Zvezdina jaka generalka: Stanković protiv Šahtjora otkriva karte za Milan

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 09:43

Crveno-beli protiv šampiona Ukrajine imaju najjaču proveru u Antaliji (15 časova, TV Arena)

Učinak fudbalera Crvene zvezde u antalijskog regiji podigao je nivo optimizma u zvezdaškoj javnosti i milionskom korpusu navijača. Crveno-beli su evropsku klasu, oličenu kroz plasman u eliminacionu fazu Liga Evrope, demonstrirali u sudarima sa Slaskom iz Vroclava, Ufom i makedonskom Akademijom Pandev. Pefektan skor uz gol razliku 10:0 pokazatelj su da je Dejan Stanković na dobrom putu da složi traženi mozaik. Međutim, trenutnu snagu srpskog šampiona i to da li je spreman za dvomeč protiv Milana otkriće današnja, poslednja provera protiv najboljeg tima Ukrajine, Šahtjora iz Donjecka (15 časova, TV Arena).

Gledajući snagu, kvalitet i rejitng, ovo će biti prvi meč u antalijskoj regiji u kojem crveno-beli neće biti favoriti. Duel protiv Šahtjora predstavljaće idealan test za Milan, i šansu da Dejan Stanković otkrije karte. Mada se mnogo toga iskristalisalo kada je reč o zamislima mladog šefa stručnog štaba crveno-belih.

Izabrane vesti

Igrači koji su počeli meč sa Ufom su jako blizu startne postave, ali daleko od toga da Stanković nema dileme. Susret protiv objektivno jačeg rivala mogao bi ponovo da aktivira postavu sa trojicom štopera, način igre koji je Crvenoj zvezdi doneo mnogo radosti i uspeha tokom igranja u grupnoj fazi Liga Evrope.

Očekuje se da crveno-beli u zgusnutom defanzivnom bloku sačekaju Milan, što samo nagoveštava da bismo takav raspored mogli da vidimo i danas.

Ukoliko Crvenu zvezdu vidimo u standardnom sistemu 4-1-4-1, dilema skoro da nema. Odbrana u sastavu Borjan, Gajić, Degenek, Milunović i Rodić, uz pomoć Pankova, delovala je perfektno u dosadašnjem delu priprema. Na poziciji zadnjeg veznog zacemntiran je Seku Sanogo, dok je mala nedoumica vezana za poziciju osmice. Tu će Dejan Stanković morati da bira između jednog od najskupljih igrača i grešnika iz finiša jeseni Gelora Kange, i Veljka Nikolića. Mladi vezista je, odlukom rukovodstva Crvene zvezde, postao najveći klupski projekat. Nosio je traku u pojedinim mečevima u Antaliji, pokazao stabilnost. Ali sve ukazuje da će morati da čeka na red i kao bonus u prvenstvnim mečevima izvrši dodatni pritisak na Gelora Kangu.

Sigurni članovi startne postave su još Mirko Ivanić, El Fardu Ben i prvi napadač tima Dijego Falčineli. Kada pun broj obrtaja dostignu rekovalescent Aleksandar Katai i tek pristigli Felipe Falko, jasno je da će Dejan Stanković biti na ogromnim mukama. Jer jasno je da u ofanzivnom delu manevra Crvena zvezda ima višak.

Postavka sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, mogla bi u startnu postavu da gurne dvojicu igrača dovedenih u zimskom prelaznom roku – Aksela Bakajoka i Slavoluba Srnića. Istina, nekadašnji član Intera i Sankt Galena kuburio je sa povredom leđa tokom priprema u Antaliji. Odigrao je samo 20 minuta protiv Slaska, vratio se na terenu sudaru sa Akademojom Pandev. Malo da ostavi bilo kakav utisak.

Jeste u pitanju pripreman meč, ali za Dejana Stankovića će odmeravanje snaga sa timom, koji je preko Intera obezbedio proleće u Ligi Evrope, biti nešto mnogo više. Tome u prilog i podatak da je skauting tim srpskog šampiona uživo gledao duel najbolje ukrajinske ekipe sa Ludogorecom i dostavio šefu stručnog štaba izveštaj.

Zna Šahtjor da pod ručnom odigra utakmice u Antaliji. Pre godinu dana bolji od Rudara bio je Proleter (1:0), lako ih je pobeđivao Partizan... Međutim, ovo će za Ukrajice biti jedna od poslednjih, a svakako najjača provera. Što negde nagoveštava da ćemo videti sve zvezde tima, iz Donjecka, računajući Marlosa, Moraeša, Konopljanku, Majkona.

Prethodni put Crvena zvezda i Šahtjor su igrali u februaru 2012. godine. Tada su Ukrajinci slavili rutinski – 2:0.


tagovi

Dejan StankovićVeljko NikolićGelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara