u Evroligi održali su u četvrtak oko 10 časova hitan sastanak kako bi se razgovaralo o najnovijoj situaciji na istoku evropskog kontinenta, a od ruskih vlasti tražili su garancije za kompletnu ekipu Barselone.

Za četvrtak uveče od 19 časova zakazan je meč između CSKA i Bajerna u Minhenu, a navodno ekipa Andree Trinkijerija je pod pritiskom da ne igra utakmicu, što tvrdi madridska Marka.

Istovremeno, Real Madrid je već u Litvaniji gde od 19 časova igra protiv Žalgirisa. Predsednik te zemlje Gitanas Nauseda je obelodanio da je potpisao uvođenje vanrednog stanja u zemlji i zamolio parlamentarce da ovaj zahtev odobre. Realova ekspedicija planira da se vrati kući odmah po završetku utakmice, a po rasporedu već sledeće nedelje čeka ih putovanje u Moskvu na noge CSKA.

19.00: (4,40) Žalgiris (17,0) Real Madrid (1,25)

Evroliga će ponovo zasedati u petak kako bi se analizirala situacija i eventualno donela odluka o pomeranju određenih utakmica.

Crvena zvezda je, podsetimo, odigrala sve utakmice u Rusiji, gostovala je CSKA, Uniksu i Zenitu, a za 3. april planirano je gostovanje Žalgirisu. No, videćemo šta će dotad biti...


tagovi

KK BarselonaZenit Sankt PeterburgKK ZenitAleks Abrines

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara