Zvezdin ulov u Rusiji: Čeka se prvi bonus i možda novi ugovor sa Gaspromom

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 09:54

Eventualno bi za sve bilo bolje da tim Vladana Milojevića ne deluje kao prošle godine u Sankt Peterburgu

Možda je to bilo negde i logično, uzimajući u obzir jačinu rivala, prošlogodišnja izdanja Crvene zvezde na turniru u Sankt Peterburgu pomalo su pomutila razmišljanja odgovornih iz Ljutice Bogdana. Već na početku pripremnog perioda ekipa Baraka Bahara je letela po terenu i najavila istorijsku sezonu. Međutim, sada je situacija, gledajući igrački kadar, znatno drugačija.

Ekipi Vladana Milojevića nedostaju četvorica reprezentativaca, stranci članovi drugih selekcija, predvođeni In Bom Hvanom, priključili su se timu nekoliko dana pre ulaska u avion za Sankt Peterburg. Čekaju se još dva kapitalna pojačanja, koja će podići radnu temperaturu navijačima.

Izabrane vesti

Uzimajući u obzir sve nabrojna podatke vrlo je teško očekivati da će srpski šampion biti na granici makismuma tokom duela sa Sočijem, Zenitom i Taljaresom. I možda je tako bolje za sve, da Crvena zvezda tokom boravka u Rusiji ne lovi takmičarsku formu i izgled potreban za kraj avgusta, nego nešto drugo.


Pre svega očekuje se da Vladan Milojević razbistri pogled ka bonus igračima, odnosno odredi ko bi od njih mogao u narednom periodu da ima najviše minuta. Kumovaće tome i odluka Izvršnog odbora FSS, pošto je za očekivati novo pravilo o dvojici igrača mlađih od 23 godine u startnoj postavi svih superligaša.

Priliku u prolećnom delu prvenstva najbolje je iskoristio desni bek Ognjen Mimović. Vratio se momak rođen 2004. godine u Ljutice Bogdana na mala vrata, kao ispomoć posle prodaje i problema sa povredom Koste Nedeljkovića, ali je bio više nego solidan pod komandom Vladana Milojevića. Sportski sektor od njega ima velika očekivanja i biće Ognjen Mimović na pol poziciji.

Naser Điga ima srpski paso, a prvi presek stanja govori da se dobro kotira još jedan mladi štoper Stefan Leković. Posle isteka pozajmice sa Viljarealom i odluke španskog kluba da ne otkupi njegov ugovor, Leković je ostavio više nego solidan utisdak tokom preliminarnog rada na Zlatiboru. Dobio je pohvale Vladana Milojevića i njegovog stručnog štaba.

Sigurno je da Crvena zvezda mora da istraje donekle na Jovanu Šljiviću i Nikoli Kneževiću, dok će kadetski reprezentativci Srbije Andrija Maksimović i štoper Milosavljević sticati iskustvo u Grafičaru. Ali čekaće šansu.

Neizvesna je sudbina Uroša Sremčevića koji bi mogao na šestomesečnu pozajmicu. Znak pitanje stoji i pored Lazara Jovanovića.

Gostovanje Crvene zvezde u Rusiji ima mnogo širi značaj od sportskog. Poznate su dobre veze između srpskog i ruskog šampiona, Zenita iz Sankt Peterburga. Odnosno povezanost sa kompanijom Gasprom.

Za očekivati je da se crveno-beli iz Rusije vrate sa preciznim dogovorom oko novih ulganja naftnog giganta u srpskog šampiona. Stari ugovor, vredan oko pet miliona evra po godini, ističe 25. avgusta.

I dalje nije zvanično produžen, ali niko ne sumnja da će Crvena zvezda i naredne dve sezone, možda i više, nositi na dresu logo Gasproma. Pitanje je samo hoće li cifra biti podebljana.

“Što se tiče Gasproma, mislim da smo im mi učinili velike, velike stvari. I mislim da to braća Rusi znaju. Ove dve godine smo bili jedini njihov prozor u svet i dostojno smo, tamo gde je ogromna gledanost bila, pre svega na teritoriji Engleske i Nemačke, koji politički baš i nisu u ljubavi sa Rusijom, nosili Gazpromov logo na grudima. Oni su jako dobro upoznati sa pozivima i pritiscima koje smo imali iz UEFA marta 2022, da skinemo logo Gasproma protiv Rendžersa, da ponesemo rezervnu garnituru za svaki slučaj. Mi smo rekli tada, ako budemo morali da skinemo logo Gasproma – neće se igrati utakmica“, rekao je nedavno u intervju za Mozzart Sport Zvezdan Terzić.


tagovi

Stefan LekovićOgnjen Mimović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara