Vasilije Micić (©Star Sport)
Vasilije Micić (©Star Sport)

Aber iz SAD: Vasilije Micić promenio agenciju!

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.03.23. | 15:28

Srpski as ima novog zastupnika za SAD, što bi moglo značajno da utiče na njegovu potencijalnu NBA karijeru

Specijalizovani košarkaški portal HoopsHype objavio je senzacionalnu vest – Vasilije Micić je napustio dugogodišnju agenciju Beobasket i prešao u Vaserman koja će ga zastupati u SAD.

Odluka da Beobasket zameni agencijom Vaserman mogla bi po mišljenju stručne javnosti da ima ozbiljan uticaj na njegovu potencijalnu NBA karijeru, odnosno da već od narednog leta vidimo srpskog asa u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

Njegov primarni NBA agent biće Džejms Ran, koji zastupa Bogdana Bogdanovića, Alekseja Pokuševskog, Klinta Kapelu, Domantasa Sabonisa i Bojana Bogdanovića.

Podsetimo, Micićeva NBA prava i dalje drži Oklahoma, a on je dosad odbijao da ode u NBA pošto se osećao dobro u Evropi. Takođe je od potencijalnog poslodavca iz SAD želeo finansijske garancije, a pre svega dobru minutažu i ulogu što je nekoliko puta naglašavao kao mnogo važniju stvar.

Evropski mediji pišu da je Micić u ovom trenutku karijere spreman da ode preko bare. Njegov ugovor sa Efesom važi do juna 2024. godine i uključuje izlazne klauzule za NBA. U Turskoj prima 3.300.000 dolara godišnje neto.

Podsetimo, Beobasket je zastupao Micića od najranijih dana, igrački je stasao u Megi, pre nego što je krenuo u avanturu od Bajerna, preko Crvene zvezde i Tofaša, do Žalgirisa i Efesa gde je postao jedan od najboljih igrača Evrope.


tagovi

Vasilije MicićVasermanBeobasket

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara