Zvezdin treći front: Stanković uparuje Falčinelija i Boaćija

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 09:26

Crveno-beli u odloženom meču prve runde Kupa Srbije dočekuju Zlatibor (17 časova)

Prvenstvo je prioritet svih prioriteta, Liga Evrope lepa sadašnjost i etalon međunarodne vrednosti tima Dejana Stankovića, ali Kup Srbije je opsesija svih na Marakani. Crvena zvezda današnjim okršajem sa Zlatiborom (17 časova) počinje novi pokušaj da pehar masovnijeg takmičenja vrati u trofejni muzej najvećeg srpskog stadiona.

Od 2012. godine, kada je ekipa Roberta Prosinečkog bila bolja od čačanskog Borca, crveno-beli ne mogu da se pohvale značajnim ostvarenjem u Kupu Srbije. Bilo je tu sramnih partija, ali i zastajanja na poslednjoj prepreci.

Izabrane vesti

Crvena zvezda utakmicom sa Zlatiborom počinje i treći jesenji ciklus. Bez pomoći reprezentativaca i povređenog Aleksandra Kataija, srpski šampion ima mogućnost da napravi dobru uvertiru za ono što dolazi. A dolazi nešto mnogo veliko. Derbi sa Vojvodinom, mečevi protiv Genta i Hofenhajma vredni evropskog proleća.

Osvajanje kupa nam je jedan od ovosezonskih ciljeva. U duel sa Zlatiborom ulazimo kao da je finale. Nećemo kalkulisati, rival zaslužuje sve čestitke za dosadašnje rezultate. Podelili smo sezonu na cikluse, ovom utakmicom počinjemo poslednji pred zimsku pauzu. Svi igrači koji su zdravi i nemaju reprezentativne obaveze biće u konkurenciji za duel sa Zlatiborom“, rekao je u najavi susreta Dejan Stanković.

Današnji meč na Marakani biće idealna prilika da takmičarski fudbal oseti Milan Rodić, standarni levi bek koji je propustio duele sa Gentom i Inđijom. Moguće je i da će Dejan Stanković kao retko kada u ovoj sezoni, posložiti ekipu u formaciju 4-4-2. Odnosno da će društvo u špicu napada Dijegu Falčineliju praviti Ričmond Boaći. Nekadašnji reprezentativac Gane troši poslednje dane ugovora sa Crvenom zvezdom i pokušava na sve načine da nagovesti nekadašnju formu. Bez gola je više od godinu dana.

„Rodić će sigurno da igra. Kada se igrač oporavi od povrede i pre nego što dobije priliku u nekoj jačoj utakmici, kao što nas čeka u subotu protiv Vojvodine, moram da ga proverim. Sa Novosađanima nas očekuje derbi kola, tako da će Roda imati minutažu“, jasan je Stanković.

Ekipa Zlatibora je u dobrom raspoloženju doputovala u Beograd. Sa novim trenerom Zoranom Njegušem Čajetinci su vezali dve pobede, bili su bolji od Rada i Novog Pazara i sada su u prvenstvu blizu luke spasa.

Nismo odigrali nijednu utakmicu u ovoj pauzi. Hteli smo da se odmorimo za dva gostovanja. Trenirali smo, radili... Svaka utakmica na Marakani protiv Crvene zvezde je izazov. Biće mnogo teško, ali nemamo strah od Zvezdinih igrača. Trudićemo se da odigramo što bolji fudbal. Pokušaćemo da budemo siloviti“, rekao je vezista Zlatibora Nemanja Krstić.

Trener gostiju Zoran Njeguš neće moći da računa na standardnog Bogdana Miličića.

CRVENA ZVEZDA – ZLATIBOR (17 ČASOVA)

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Petar Piper

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić – Spiridonović, Petrović, Nikolić, Ivanić – Falčineli, Boaći.

ZLATIBOR (4-2-3-1): Čubraković – Islamović, Anđelković, Jezdimirović, Janjić – Krstić, Đakovac – Poček, Vladić, Vukić – Đokić.


tagovi

Kup SrbijeDijego FalćineliRičmond BoaćiDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara