Šabaz Nejpir (©AFP)
Šabaz Nejpir (©AFP)

Došlo vreme za povratak: Zenitov plej na parketu posle pet meseci

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.02.22. | 14:03

Poslednji meč odigrao u septembru

Dolazak Šabaza Nejpira prošlog leta u Zenit viđen je kao direktan odgovor na odlazak Kevina Pangosa u NBA ligu. U međuvremenu Kanađanin sa slovenačkim poreklom se vratio u Evropu gde je u sredu potpisao za moskovski CSKA, a Nejpir i dalje nije nije zaigrao za tim iz Sankt Peterburga u Evroligi.

Pet meseci od povrede teške skočnog zgloba, nekadašnji NBA plejmejker konačno bi mogao da debituje za Zenit u elitnom klupskom takmičenju. On je navodno u planovima Ćavija Paskvala za utakmicu protiv Barselone u petak, mada se Zenit još nije zvanično oglasio po tom pitanju, a očekuje se da nešto konkretnije bude objavljeno na dan utakmice.

Izabrane vesti

Petak, 18.00: (2,15) Zenit (14,5) Barselona (1,80)

Nejpir je, inače, poslednju takmičarsku utakmicu odigrao još sredinom septembra u Superkupu, kada je ubacio 33 poena Uniksu, da bi se protiv CSKA povredio posle samo 30 sekundi . Zbog toga ove sezone još nije odigrao meč u Evroligi, ali bi mogao da dobije šansu u završnih sedam-osam rundi. Doduše, nije isključeno da se meč sa Barselonom pomeri za neki drugi datum zbog ratnog stanja u Rusiji.

Zenit se trenutno nalazi na petom mestu tabele sa skorom 14-9, ali i tri poraza u minulih pet kola.


tagovi

Šabaz NejpirEvroligaKK ZenitZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara