Ergin Ataman (©Starsport)
Ergin Ataman (©Starsport)

Ataman: Zvezda ima neverovatnu širinu i opasan trio, Kampaco, Vildoza i Nedović pretnja sa distance

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 13:24

“Želimo da se vratimo kao pobednici”, kaže trener Efesa

Crvena zvezda je u silaznoj putanji, nije dobila nijednu od prethodne tri utakmice – vezala dva poraza u Evroligi i jedan u ABA ligi – i u evidentnom je padu forme. Zaostaju crveno-beli za Žalgirisom tri pobede i neophodno im je da se protiv Efesa u dvorani “Aleksandar Nikolić” vrate na pobednički kolosek, ali i prvaku Evrope gori pod nogama.

Van plej-of zone nalazi se Efes, vodiće bitku za ulazak u doigravanje do samog kraja, želi da se bori za treću titulu u Evroligi. Ali, u Beograd je stigao oslabljen. Ergin Ataman neće moći da se osloni na srpskog plejmejkera Vasilija Micića za večerašnji duel (20.30). Ipak, i pored toga je favorit, astrateg turskog kluba je na oprezu pred novi duel sa crveno-belima. Svestan je kolika opasnost preti njegovom timu od protivničke spoljne linije.

Izabrane vesti

Ergin Ataman izdvojio je Zvezdin trio bekova: Fakunda Kampaca, Luku Vildozu i Nemanju Nedovića. Veruje da je Efes na dobrom putu da trijumfuje, ako uspe da ih ograniči.

Crvena zvezda ima neverovatno široku rotaciju i igrače sposobne da pogađaju sa distance. Njihov novi igrač Fakundo Kampaco, te Luka Vildoza i Nemanja Nedović iz pika su veoma opasni. Moramo postaviti igra tako da mi budemo ti koji će vršiti pritisak, smanjiti izgubljene lopte… Takođe, moramo pametno deliti loptu”, rekao je Ergin Ataman pred gostovanje u Beogradu i istakao šta njegova ekipa treba da uradi da bi ostvarila pobedu:

Ambijent će biti težak i iz njega želimo da se vratimo kao pobednici do koje možemo da dođemo tako što ćemo smanjiti broj poena i asistencija trija koji sam pomenuo. Treba da se koncentrišemo na učinak igrača koji će igrati, a ne na one koji neće, i da budemo borbeni”.

I bek Erten Gazi očekuje tešku utakmicu, ali i da će biti drugačija od one prve u kojoj je Efes trijumfovao na Bosforu (72:59), jer oba tima su od tada menjala igrački kadar.

Ušli smo u intenzivan i izazovan tempo prethodne sedmice. Ostalo je još devet utakmica u osnovnom delu Evrolige i svaka je veoma važna da da bismo se našli u plej-ofu. Obe ekipe su menjale sastave od poslednjeg okršaja, tako da smo se za ovaj pripremali drugačije od prethodnog. Mislim da će ova utakmica biti dostojna Evrolige, što je najbitnije za obe ekipe”, zaključio je Erten Gazi.



tagovi

Anadolu EfesKK Crvena zvezdaErgin AtamanEvroligaFakundo KampacoLuka VildozaNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara