(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezdi je potreban ovakav vetar u leđa

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.24. | 16:45

Puna Marakana još jednom pokazala svoju moć

"Ovde su najbolji stvarani, ovde su najveći padali", slogan je koji se nalazi kod ulaza u čuveni tunel stadiona Rajko Mitić. I sinoć se još jednom pokazao na delu.

Nije Bode Glimt u rangu najvećih rivala sa kojima je Crvena zvezda igrala, ali je u Beograd doputovao sa golom prednosti, a napustio ga rutinski savladan kao da je reč o nekom osrednjem superligaškom rivalu crveno-belih.

Izabrane vesti

Golovi Bruna Duartea i Uroša Spajića nadoknadili su 1:2 iz norveškog okršaja, ali ono što je bilo posebno upečatljivo u sredu uveče je utisak da Crvena zvezda nijednog trenutka nije delovala kao da joj preti neuspeh u nameri da se ponovo domogne Lige šampiona. Optimizam sa tribina usadio se u izabranike Vladana Milojevića i doprineo da im samopouzdanje bude kao da su u utakmicu ušli sa nekoliko golova viška, a ne jednim manje. Podrška 46.167 gledalaca pomogla im je da progutaju norveškog šampiona, iako je Bode taj koji je osam dana ranije diktirao tempo i dobrim delom činio da Zvezdini fudbaleri budu u podređenom položaju, boreći se za vazduh.

Fantastično je Milojević pripremio taktiku za revanš, na najbolji način su je igrači sproveli u delo, Điga je odigrao poput Nemanje Vidića, a Hvan bio lider ekipe kao da je rođen u ulici Ljutice Bogdana nedaleko od stadiona. Ali, veoma važan faktor Zvezdine pobede bili su i navijači. Još jednom su pokazali svoju moć da stvore ambijent koji protivničkim igračima vezuje noge. Još jednom su došli u sjajnom broju iako su danima kružile priče da prodaja ulaznica ne ide dobro. I najbitnije, još jednom je većina od 40 i kusur hiljada gledalaca ostavila grlo na stadionu.

Osmesi i komentari posle utakmice najbolje govore kako su se zvezdaši proveli u sredu uveče. Dok se reka crveno-belih dresova slivala se sa Autokomande ka raznim delovima grada mogle su se čuti samo reči hvale na račun Vladana Milojevića i Zvezdinih fudbalera. "Obuci dres Brus Li" i "Nananana Điga šampiona" bile su pesme kojima su se Zvezdini navijači zabavljali na putu ka kući.

Veliki posao odradili su zvezdaši na stadionu. Sjajno su bodrili svoj tim i za razliku od nekih drugih utakmica dobro pratili dešavanja na terenu. Umeli su da nagrade igrača aplauzom za požrtvovanost ili dobar pas, podizali ton nakon svakog dobrog šuta i Điginog ili Spajićevog uklizavanja.

Bili su Zvezdin vetar u leđa i nosili tim do pobede.

Jeste da je reč o frazama, ali zaista je bilo tako. Potvrđuju to i izjave svih igrača Crvene zvezde koji su pričali za medije posle pobede nad Bodeom.

"Ovakvu atmosferu nikada u životu nisam osetio", rekao je Marko Ilić, a u pogledu golmana crveno-belih videlo se da ne govori iz kurtoazije već zaista tako misli.

Pun utisaka je i Timi Maks Elšnik koji je pričao pred novinarima odmah posle utakmice, ali se i sutradan oglasio porukom na društvenim mrežama.

"Kakva noć, kakva atmosfera… Snaga pune Marakane je neverovatna! Hvala navijači i svaka vam čast! Ova ekipa ima karakter i zalsužili smo to", napisao je slovenački vezista.

Pomogli su navijači Zvezdinim fudbalerima da ostvare novi podvig i sada svi zajedno nestrpljivo čekaju 18 časova i početak žreba u Monte Karlu. Koga god da crveno-beli izvuku za rivale u Ligi šampiona nema sumnje da se će tražiti karta više za mesto na Marakani. Ali, bilo bi lepo ovu euforiju preneti i na mečeve domaće Mozzart Bet Superlige.

Zaslužuje Crvena zvezda za rezultate poslednjih godina, zaslužuje ova generacija igrača zbog jučerašnje partije, a pre svih zaslužuje Vladan Milojević da broj publike 14. septembra protiv Napretka u Beogradu bude petocifren.

Imao je Zvezdin trener nakon sinoćnjeg trijumfa izliv emocija kao retko kada, pokazao je koliko mu znači novi podvig sa voljenim klubom. Red je da ga zvezdaši nagrade za to.

Uostalom, bez pobeda na domaćoj sceni neće biti ni utakmica kao što je sinoćnja na međunarodnoj.


tagovi

FK Crvena zvezdanavijači Crvene zvezdeDelije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara