Zvezdin poker do prozivke: Nemanja Radonjić za 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 17:00

Torino praktično pristao, čeka se amin potencijalnog reprezentativca Srbije

Početak je prelaznog roka, ali na Marakani ovih dana ozbiljno kuva. Prodajom Marka Stamenića u Koventri za 5.000.000 evra, Crvena zvezda je kompletirala drugi veliki izlazni transfer ovog leta. Prethodno je Osman Bukari prodat članu MLS Lige Ostinu za 7.000.000 evra. Očekuje se tek ozbiljan priliv novca u Ljutice Bogdana, ali se isto tako očekuje da rukovodstvo crveno-belih ubode poker do početka bazičnog dela priprema, zakazanog za 17. jun.

Praktično je već dogovoren transfer Dalsija iz APOEL-a, koji na Marakanu stiže kao slobodan igrač i stari poznanik Vladana Milojevića i Nebojše Miloševića. Osmehuju se u Ljutice Bogdana i na pomen korejskog beka Seola, ali bi kompletiranje transsfera Nemanje Radonjića sigurno najviše obradovalo stručni štab srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Iz više razloga. Crvena zvezdi je potreban igrač izrazitih brzinskih sposobnosti posle odlaska Osmana Bukarija. Pored toga iza potencijalnog reprezentativca Srbije je jako težak period, nekonstantnost u Torinu i Maljorki koja ga je koštala izostavljanja sa konačnog spiska Dragana Stojkovića za turnir u Nemačkoj.

Biće potreban Radonjiću period dobrog rada i milovanja poznate ruke Vladana Milojevića kako bi se vratio na nekadašnji nivo, onaj iz 2018. godine kada je uz El Fardu Bena bio junak ulaska u Ligu šampiona. Španski klub je odlukom da ne aktivira otkupnu klauzulu od 2.000.000 evra izveo crveno-bele na auto-put kada je u pitanju trka za potpis supersoničnog Nišlije. Torino ne vidi Radonjića kao ozbiljnu opciju u narednoj sezoni, bez obzira što je imao i jako dobre momente u redovima Torina. Sukob sa trenerom Ivanom Jurićem usmerio ga je ka izlaznim vratima.

Crvena zvezda je zauzela pol poziciju i čak u neformalnim razgovorima uspela da spusti obeštenje na 1.500.000 evra. Ostalo je samo da se Nemanja Radonjić izjasni i potvrdi početak drugog mandata u Crvenoj zvezdi.

Veliko poverenje u Radonjića imaju sve strukture u Crvenoj zvezdi. Generalni direktor Zvezdan Terzić je biranim rečima govorio o potencijalnom reprezentativcu Srbije i u nedavnom intervju za Mozzart Sport.

“Nemanja Radonjić je naše dete i uvek ima otvorena vrata Zvezde. Razgovarao sam sa njim, on ima želju da dođe u Crvenu Zvezdu, ali ne pitamo se mi. On je igrač Torina, Majorka ima opciju otkupa i ako je aktivira, ne pita se više niko. Nemanja je već svojim potpisom na pozajmicu to prihvatio. U nekom drugom ishodu u Majorci, mislim da smo na dobrom putu da se dogovorimo sa Radonjićem. S njim bismo dobili i brzinu i kreativnost. Radonjić danas nije onaj nestašni Neca iz 2018. godine. Iza sebe ima šest godina ozbiljnog trening procesa i takmičenja u ozbiljnim ligama kakve su Francuska, Italija i Španija… Videćemo, ne zavisi sad to više ni od nas ni od Radonjića”, rekao je Terzić.

Rehabilitacija Nemanje Radonjića bila bi poseban izazov za šefa stručnog štaba Crvene zvezde Vladana Milojevića. Uspeo je u tome u prvom mandatu, kada se specijalizovao kao doktor za izgubljene fudbalske duše. Pored Nemanje Radonjića, najbolji fudbal karijere pod Milojevićem su igrali Vujadin Savić, Filip Stojković, Branko Jovičić, Slavoljub Srnić, Nemanja Milić...



tagovi

Nemanja RadonjićVladan MilojevićZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara