Zvezdino rekordno ulaganje i presvlačenje za Ligu šampiona od 15.580.000 evra

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.07.24. | 10:18

Crveno-beli dovođenjem Felisia Milsona i Tima Elšnika praktično završili prelazni rok, večerašnji meč protiv Mladosti iz Lučana (20.00 časova) još jedna prilika za konačno uigravanje

Aktivnosti rukovodstva Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku mogu da se posmatraju kroz dve sentence, koje često ispaljuje prvi čovek kluba Zvezdan Terzić o tome da bez rizika nema profita, i da ne možete da dobijete na lutriji ako ne kupite loz. Srpski šampion je povremeno histeričan klub, nekada se Zvezdom upravlja i razmišla emocijama, ali dolascima krila Makabija Felicija Milsona iz Makabija i Tima Elšnika iz Olimpije, crveno-beli su praktično završili prelazni rok.

Postoji opcija da se u finišu letnje pijace, u slučaju ulaska u Ligu šampiona, odigra na kartu euforije i dovede još jedno gromovito pojačanje. Ali gledajući trenutnu perspektivu tim Vladana Milojevića je popunjen na svim pozicijama. Ostaje samo da iskusni stručnjak složi karte do plej-ofa za Ligu šampiona i treći put u karijeri se plasira u elitno takmičenje.

Izabrane vesti

Mnogo toga se razlikuje u Crvenoj zvezdi za razliku od prethodnog leta. Crveno-beli su tada imali sigurno učešće u Ligi šampiona i neku vrstu komocije pri aktivnostima u letnjem prelaznom roku. Zov evropskih utakmica doprineo je da crveno-beli bez obeštećenja na Marakanu dovedu Pitera Olajinku, Marka Stamenića i Žan Filipa Krasoa. Kao nijedan trener pre njega Barak Bahar je u prvoj fazi priprema, još na turniru u Sankt Peterburgu, imao oformljen tim.

Međutim, problem je nastao kada je posle prvog neuspeha, na tržnom centru Krov, Barak Bahar postao sumnjičav prema svojoj osnovnoj ideji i svemu što je radio. Došlo je do korenitih promena u finišu prelaznog roka, mada je klupsko rukovodstvo za dan istreslo blizu devet i po miliona evra za Šerifa Endijaja i In Bom Hvana.

Ukupno crveno-beli su prošlog leta potrošili na ime obeštećenja 12.000.000 evra. Ali sada su prevazišli tu cifru. Do sada je u tim Vladana Milojevića uloženo nešto manje od 16.000.000 evra, što je za srpske fudbalske prilike astronomska cifra. Ali postoji i drugi tas vage. Crveno-beli imaju ozbiljan prodajni potencijal, pošto su već napravili ozbiljne izlazne transfere, poput Bukarijevog i odlaska Marka Stamenića u Notingem Forest. Samo na ime ta dva transfera crveno-beli su zaradili 12,5 miliona evra. Kada tome dodamo i prodaju Žan Filip Krasoa u Pariz, te transfer mladog štopera Ogbua u Emirate, troškovi dolazaka 12 igrača su praktično pokriveni.

A očekuje se da srpski šampion do kraja prelaznog roka zaradi još celih deset miliona evra, ukoliko Marakanu napuste Piter Olajinka, Kings Kangva i jedan od najboljih igrača tima In Bom Hvan. Mada se u Crvenoj zvezdi nadaju da će reprezentativac Južne Koreje ostati u Ljutice Bogdana još šest meseci. Možda crveno-beli puste Šerifa Endijaja ako se pojavi ponuda iz arapskog sveta od šest miliona evra.

Gledajući sa strane, onako na prvu loptu, deluje da je Vladan Milojević ispoštovan kao Barak Bahar i da su crveno-beli zatvorili roster skoro mesec dana pre najvažnijih utakmica u sezoni. Međutim, iskusni stručnjak je imao problem druge vrste. Bilo je ovo specifično leto, sa reprezentativnim aktivnostima... Tako da je veliki deo Milojevićevog tima preskočio pripremni deo u Sankt Peterburgu. Kada se tome dodaju novi dolasci, i povrede Ivanića i Glazera, te igra živaca sa Piterom Olajinkom.

Crvena zvezda bi večerašnji meč drugog kola Mozzart Bet Superlige mogla da počne u sastavu: Ilić - Mimović, Điga, Stojić, Rodić - Dalsio,Hvan - Puma, Katai,Ilić - Endijaj.

Prema grubim projekcijama tim za plej-of Lige šampiona mogao bi da izgleda ovako: Glazer - Mimović (Mijailović), Điga, Spajić, Seol - Elšnik (Dalsio), Hvan - Puma, Ivanić (Ilić), Milson (Ilić) - Endijaj (Duarte).

Kombinovano Crvena zvezda je najviše para izdvojila za dovođenje krilnih igrača. Ne bi smelo tu da bude greške, pošto je odlazak Osmana Bukarija ostavio veliko rupu u rosteru Vladana Milojevića. Jeste reprezentativac Gane bio pun mana, koje se graniće sa fudbalskom inteligencijom, ali je brzinom pravio razliku na najvišem nivou. Crveno-beli su tokom leta skenirali veliki broj krila, neki su odmah otpali, neki su bili preskupi. Na kraju je doneta odluka da se uloži u Pumu Rodrigeza iz Famalikaa, kao i Felicija Milsona iz Makabija. Reprezentativac Angole je postao treće najskuplje pojačanje u istoriji kluba, odmah posle In Bom Hvana i Šerifa Endijaja.

Crvena zvezda je do sada dovela 12 igrača, što je mnogo. Ali neki od njih su čisto ulaganje u budućnost, poput transfera levog beka Anana iz Novog Pazara (odmah prosleđen na pozajmicu), kao i Lazara Jovanovića iz Vojvodine.

Zanimljivo, crveno-beli neće dovoditi pojačanje nap oziciji štopera. Veruju mnogo ljudi iz sportskog sektora Crvene zvezde u Nasera Đigu (Bazel), kao i povratnika Stefana Lekovića. Odbačena je mogućnost da se dovede prava šestica, jer se Vladan Milojević odlučio da igra sa dve osmice. Reč je o Hvanu i Dalsiju.

Kako bilo, roster je manje više zatvoren. Sad sledi uigravanje i oporavak pojedinih igrača. Mada i tu Crvena zvezda ima problem. Do plej-of meča za Ligu šampiona gotovo da neće imati utakmicu visokog intenziteta.

 ZVEZDINI DOLASCI OVOG LETA

Marko Ilić (Kolorado) – 250.000

Nemanja Stojić (TSC) 1.000.000

Jong Vun Seul (Ulsan) 1.500.000

Naser Điga (Bazel) 2.250.000

Dalsio (APOEL) slobodan igrač

Luka Ilić (Troa) slobodan igrač

Puma Rodrigez (Famalikao) 2.000.000

Lazar Jovanović (Vojvodina) 30.000

Bruno Duarte (Farense) 2.000.000

Felicio Milson (Makabi) 4.500.000

Tim Elšnik (Olimpija) 1.500.000

Anan (Novi Pazar) 550.000

MOZZART BET SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,00) Mladost Lučani (18,00)

20.00: (1,80) Železničar (3,50) Napredak (4,70)

20.00: (6,25) Jedinstvo (4,20) Partizan (1,53)

Nedelja

21.00: (3,60) Spartak (3,45) Čukarički (2,05)

21.00: (4,00) Radnički (3,45) TSC (1,95)

Ponedeljak

20.00: (1,70) OFK Beograd (3,60) Tekstilac (5,30)

Odloženo

Vojvodina - Novi Pazar

IMT - Radnički Kragujevac



tagovi

Vladan MilojevićBarak BaharZvezdan TerzićFelisio MilsonBruno DuarteTimi Maks Elšnik

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara