Zvezda za Radnički: Falčineli bez minuta napada Milan, Falko na klupi, Eraković drugi bonus

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.02.21. | 10:30

Crveno-beli žele da trijumfom u Nišu u dobrom raspoloženju dočekaju susret sa Milanom (15.30, TV Arena)

Dugo čekani duel protiv Milana, u okviru Liga Evrope, se opasno približio, ali fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde pre susreta sa istinom treba da odrade još jedan domaći test. Gostovanje u Niši predstavljaće, bar na papiru, generalnu probu za veliki beogradski spektakl, ali Dejan Stanković moraće da vode računa o potrošnji i potencijalnim povredama. Iz stroja je na duže vreme ispao Veljko Nikolić, zbog četiri žuta kartona neće biti ni Njegoša Petrovića, dok je Dijego Falčineli zbog manjih problema sa ložom ostao u Beogradu. Italijanski napadač je propustio i gostovanje u Novom Pazaru, što znači da će bez minuta takmičarskog fudbala napasti odbranu Rosonera.

Nezavidna situacija, ali na Marakani nisu želeli ništa da rizikuju, obzirom da je prisustvo Falčinelija od vitalnog značaja za tim Dejana Stankovića. Posebno kada je reč o evropskim mečevima.

Izabrane vesti

Imao je Dejan Stanković problema sa izborom bonusa, pa su timu priključena dvojica omladinaca, Jovan Mituljikić i štoper Vukašin Krstić. Očekuje se da rupu sa mladim igračima popuni Strahinja Eraković, koji bi trebalo da igra u centrlnom delu odbrane zajedno sa Degenekom.

Odsustvo Falčinelija ponovo će u startera promovisati Milana Pavkova, dok će na klupi kao četvrti stranac biti najskuplja Zvedina investicija Filipo Falko.

Reklo bi se da Dejan Stanković nije mogao da izabere poželjnijeg rivala, pošto u poslednjih nekoliko godina Crvena zvezda tradicionalno lako izlazi na kraj s Nišlijama.

“Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sledeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom iz Niša i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom. Imali smo peh, jer se Veljko Nikolić povredio, a upitno je i da li ćemo moći da računamo na Dijega Falćinelija, s obzirom na problem sa zadnjom ložom koji ima. Videćemo na koji način ćemo iskalkulisati sve, kako bismo doneli tri boda iz Niša i bili spremni za meč sa Milanom”, poručio je Dejan Stanković.


Srpski šampion je u prethodnih 14 mečeva primio samo dva gola. Jedan na prolećnoj premijeri u Novom Pazaru. S druge strane, Nišlije su startovale remijem u Gornjem Milanovcu (1:1). Radnički je igrao vrlo promenljivo tokom pripremnog perioda. Zanimljivo je da su na prethodna tri duela domaćina došla 0-2 gola. Crvena zvezda je u seriji od četiri pobede nad Radničkim, i to bez primljenog gola. Prethodni put Nišlije su odolele Zvezdi u novembru 2018. godine kada je bilo 2:2. Računajuči poslednjih 14 utakmica, crveno-beli imaju 13 pobeda.

Međutim, Vladimir Gaćinović je pokazao da zna da našteluje ekipu za utakmicu protiv Crvene zvezde. Kao trener Spartaka mučio je crveno-bele u prvom delu sezone. Sada će sa saveznika imati i težak teren.

Nišlije će biti značajno oslabljene, zbog kartona u protokolu neće biti nekadašnjih igrača Crvene zvezde, Aleksandra Kovačevića i Nenada Gavrića.

"Nepotrebno je trošiti mnogo reči o snazi Crvene zvezde. Znamo ko nam dolazi u goste. Biće ovo praznik fudbala u Nišu i zaista mi je žao što neće biti navijača. Ovaj meč će za nas biti jedan veliki test, jer ćemo imati priliku da vidimo na kom smo nivou u odnosu na daleko najveći i najjači tim u zemlji i regionu. Oni su svoj kvalitet pokazali igrama u Ligi Evropa, gde su uspeli da prezime i sigurno je da ovde dolaze kao favoriti. Daćemo sve od sebe, pokušaćemo da nametnemo našu igru, da budemo brzi, jaki u duelima, odgovorni na svim delovima terena i da tako ispunimo očekivanja i dodjemo do pozitivnog rezultata", rekao je Gaćinović u najavi utakmice.

Očekuje se da psole utakmice sa Radničkim navijači Crvene zvezde naprave spektakl. Grupa Delija iz Niša proslavlja 35. rođendan, pa bi posle osvajanja celog plena trebalo da aktiviraju 35 vatrometa na raznim gradskim lokacijama u Nišu.

 RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA (15.30, TV ARENA)

Stadion: Čair

Sudija: Novak Simović

RADNIČKI (4-2-3-1): Ristić – Aksentijević, Stevanović, Ž. Marković, Ćirković – Pantelić, T. Petrović – Đuričković, Mitrović, Šljivić – M. Kovačević.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Pankov, Eraković, Rodić – Sanogo – Ben, Kanga, Ivanić, Gavrić – Pavkov. 

SUPERLIGA - 21. KOLO

Petak

TSC – Rad 0:0

Napredak – Javor 1:1 (0:1)

/Bačanin 75 - Ostojić ag 11/

Proleter – Zlatibor 2:2 (2:2)

/Kovačević 4, Živojinović 32 – Vukić 9, Janjić 43/

Spartak – Bačka 1:0 (1:0)

/Furtula 40/

Partizan - Novi Pazar 4:1 (0:0)

/L. Marković 54, Natho 61 p, Holender 63, Vlajković 87 ag - Kojić 76/

Ćukarički – Vojvodina 3:3 (2:0)

/Birmančević 5, Ćirković 12, Ćolović 98 – Vukadinović 64p, Stojković 65, Simić 80/

Subota

13.30: (2,95) Mačva (3,20) Metalac (2,50)

13.30: (2,25) Mladost (3,25) Radnik (3,20)

13.30: (1,80) Voždovac (3,60) Inđija (4,60)

15.30: (8,50) Radnički (4,70) Crvena zvezda (1,38)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićDijego FalćineliMilan PavkovVladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara