©AFP
©AFP

Leva noga, brz dribling, savršen pregled igre - Milojević izabrao zamenu za Stamenića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 08:39

Na Marakanu kao slobodan igrač stiže reprezentativac Gvineje Bisao, Dalsio

Odmah nakon što je prihvatila ponudu Koventrija za Marka Stamenića, Crvena zvezda je ekspresno rešila upražnjeno mesto u veznom redu. Kako saznaje Mozzart Sport, u pitanju je dosadašnji vezista APOEL-a Dalsio, kojeg je izabrao šef struke Vladan Milojević, sa kojim je sarađivao u sezoni 2022/2023.

Dalsio stiže kao slobodan igrač, s obzirom na to da mu je istekao ugovor u Nikoziji. Ima 28 godina, rođen je u portugalskoj Almadi, bio omladinski reprezentativac Portugalije, a potom je obukao dres Gvineje Bisao, za koju je zabeležio osam nastupa.

Izabrane vesti

U pitanju je pravi "box to box" vezista, koji ima izuzetan pregled igre i brz dribling. Takođe i savršenu levu nogu, kojom spaja igrače iz navale sa protivničkim golom, ali ume i te kako da "zapuca" sa distance. Dalsio iza sebe ima dve godine u Apoelu, 81 nastup, sedam postignutih golova i tri asistencije.


Stasao je u Belenensešu, a kada je imao 19 godina došao je u Benfiku, gde je tražio mesto pod suncem, ali nije zaigrao za prvi tim. Igrao je za B ekipu, išao na pozajmice u Rendžers i Panetolikos. Potom je zvanično postao igrač grčkog kluba, a godinu dana kasnije potpisao je za APOEL, takođe bez obeštećenja.

U sezoni 2022/2023, kada je sarađivao sa Milojevićem, Dalsio je odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima, ostvario po četiri gola i asistencije, i bio glavni kreator igre svog tima. Radi se o igraču koji poput Gelora Kange traži loptu i želi da organizuje igru, ali je mnogo pokretljiviji od Gabonca, što je crveno-belima neophodno na evrosceni.



tagovi

DalsioLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara