Nikola Jokić (©StarSport)
Nikola Jokić (©StarSport)

Stojaković o odsustvu Jokića sa Mundobasketa: Znam kako se osećao, odlučio je šta je najbolje za njega

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 21:38

"Kao prijatelj i kao trener sam ga u potpunosti podržao", trekao je trener Denvera i član stručnog štaba Srbije

Možda Nikola Jokić nije bio u sastavu Srbije tokom leta na Mundobasketu, ali nacionalni tim je imao člana Denvera u svojim redovima. Naravno u pitanju je trener Ognjen Stojaković koji je tokom prošle sezone dobio poziv selektora Svetislava Pešića da se pridruži stručnom štabu. Ognjen je naravno prihvatio poziv da bude deo velikog tima koji je kasnije napravio uspeh na FIlipinima.

Izabrane vesti

"Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije“, rekao je Stojaković za Denver Post:

"Košarka je religija. Kada sam počeo da treniram, razmišljao sam o tome. Da bude deo reprezentacije.“

Nakon što je na kraju dobio blagoslov trenera Majkla Melona i generalnog menadžera Kalvina Buta, član stručnog štaba Nagetsa je ostvario dečački san, ponogao je Srbiji da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Manili.

Stojaković se vraća u Denver za sezonu 2023/24 sa srebrnom medaljom (Nemačka je osvojila zlato) kao sjajan dodatak svom NBA šampionskom prstenu. Dva izvanredna dostignuća, u razmaku od tri meseca.

Rad za reprezentaciju, to je bio vrhunac moje karijere“.

Pre nego što je Stojaković došao u Denver, bio je trener omladinskog sistema FMP Železnika. Njegov otac i brat bili u košarci, igrali su. Ušao je u trenerske vode i pokazao se kao važan deo razvoja sadašnje generacije srpskih igrača. Nekoliko članova ovogodišnje reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, uključujući Filipa Petruševa, Vanju Marinkovića i Dušana Ristića, Stojaković je trenirao u ranim tinejdžerskim godinama.

Ognjenov omiljeni momenat na turniru bio je trijumf Srbija u polufinalu protiv Kanade, dokje u drugom polufinalu Nemačka nadigrala Sjedinjene Američke Države.

Taj trenutak je bio...Vau. OK. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju.”

Sve vreme dok je turnir trajao u Manili, Stojaković je bio u kontaktu sa Nikolom Jokićem, bliskim prijateljem i u Denveru i u Srbiji. Odsustvo Nikole Jokića je bila glavna tema svih pre početka Mundobasketa. Najbolji košarkaš na planeti je posle osvajanja NBA lige odličio da preskoči veliko takmičenje i odmorno dočeka novu sezonu u dresu Nagetsa.

"Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam".

Bez Nikole Jokića, Srbija je stigal do finala Svetskog prvenstva. Osvojena je srebrna medalje što je realno malo ko očekivao pre početka šampionata. Ognjen je bio deo velikog slavlja u glavnom gradu Srbije.

"Bio sam na balkonu, posmilio sam da je sve ovo više od igra. Kao klinac bio sam dole u masi koja je dočekivala košarkaše nekada", zavšava Stojaković.



tagovi

Nikola Jokićkošarkaška reprezentacija SrbijeOgnjen Stojaković

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara