Zvezdina nada: Hvan traži klub sa platom od 2.000.000 evra neto

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 10:05

I u sumornom remiju sa lučanskom Mladošću video se značaj reprezentativca Južne Koreje

Teški dani su pred Zvezdinim šefom stručnog štaba Vladanom Milojevićem, period na kakav je on navikao u prvom mandatu u Ljutice Bogdana. Remi protiv lučanske Mladosti, koliko god bio zabrinjavajući, nije toliko alarmantan jer se dešavaju takve utakmice između favorita i autsajdera. Apostrofirao je Zvezdin šef stručnog štaba da njegova ekipa nije bila poštena prema fudbalu u prvom poluvremenu, i da je zato kažnjena u nastavaku, kada je napravila masu šansi.

Sporo se uklapaju Dalsio i Puma Rordigez, povređeni su Mirko Ivanić, Omri Glazer i desni bek Seol, tek treba da se uklope u sistem Felisio Milson i Slovenac Elšnik. Sve to Vladan Milojević i njegov stručni štab treba da spakuju i prepakuju do 21. avgusta kada je na programu prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Zasad to nije problem, ali pitanje reprezentativca Južne Koreje In Bom Hvana biće aktuelno u Ljutice Bogdana do kraja letnjeg prelaznog roka. Nadaju se svi na Marakani da će sjajni vezista, prošle godine najbolji igrač Mozzart Bet Superlige, barem još šest meseci nositi dres srpskog šampiona. Međutim, poznato je da In Bom Hvan ima dogovor s odgovornima iz Crvene zvezde da u slučaju ponude iz najjačih evropskih liga može da napusti Beograd za sedam miliona evra. To obeštećenje može da bude i više...

Reklo bi se da će se do kraja avgusta naći klub koji će ispoštovati potrebe Crvene zvezde što se tiče obeštećenja, ali... Imaju pravo na nadu na Marakani kako će In Bom Hvan i u narednoj evropskoj avanturi nositi crveno-beli dres. Jer reprezentativac Južne Koreje želi da napravi transfer karijere. Kako se može čuti ima uslove od kojih neće odstupiti.

Dakle, In Bom Hvan bi da pređe u neku od najjačih liga Evrope, u klub koji će mu omogućiti značajnu ulogu, sličnu ovoj koju ima u Crvenoj zvezdi, kao i ozbiljna finansijska primanja.

Bivši član Olimpijakosa ima platu od preko milion evra u Crvenoj zvezdi, s premijama za osvajanje trofeja to je značajno više. I logično je što veruje da bi u sledećem klubu iz Zapadne Evrope trebalo da godišnje inkasira blizu 2.000.000 evra. Tržište se tek otvara, ali za sada ponude koje ispunjavaju sve zahteve In Bom Hvana zasad nema.

Teško da će, primera radi, francuski klubovi koji su obraćali pažnju na sjajnog vezistu, moći da isprate zahteve o godišnjim primanjima od 2.000.000 evra. To je bruto značajno više, čak nedokučivo za klubove srednjeg staleža iz Lige 1 zbog problema s televizijskim pravima.

Čekaju se Italijani i Nemci. Zvezdina nada traje.


tagovi

Hvan In Bom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara